PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
4 sonuçtan 1 - 4 arası sonuçlar

Varsayılan Flash ve Xml alanında profesyonel kişiler varsa bi bakı verin yardım edin lütfen :)

eğer uygun yer burası deilse şimdiden özür dilerim…soruma gelince Ben netteki hazır flash templatelerinden indirerek lise yıllık andaç şeklinde düzenleme yaptım.ve mezuniyet hizmetleri diye bir sitede benim yaptıgım işlemleri yaparak dvd şeklinde yıllık tasarlayorlar ve ögrenciler evlerinde dvd ye takarak bu tamplateyi kullanabiliyor..Örnek link : mezuniyethizmetleri.com/demo/index.html benim tasarladıgım daha güzel oldu ) yardım istedigim konu tasarımımda XML belgeleri VE kullanılan resimler şeklinde klasörlerim var ve menü vs. swf dosyalarım birde index , main var bunlara tıkladıgımda şablon tam olrak cıkıyo ve kullanıma hazır şekilde ama ben bunu dvd de nasıl kullanıcagımı ögrenmek istiyorum ne şekilde atabilirim.şimdiden tşk ederim yardımcı olacak arkadaslara.

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Ankara

DVD'den kastınız herhalde DVD Player değildir. Bilgisayarda çalıştırmaktan bahsediyorsanız, mantık web sitesi ile aynı. Oluşturduğunuz dosya ve klasörleri DVD'nin kök dizinine koyacaksınız. DVD'nin otomatik olarak başlayabilmesi için bir de autorun.inf yazmanız gerekecek, hepsi bu kadar.

autorun.inf yazmasını bilmiyorsanız aşağıya bir örnek yazıyorum, siz kendinize göre düzenlersiniz.

ÖRNEK: index.html dosyasının kök dizinde olduğunu ve ikon.ico adında bir de ikon dosyamız olduğunu kabul edersek:

Not Defterini açıp
    [autorun]
    open="start index.html"
    icon="ikon.ico"
    yazıyoruz, daha sonra Dosya>Farklı Kaydet dedikten sonra açılan pencerenin alt kısmında:

Dosya Adı: autorun.inf
    Kayıt Türü: Tüm Dosyalar

yazıp Kaydet diyoruz.

İkinci bir yöntem olarak ta bu iş için yazılmış bir program kullanabilirsiniz. CD Start-It'i http://download.cnet.com/CD-Start-It-Lite/3000-2100_4-10525700.html bu linkten indirip deneyebilirsiniz.

Tavsiye isterseniz; birinci yöntem her zaman daha iyidir, en azından ne yaptığınızı bilirsiniz.

NOT: Dosya ve klasörleri CD veya DVD'ye veri olarak yazdırıp, sonunu da kapatmayı unutmayın.

Varsayılan Re :

Alıntı Orijinalini Gönderen: DETONATOR Mesajı Görüntüle
    DVD'den kastınız herhalde DVD Player değildir. Bilgisayarda çalıştırmaktan bahsediyorsanız, mantık web sitesi ile aynı. Oluşturduğunuz dosya ve klasörleri DVD'nin kök dizinine koyacaksınız. DVD'nin otomatik olarak başlayabilmesi için bir de autorun.inf yazmanız gerekecek, hepsi bu kadar.

autorun.inf yazmasını bilmiyorsanız aşağıya bir örnek yazıyorum, siz kendinize göre düzenlersiniz.

ÖRNEK: index.html dosyasının kök dizinde olduğunu ve ikon.ico adında bir de ikon dosyamız olduğunu kabul edersek:

Not Defterini açıp
    yazıyoruz, daha sonra Dosya>Farklı Kaydet dedikten sonra açılan pencerenin alt kısmında:

Dosya Adı: autorun.inf
    Kayıt Türü: Tüm Dosyalar

yazıp Kaydet diyoruz.

İkinci bir yöntem olarak ta bu iş için yazılmış bir program kullanabilirsiniz. CD Start-It'i [

Tavsiye isterseniz; birinci yöntem her zaman daha iyidir, en azından ne yaptığınızı bilirsiniz.

NOT: Dosya ve klasörleri CD veya DVD'ye veri olarak yazdırıp, sonunu da kapatmayı unutmayın.
    Çok teşekkür ederim cvp için bu söylediklerini biliyordum zaten ama yardımcı olmaya çalısman bile sevindirdi arkadasım.eyw. sanırım sende bu tür konulara hakimsin belkide ben derdimi anlatamıorum.'' dvd görsel eğitim setleri olur ya menülü video izleyebılıosun resımlere yazılara bakabılıosun ayrıca fonda muzık calıyor.bahsettıgım böyle bır sey hazırlamak aslında xml kodlarıyla flash hazır templateden kendıme göre editledim ama bunu dvd playerde oynatamıcamı biliyorum. bahsettıgım dvd tv ye takılan cinsten:d ve bu benım yaptıgımın aynısını hazır sablondan duzenleme yaparak dvd de calıstıran firma var tabı sırrını sölemıcek sanırım mail attım cvp gelmedi.. lise ögrencilerine yıllık hazırladım kısacası bır cd yapıcam web sıte gorunumlu tıklayınca menulerı olan vs. ve bunu evınde pc olmayan dvd vcd player olanlarda faydalanabılcek cınsten..umarım bildigin bı konudur gercekten mutlu olcam hocam..

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Ankara

DVD Player'da böyle bir şeyi yapabileceğini sanmıyorum. Ele geçirebiliyorsanız o DVD'lerden birini alıp içine bakın.

Bir tahminde bulunmamı isterseniz; böyle bir şeyin olması için DVD içeriğinin tamamen vidyo dosyası olması gerekir. O firmanın sırrı da tahminimce web sitesi görünümlü bir menü hazırlayabilmesi. Kök menüden seçimleri yaptıkça sayfalar web sitesi hissi verecek şekilde vidyo dosyası olarak oynuyordur. Bu tarz bir şeyi 3 sene önce yapmıştım ama hazır program menüleriyle çoklu slayt gösterisi şeklindeydi.

Benzer Başlıklar

1. arkadaslar internetten iyi anlayan varsa lütfen yardım :(
    wales tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 04.09.2010, 15:11
  2. Flash Dısk Sorun Lütfen yardım EDin :(
    FatihCann tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 24.07.2010, 02:51
  3. c++ bilen varsa yardım Lütfen! ödevim var!!
    serapserapserap tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 29.04.2010, 21:55
  4. Yanıt: 17
    Son Mesaj: 29.03.2007, 00:01
  5. Php bilen biri varsa Lütfen yardım etsin!!
    tolga88 tarafından PHP forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 03.04.2006, 16:40