PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
6 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Başlık: Php nedir?

  1. #1

    Varsayılan Php nedir?

    Beyler cahilligime verin ama bu php nedir?Son zamanlarda ortaya cikan tum siteler php den yapiliyor bundan site yapmak basit mi ki herkes php den yapiyor.Php bir program mi yoksa dreamweaver icinde calisan bir sey mi?Biraz forum icinde arastirma yapayim dedim iyice kafam karisti.Ben php ye baslasam yazin gunde 3 saat ugrasarak ne kadar zamanda site yapmayi sokerim.Su anda bravenet ten falan yapiyorum site infomdaki siteye bakip aldanmayin kardesimin sitesi Bu arada bide php nuke falan diye cesitler falan var galiba.Bide bunlarin cok kolay hacklenenleri falanda varmis galiba.Yardimci olursaniz sevinirim.

  2. #2

    Varsayılan

    PHP (Personal Home Page)

    Tarihçe

    PHP, ilk olarak 1990’lı yılların ortalarında Rasmus Lerdorf tarafından geliştirilmeye başlanmıştır. Lerdorf’un amacı kişisel bilgilerini internet üzerinden yayınlamaktı. O tarihteki teknolojide, günümüzdeki gibi gelişmiş web tasarım yazılımlarının bulunmamasından dolayı , kişisel web sayfası yapmak çok daha zordu. Buradan yola çıkarak, kişisel web sayfası yapmak için bir yazılım hazırladı ve adına Personal Home Page (PHP) adını verdi. PHP, Perl dili üzerine kurulu bir dil olarak geliştirilmeye başlanmıştır. PHP’ nin çok tutulması üzerine web tasarımcılarının çok ihtiyacı olan, yani form yoluyla ziyaretçiden gelen bilgileri işlemeyi sağlayan eklemeler yapılarak adına PHP/FI (Form Interpreter) adını aldı. Kimileri tarafından programın bu versiyonu PHP2 olarak adlandırıldı. 1995 yılının ortalarında PHP Lerdorf’un kurmuş olduğu bir grup tarafından daha da geliştirildi. Bu sefer Perl dilindeki fonksiyonlardan tamamen arındırılmış ve Object Oriented (Nesneye Dayalı) bir dil haline getirildi.

    Günümüzde PHP4 versiyonu geliştirilmiş durumdadır. PHP dili Linux gibi Açık Kaynak Kodlu bir dildir ve ücretsiz olarak dağıtılmaktadır ve geliştirilmektedir. Linux, Unix, Windows tabanlı işletim sistemlerinde çalışabilen versiyonları mevcuttur.

    PHP Nedir ?
    PHP bir script dilidir ve PHP ile yazılan kodlar bir editörde yazılıp PHP veya (kullanılan sürüme göre) PHP, PHP3 gibi uzantılı dosya olarak kaydedilir. PHP ile yazılan dosyalar derlenmezler (compile edilmezler). Sadece Web Server’da bu dilde yazılmış scriptleri yorumlayabilecek bir PHP yorumlayıcı program mevcuttur. Bu yorumlayıcı yazılmış PHP scriptlerini Web Server’ ın anlayabileceği bir biçime dönüştürür ve yollar.

    PHP ile yazılmış bir web sayfasına bağlandığınızda temel olarak aşağıdaki işlemler yapılmaktadır. - İstemci(Client) tarafından PHP dosyası bir tarayıcı (browser) ile çağrılır.

    - Web Server(Web Sunucu) dosya uzantısından bu isteğin bir PHP dosyası olduğunu algılar ve PHP yorumlayıcıya yollar.
    - PHP yorumlayıcısı ilgili dosya içindeki scriptleri çalıştırarak geriye döndürdüğü sonucu Web Server’ a tekrar gönderir.
    - Web Server’ a ulaştırılan sonuç İstemci(Client) tarafına HTML dosya olarak yollanır.

