pcnet mayıs-haziran sayıları php öğreniyorum köşesi -
23.06.2003, 17:04
arkadaşlar mayıs ve haziran pcnet sayısındaki php öğreniyorum köşesi var ya, hani bir haber bırakma sistemi geliştirildi, mayıs ve haziran sayılarında, işte bu sistemle ilgili bi sorunum var. ilk önce mysql'yi kurdum (kurmaya çalıştım ) sonra da odbc sürücülerini yüklemeye çalıştım. bunlardan bir sorun olduğunu sanmıyorum, çünkü ana_sayfa.php 'de de sql komutları var ama çalışıyo, öteki türlü olsa hiç çalışmazdı. benim sorunum detay.php ile :
sorun da şu : anasayfada haberler var. herhangi bir haberde detaylar'a tıklayınca şu hatayı veriyo :
Alıntı:
Warning: SQL error: [MySQL][ODBC 3.51 Driver][mysqld-4.0.13-nt]You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1, SQL state 37000 in SQLExecDirect in c:\myroot\deneme\haber\detay.php on line 14
Warning: odbc_result(): supplied argument is not a valid ODBC result resource in c:\myroot\deneme\haber\detay.php on line 15
Warning: odbc_result(): supplied argument is not a valid ODBC result resource in c:\myroot\deneme\haber\detay.php on line 16
yardımcı olursanız sevinirim ...
NOT : aynı konuyu sabah ta açmıştım ama cevap gelmeyince sildim, şimdi yine yazıyorum, lütfen bir cevap !!!
Öncelikle şunu söyleyeyim.MySQL'i çalıştırdın mı?Ayrıca MySQL'in içerisine gerekli tabloları oluşturdun mu?Birde ODBC ile MySQL'e bağlanırken kullanıcı adı kısmı boş buraya root yazman gerek.Yani $baglan = odbc_connect('my_dsn', 'root', '');
Diğer sorunda ise mail gönderme işleminde gerekli mail adreslerini girmemişsin.Belki buraya yazmamış olabilirsin.Ama PHP ile mail fonksiyonlarını kendi bilgisayarında çalıştırabilmen için kendi bilgisayarında bir mail server kurman gerek.Aksi takdirde mail fonksiyonlarını kullanamazsın.Sen o kod örneğini servera gönder bak ozaman çalışacaktır.