+ Başlığa Yanıt Yaz
80 sonuçtan 6 - 10 arası sonuçlar
Başlık: Ayrıntılı Smf Kurulumu
-
08.01.2007 23:04 #6
- Katılım Tarihi
- 2007
- Mesaj
- 8
peki hazır dedıgınız forum nasıl kuruluyor.bende filezilla yok ama.kuramam mı yıne dreamweaver da.sadece on bilgi istıyorum.gerısını kendım yaparım.lutfen mert bana yardım et.
-
09.01.2007 10:40 #7
- Katılım Tarihi
- 2006
- Yer
- Yeniden, En Baştan
- Mesaj
- 152
SMF, VBulletin, PhpBB gibi ortamlar forum için gereki olan aktif PHP kodlarının derlenmiş halidir. PHP bilgisi olmayan kişilerin rahatlıkla kullanarak forum oluşturabilecekleri sistemlerdir.
Bu sadece olayın kodlama kısmı. Diğer tarafta kullanıcıların gözüne hoş görünecek temalar da gerekli elbette.
ArAnAnAdAm arkadaşımızın adresini verdiği dosyalar bu dış görünüş dosyaları sadece. Bu dosyalar aslında HTML kodları ile oluşturulmuş ve bu SMF kod dosyaları ile uyumlu hale getirlmiş dosyalar.
Anladığım kadarıyla melissa arkadaşımız, Dreamweaver ile çalışmayı bildiği için, hazırladığı web sitesi ve forum sayfasının kendi istediği görünüme sahip olmasını istiyor.
Forum görünümünü kendimiz Dreamweaver ile düzenlememiz mümkün. Ama çok uğraştırabilir. Bunun için ArAnAnAdAm arkadaşımızın verdiği tema dosyasını indirip incelemekte fayda var. Bu tema Klasöründeki PHP dosyalarının içinde echo komutu ile yerleştirilmiş HTML kodları var. Bunları istediğimiz şekle göre değiştirmek gerek. Fakat bu gayet zahmetli bir uğraş.
Onunla kıyaslayınca PhpBB temasını düzenlemek çok daha kolay..
Yine de sadece HTML bilip, PHP kodlarının çalışma mantığı hakkında pek tecrübesi olmayan arkadaşlar için tavsiye edilecek kolay bir uğraş değil.
Onun yerine hazır yapılmış güzel tema tasarımları arayıp bulup kullanmakta fayda var.
Olayın bu kısmı böyle
----
FileZilla basit bir FTP aracıdır. Vazifesi sadece bilgisayarımızdaki dosyaları, web sitemizin FTP sunucusuna göndermek (veya ordan bilgisayarımıza aktarmak)
Aynı amaçlı diğer ücretli yazılımlara göre (CuteFTP gibi) daha basit ve ücretsiz olduğundan, ayrıca Windows Explorer ile FTP sunucusuna dosya göndermeye göre daha hızlı olduğundan, arkadaşımız bu programı kullanmamızı tavsiye etmiş. O kadar.
Yoksa web sitemizin FTP sunucusuna hangi yolla dosya transfer edeceğimiz bize kalmış.
----
Kayyo.com da ülkemizde bir ilke imza atarak ücretsiz reklamsız PHP destekli web alanı hizmeti veren çok başarılı bir servistir. Herkesin rahatlıkla kullanabileceğini göz önüne alarak arkadaşımız bu servisi kullanmamızı tavsiye ederek anlatmış.
Yoksa bu forumu istediğimiz PHP, MySql destekli bir web alanına kurabiliriz.
İstersek kendi bilgisayarımıza WampServer tarzı yazılımlar kurarak oluşturduğumuz yerel host üzerine bu forum dosyalarını kurar, istediğimiz düzenlemeleri yapabiliriz.
Kolay gelsin...
-
09.01.2007 14:02 #8
- Katılım Tarihi
- 2007
- Mesaj
- 8
cok tesekkur ederim.arkadasımızın onerdigi smf temalarını aldım.ama zaten bende smf temaları vardı.mesela dreamweaver da da bu smf ler uzerınde calısılana bilir degil mi?
-
09.01.2007 15:03 #9
- Katılım Tarihi
- 2006
- Yer
- Yeniden, En Baştan
- Mesaj
- 152
Bahsi geçen tema klasörünün içinde PHP dosyaları var.(mesela index.template.php)
bu dosyaları Dreamweaver ile açarsan içindeki PHP kodları ile birlikte HTML kodlarını da görürsün.
örneğingibiKod:echo ' </div> ',($context['browser']['is_ie']) ? '</td></tr></table>' : '</div>' , ' </div>';
Echo tırnakları içindeki HTML kodlarını toplamak, düzenlemek, tekarar uyumlu hale getirmek baya zor iş yani
İstersen deneyebilirsin.
Kolay gelsin....
-
09.01.2007 15:22 #10
- Katılım Tarihi
- 2007
- Mesaj
- 8
peki kolay yol olarak neyi onerıyorsunuz siz simdi onu soyleyın bana.bu forumu kurmam lazım.en basıt olarak dreamweaver da nasıl hazırlanır.yada hazır dedıgınız forumları nasıl yapa bılırım.
Benzer Başlıklar
-
sayfayı yenileyen script.. (biraz ayrıntılı)
SLiM_BoY tarafından PHP forumundaYanıt: 0Son Mesaj: 18.06.2006, 21:43 -
Ayrıntılı İşlemci Karşılaştırması
neonal tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 18.08.2005, 12:21 -
XP de ağ kurulumu ayrıntılı?
MydoomRated tarafından Donanım forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 11.08.2005, 13:01 -
ayrıntılı site istatisliği
L_o_n_g_h_o_r_n tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 07.01.2005, 23:26



Alıntıyla Yanıtla

Cpu sıcaklığı kaç derece olmalı?
Bugün, 01:01 / Donanım