PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
8 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Başlık: 64 BİT NEDİR

Varsayılan 64 BİT NEDİR

Bu yeni çıkacak olan vista ve devamında yapılacak programları 64 biti desteklemeyen makinalar çalıştırmayacak mı? çalıştırsa bile 64 bit işlemcili makinalara göre daha kötü bi performans mı sergileyecek ve nedir bu 64 bit.. windows'un görüntü özelliklerindeki 32 bit gerçek renk kısmında 64 bit'i mi göreceğiz yani böyle somut bişey mi yoksa makina kaynaklarının kullanacağı değişik bi özellikli mi
    bilen arkadaşlardan ricamdır... (formu çok fazla takip edemiyorum daha önce açıklandıysa sorry..)

Katılım Tarihi
    2005
    Yer
    w, q ve x kullanımına hayır!

64 bit bir işlem hacmi birimidir. Yani, işlemci her seferinde kaç 0 ve 1 okuyacak onu belirtir. Mevcut işlemcilerin çoğu 32 bittir, yani aynı anda 32 adet 0 ve 1 okurlar. 64 bit olunca 64 adet 0 ve 1 okurlar yani bu da 8 byte demektir. Aynı zamanda 2 adet 8 byte'lık değeri de işlemci bazında çarpabilmen demektir ki assembler gibi dillerde bunun hız açısından önemi büyüktür.

64 bit'i kurarken çıkan mesajlar dışında bir yerde göreceğini sanmıyorum. Çoğu program hem 64 hem de 32 bitte çalışacak şekilde tasarlanıyor. Eğer işlemcin 64 bit olursa daha hızlı olacağını söylemeye gerek yok...

anladığım kadarı ile işlemcinin 64 bit olmasının yararlarını ve götürülerini soruyorsun... hayır... işlemcideki 46 bit basit olarak tek değil iki işlemci çekirdeği taşıdığını simgeler... bu basit bir bakış açısı ile hyper treading özelliğinin sanal olmayan gerçek yapısıdır... işlemci iki (mantıksal olarak) işlemi kendini ikiye ayırarak değil iki farklı noktada gerçekleştirip... işlem süresini azaltacak.. böylece performans elde edilmiş olacak... en büyük götürüleri bu tür işlemcilerin pin sayısı standart olanlardan değişiktir... güncel olmayan ana karta takılması mümkün değildir... ikincisi ise iki işlemci ile porselen olan tabaka daha fazla ısınacak... bu yüzden iyi bir soğutma ( çok iyi ) yapılmaz ise işlemci ya yanacak... ya da standart ömrüne ulaşamadan kullanılamaz hale gelecektir... sanırım basit bi açıklama oldu... ama gerekirse daha da açıklayıcı yazabilirim...

teşekkürler anladım sanırım. 2006 sonu upgrade yılı olacak gibi görünüyo yani şuan alınan işlemci, ekran kartı vs. vs. seneye vasata düşcek. dediğiniz gibiyse performans çok etkilenir. cach'i 512 den 1mb' a, 2mb'a çıkararak iyi bi performans artısı sağlanmıştı. şimdi ki bu yazdıklarınızı düşününce oyunların geleceği boyutu tahmin edemiyorum.

performans artışı mutlak... ayrıca yeni türde işlemcilerin önü açılmış olacak... artık 90 nm nin altında işlemcileri büyük bir sabırsızlıkla bekliyoruz...

Benzer Başlıklar

1. amx mod nedır
    gerald tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 05.10.2006, 20:54
  2. TROAJAN NEDİR,NELER YAPILIR KORUMASI NEDİR (resimli anlatım)
    xulux tarafından Web İnceleme forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 25.08.2005, 19:40
  3. BU NEDİR?
    haydarsoysal tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 08.11.2004, 07:55
  4. ALG.EXE NEDİR?
    dragontr tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 03.05.2004, 22:27
  5. NEDİR BU OEM???