+ Başlığa Yanıt Yaz
22 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
Başlık: php ve mysql i kurdum ama?
-
13.01.2004 17:48 #1
- Katılım Tarihi
- 2003
php ve mysql i kurdum ama?
merhaba....
asp ve html i biliyordum. php ye yeni başladım... (dün) iis de çalışmak amacıyla php yi indirdim ve kurdum sorun yok!... mysql gerekir dedim indirdim onuda kurdum... büyük ihtimal ondada bir sorun yok çünkü
phpinfo komutuyla baktım mysql ve odbc bölümleri mevcut infoda.... ancak bir sorun var. ben denemek amacıyla php nuke ü çektim. install açıklamasında database i tanıtın fln türünde şeyler vardı...
mysql/bin klasörüne attım database dosyasını... ms dosta
mysql/bin klasörleri içinde. " mysqladmin create nuke " komutunu yazıyorum. ve karşıma bir hata çıkıyor burada takıldım kaldım. yaptıklarım ise sonuç vermedi....
işte hata :
mysqladmin : create database failed; error : Access denied for user : "@localhost" to database "nuke"
---------------
yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşekkürler.
-
13.01.2004 19:51 #2
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- Ankara
:?:
-
13.01.2004 20:46 #3
- Katılım Tarihi
- 2003
selam
size web programlamada php-mysql i tavsiye ederim
phpdev programı var onu bilgisayarına aşağidaki linkten
indir ve kur apach php mysql kurulumunu tamamdır
http://www.firepages.com.au/devindex.htm
sonra programı çalıştırdığında php için gerekli olan tüm programlar çalışmaya başlıyor sonra biraz ingilizcen varsa www.hotscripts.com sitesinde binlerce php scripti var.istediğini indir.
c:/phpdev/www dizinine kopyala
http://localhost yazdığında php scriptlerinin çalıştığını göreceksin.
bir php editörü bul kodlar üzerinde değişikler yapmaya başla php ve diger programlama diller önce hazır kodları inceleyerek öğrenebilirsin
ve tabi bir php kitabı almalısınız seckin yayınlarının php-mysql kitabını size tavsiye ederim
biraz ilerledikten sonra alfa yayınlarının php-mysql kitabını alırsın kitapsız olmaz
ve tabi bu formda takıldığınız yerleri sorun size yardımcı olmak isterim
azimli olun sakın belli bir süre sonra pes etmeyin
kolay gelsin.
-
13.01.2004 22:08 #4
- Katılım Tarihi
- 2002
- Yer
- Rize
Sürekli kolay yolları göstermeyin.İşin aslı ne onu öğrenin.En doğrusunu yapmışsınız.MySQL'de veritabnı oluşturmadığınız için hata veriyor.Öncelikle şunu söyleyeyim.
mysqladmin create nuke komutunu bir kere çalıştırman gerek.Bir kez çalıştırdığında nuke adında bir veritabanı oluşturulur ve bir kez daha aynı komutu girmen hataya yol açacaktır.nuke adında bir veritabanı oluşturduğunu anlamak için mysql.exe programına gir ve sırayla şağıdaki komutu çalıştır.
mysql> show databases;
eğer nuke adında bir veritabanı çıkıyorsa veritabanını oluşturdun demektir. Sonra yine C:\mysql\bin dizinine gir ve nukenin SQL dosyasını orada olduğunu düşünerek
mysql nuke < nuke.sql
komutunu çalıştır.Burada kullandığım nuke.sql dosyası nuke programının veritabanı txt dosya adı olacak dikkat et.Bunu yaptığında nuke veritabanı içerisine tablo ve verilerin yerleşecektir.Eğer mysql'de hermangi bir ayarlama yapmadıysan MySQL kullanıcı adı olarak root kullanacaksın.Şimfre yok.Boş olcak.
-
14.01.2004 16:49 #5
- Katılım Tarihi
- 2003
dediklerinizi zaten yapmıştım ben. database önceden kayıt edilmemiş.
mysql i kurduğumda winmysqladmin diye bir program da kurulmuştu... bunun ayarlarını kurcalarken ilk sekmede myodbc diye bir bölüm gördüm not found diyordum myodbc yi yükliicem şimdi... bu hata ile ilgisi olabilirmi?
Benzer Başlıklar
-
Smf ile kurdum
wexew tarafından Web İnceleme forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 04.09.2006, 14:55 -
Mybb kurdum ama çalışmıyor
serdo2 tarafından Web ve Grafik Tasarımı forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 31.12.2005, 04:00 -
Php-Nuke Kurdum ama??
_server_ tarafından Web ve Grafik Tasarımı forumundaYanıt: 15Son Mesaj: 09.06.2005, 11:08 -
2 tane xp kurdum ve kaldıramıyorum
fenerlii tarafından Diğer uygulamalar forumundaYanıt: 5Son Mesaj: 20.02.2005, 10:21 -
Yeniden Kurdum
erax tarafından Web İnceleme forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 27.01.2005, 15:35

Alıntıyla Yanıtla

Battlefield 3 ü rahatlıkla oynayan PC...
Bugün, 12:20 / Donanım