PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
6 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan swf uzantılı animasyonlara link nasıl verilir?

slm.Ben Dreamweaver MX 2004 kullanıyorum.Flash'ta yaptığım butonara veya swish'te te yaptığım bi yazı animasyonuna link veremiyorum.Bunu nasıl yapabilirim?
    İyi çalışmalar...

Insert menüsünden Media > Flash
    ya da CTRL + ALT + F

flashta nesneyi yaptıktan sonra link vermezsin.
    flashı bir program gibi düşün bunu flashın içerisindeyken button nesnesi kullanarak yapabilirsin.

ama maksadın sadece düğme ise Dreamweaver içersinde kolayca Flash düğme yapmaya yarayan bir özellik var.. sen sadece düğme tipini seçiyorsun gerekli boşlukarı dolduruyorsun (düğmenin üzerindeki yazı ve gideceği link gibi..) o kadar. dreamweaver o butonu bir flash olarak websayfası klasörünün içine atıyor.

eğer illa kendi düğmem dersen düğme yapmak istediğin şeyin olduğu frame i kitle ve yeni bir frame aç çizdiğin şeyin üstüne gelecek şekilde
    bir kare çiz,(içi dolu olmalı) sonra o kareyi seç, ve F8 tuşuna bas ve buton u işaretle
    o kutu bir nesne halini alacaktır.
    iki kez tıkla neseneyi düzenleme kısmına girdiğinde en baştaki kareyi en sona taşı, ve sol üs köşeden Scene 1 yazsınıa dönerek düzenleme modundan çık
    çizdiğin kare yeşil gözükecektir.
    o kareye sağ tıkla, actions sekmesini seç
    sol taraftaki komut penceresinden getURL yi seç
    ve gitmesini istediğin adresi yaz.
    çalışmanı Flash dosyasına çevir / kaydet / çık.
    (kısa yol olarak ctrl+enter tuşuyla hem nası görüneceğini görür hemde proje dosyasının yanına dosyayı swf. olarak kaydetmiş olursun.)
    MNC [it's a first]
    [url=http://www.wapsayfam.com/]Wapsayfam - Ücretsiz Hizmetler Bütünü[url] [maniac adlı üye benim ]
    koraym@gmail.com

Benim demek istediğim nasıl dreameaver'da sayfayı tasarlarken bir resim veya yazıya link verebiliyorsak(http:// şeklinde değil direkt dosyayı göstererek) swf uzantılı animasyonlara nasıl verebiliriz.Dreamweaver'da resim veya yazıya linki properties panelinden veriyorum fakat swf uzantılı bir dosya kullanırken properties panelinde link bölümü yok.Bu tür dosyalara belirttiğim şekilde link verilebiliyor mu?
    İyi çalışmalar...

Swf dosyalarına normal textlere atadığın gibi link atayamazsın. Linkleri swf dosyasını oluşturduğun sırada ataman gerekli. Yani swf dosyasının fla dosyasından değiştirmen gerekir. Gerçi swf dosyasının önüne trasnparan katman ekleyip link verebilirsin ama bu çok zahmetli.
    Ama dreamweaver daki hazır flash buttonlara link verebilirsin...

Benzer Başlıklar

1. .fla uzantılı flash link menudeki buttonlara link atama
    ben_asslan tarafından Web ve Grafik Tasarımı forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 17.11.2006, 09:50
  2. flashta frame'e stop komutu nasıl verilir
    oyuncuyum tarafından Web ve Grafik Tasarımı forumunda
    Yanıt: 9
    Son Mesaj: 15.07.2006, 09:19
  3. forumlarda uyarı nasıl verilir(cevap verin please)
    _DaY_WaLkeR_ tarafından Web İnceleme forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 20.06.2006, 01:06
  4. Forumlarda üyelere nasıl uyarı verilir????
    _DaY_WaLkeR_ tarafından Web İnceleme forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 18.06.2006, 02:03
  5. Exe Dosyasındaki HTML Dosyasından Dışarı Nasıl Link Verilir?
    apollo11 tarafından Programlama Dilleri forumunda
    Yanıt: 13
    Son Mesaj: 29.09.2003, 09:21