PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 9 12345 ... SonSon
45 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan PHP Eğitim Sitelerinde Hazır Portal Kullanımı!

Selamlar.Bu yazım PHP ve PHP-Nuke la ilgili.
    Şimdi;
    Bazı PHP eğitimi siteleri var biliyorsunuz.İşte bunlar.PHP scriptleri verip isteyen kişilere bazı imkanlar sunarak PHP Eğitimi veriyorlar.
    Bazı kişilerde benim PHP-NUKE (ya da diğer nuke programları) a karşı bir nevi düşmanlık diyebileceğimiz bir yapıya sahip olduğumu bilirler (bilmeyenler çoğunlukta tabii)
    Benim düşüncem şu:
    Bu PHP eğitimi veren ve türkiye'de php eğitimi denince akla gelen sitelere baktığım zaman, bunların PHP-Nuke gibi hazır portallarla yapıldığını ve bu sitelerde PHP eğitimi verildiğini düşündükçe sinirle kahkaha atıyorum ve çok sinirlerniyorum.Yani düşünün sen PHP eğitimi veren bir site kuruyosun ama portalı hazır scriptlerle kuruyosun.Yani demek ki o sitelerin Adminleri kenidlerine o kadar güvensizler ki, kendi portallarını kuramıyorlar ki bi de bu kişiler çok bilmişcesine başkalarına eğitim verince insan çileden çıkıyor.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
    Merak ettim doğrusu

Girdiğin konu bence çok uzun tartışılacak bir konu.
    Neden dersen Belki yanlış bir örnek olacak ama Dershane kuran insanlarda dersleri kendileri vermiyor öğretmen tutuyorlar??? Bilmem ne kadar yerinde bir örnek oldu.
    Türkiye bilişim konusunda oldukça geri bunu hepimiz biliyoruz...
    Bence hazır php script kullanmayı eleştirmek çok yanlış(Benim bakış açım biliyor bilmiyor değil, zamandan tasaruf, oturup tam detaylı bir script yazmak herhalde kısa bir zamanda mümkün değil) Önemli olan böyle bir düşünceye girmiş olmak ve istikrarlı olmak gerisi BOŞ.
    Olumsuz düşünce yerine yapıcı yaklaşmak daha iyi olur.

SAYGILARIMLA

Doğru kizilok.Bir yerde doğru bir yerde yanlış.Neden yanlış dersen?
    tabi şimdi bazı sitelerin hazır içerik yönetim programları kullanmaları yerinde olabilir.Ama benim burda bahsettiğim şey PHP eğitim siteleri.adamlar eğitimi verdikleri siteyi hazır yapıyolar.Bence bu çok saçma geliyor.

Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    İzmir-Karşıyaka

Varsayılan Haklısın ama..

Sayın arkadaşım
    aslında sana katılıyorum ama phpnuke gibi hazır portal ile işe başlamadan da olmuyor.Ben ne öğrendimse pcnet forumlardan öğrendim
    Temelde phpnuke ile çalışıp daha sonra php koduna aşina olarak web sayfası düzenlemek mantıklı
    ama şu da gerçek phpnuke ile yapılan site kaynıyor ortalık
    buna site yapmak denmez sadece tencerenin içine su koymak denir

en iyisi biraz uğraşmak önce HTML kodlarına hakim olmak sonra php de temel kodları ve ne işe yaradığını anlamak sonra mizanpaja hakim olmak için grafik programlarından yararlanmak

gerisi geliyor ama yardım et deyincede kimse yardım etmiyor.Para isteyenlerede hak vermek lazım
    adobe golive+adobe photoshop bu ikisini kullanan kişinin yapamayacağı az şey kalır diye düşünüyorum
    saygılarımla

haklısın ama çok da abartmamak lazım
    php eğitimi veren sitelere kaç ytl ödüyoruzki herkes beleşci olmuş
    bu işi yapan siteler gönüllü olarak bu işi yapıyor.
    kendi programını yazanlarda var programlama.com ve turk-php.com gibi
    hazır php programı kullananlardanda çok şey öğrendik php.org.tr mesela
    gönüllü olarak insanlar birşeyler yapmaya çalışıyorken bunlara destek olmak varken NEDEN laf olsun diye olumsuz konuşalım.

Benzer Başlıklar

1. asp free hazır reklamlı bir portal
    sonercafer210 tarafından ASP ve ASP.NET forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 10.08.2005, 11:52
  2. Hazır Portal Önerin(ASP)
    EarthKhan tarafından ASP ve ASP.NET forumunda
    Yanıt: 6
    Son Mesaj: 26.07.2005, 14:31
  3. Hazır mail list ve Hazır Portal
    aslanbey34 tarafından Web ve Grafik Tasarımı forumunda
    Yanıt: 0