    PHP oyun programı yazmaya kadar bir çok amaca hitap edebilecek nitelikte bir dildir. Fakat konular içerisinde veritabanları üzerinde kayıt ekleme, silme, değiştirme, sorgulama işlemlerine yer verilecektir. Sonuç olarak PHP, HTML dilinin yapamadığı işlemleri yapabilmek, HTML olarak daha işlevsel sayfalar yapabilmek, Web Server’a bir takım işler yaptırmak gibi yararlar sağlayan bir programlama dilidir diyebiliriz.

    PHP Gereksinimleri
    PHP kullanabilmeniz için bazı yazılımlara ihtiyacınız vardır. Ders içerisinde PHP dilinin Windows tabanlı işletim sistemlerinde kullanılması anlatılacaktır. Bu yüzden gerekli yazılımların Windows tabanlı işletim sistemlerine nasıl kurulacağından ve çalıştırılacağından bahsedilecektir.


    - Windows’un bilgisayarınıza kurulu olduğunu varsayıyoruz.
    - Web Server : Web Server yapmış olduğunuz web sayfalarının internette gösterilebilmesini sağlayan bir yazılımdır. IIS, Apache, Xitami gibi birçok Web Server programı mevcuttur. Fakat biz Apache Server kullanacağız.
    - PHP4 : İlk başta bahsedildiği gibi PHP scriptlerinizin yorumlanabilmesi ve Web Server tarafından anlaşılabilmesi için, bir PHP yorumlayıcı programa ihtiyacınız olacaktır. PHP4 bu yorumlama işini yapacak programın adıdır.
    - Veritabanı : PHP dilini bir veritabanına kayıt ekleme, çıkarma, düzeltme ve sorgulama gibi işlemlerde kullanacağımızdan bir veritabanına ihtiyacımız olacaktır. Veritabanı olarak Progress derslerinde görmüş olduğunuz Progress veritabanını kullanacağız.
    - ODBC Driver : ODBC (Open Database Connectivity) bir veritabanına başka bir uygulamadan bağlanmayı sağlar. Her veritabanının kendine özel bir ODBC Driver’ ı mevcuttur. Bu yüzden Progress veritabanına bağlanmamızı sağlayacak bir ODBC Driver’ ına sahip olmamız gerekir.

    KAynak : http://www.phpbul.com/php-nedir.php

    Not:Güvenlik önlemleri alındıktan sonra hacklenme olayı başınıza gelmez.

  3. #3

    Varsayılan eyvahhh

    eyvahh anlamadım doğal olarakbenherhangi bir programı öğrenmeliyim ne yapacagım mecburum buna nerdenbaşlayacagım. logoyapmamgerek! tambiracemiyimbu dildeanlatılacakkaynaknerden bulurum?

  4. #4
    Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Istanbul
    Mesaj
    3.358

    Varsayılan

    öncelikle,
    klavyenin alt tarafına doğru diğer tuşlara nazaran biraz daha uzunca bir tuş vardır. bu tuşun adı "space"dir (boşluk) ve kelimeler arasında boşluk bırakmaya yarar..

    şimdi gelelim sorunuza tam olarak ne öğrenmek istiyorsunuz, kafanızda öğrenmek istediğiniz bir program varmı? yoksa programdan kasıt bir programlama dili mi?

    eğer programlama diliyse, ne tür programlar yazıcaksınız?

  5. #5

    Varsayılan

    arkadaslar staj yerimde krtasiye uzerıne webde sanal magaza yapmamı istediler bu işte beq iyi deilim yardım edersenız coq sevinirim iletişim için
    a.p.0@example.com
    Lutfen cok onemli..


 

Benzer Başlıklar

  1. wlan,lan,turpak nedir?kuruluş kodu biz açılımı nedir?
    gokturk tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 10
    Son Mesaj: 22.12.2009, 12:05
  2. PATA nedir? SATA nedir? NCQ nedir?
    KaDigitaL tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 9
    Son Mesaj: 01.08.2008, 18:21
  3. pop-up nedir
    gerald tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 11.06.2006, 13:25
  4. alg.exe nedir?
    turkl82 tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 05.08.2004, 01:40
  5. *.iso nedir?
    dragontr tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 05.06.2004, 15:54