+ Başlığa Yanıt Yaz
4 sonuçtan 1 - 4 arası sonuçlar
Başlık: Sayfanın Boyutlarını Belirlemek
-
18.07.2004 03:03 #1
- Katılım Tarihi
- 2004
Sayfanın Boyutlarını Belirlemek
Merhabalar!
Arkadaşlar benim şu konuda yardıma ihtiyacım var, yardımcı olursanız sevinirim:
Bir web sayfası hazırladım, bunun giriş sayfasının benim istediğim ölçülerde açılmasını istiyorum.
Ayrıca sayfa içinde bazı flash animasyonları da var. Onlara da tıklandığında, orijinal boyutlarında açılmalarını sağlamak
istiyorum. Çünkü normal bir pencerede açıldıklarında çok büyük boyutlarda oynatılmış oluyorlar, bu da animasyonları
animasyonluktan çıkarıyor adeta. (Çok yavaş oynuyorlar).
Bunun için yazmam gereken kodun ne olduğunu bir türlü bulamadım.
Bazı sayfalarda pop-up pencereler açılıyor, onların kodlarını inceledim, kod yazma konusunda iyi olmadığım için de
bir türlü tam anlamıyla işime yaramadı hiçbiri.
İlginiz için teşekkür ederim.
-
18.07.2004 09:16 #2
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- istanbul
Önce anasayfada görüntülenmesini istediğin sayfayı hazırlarsın. istediğin boyuta şekle göre içeriğini oluşturursun. adınna mesla main.htm dersin
Sonra index sayfasında şunları yapmalısın. Eğer hem sağ-sol hem de alt-üst olarak ortalanmış tam göbekte görüntülenmesini istiyorsan anasayfanın görünmesini istediğin boyutlarda (veya %100 olabilir) tek hücrelik bir table koyarsın. (border, cellspacing, cellpadding hepsi "0" olacak).Bu hücrenin özelliği valign="middle" olmalıdır. Bu alt üst olarak tam ortalanmış olmasını sağlar.
Bu hücrenin içine bir "iframe" (marginheight ve marginwidth "0" olmalı) açarsın senin belirlediğin boyutlarda ve hazırladığın main.htm sayfasını buraya gömersin.
Şayet alt üst olarak ortalanmış olmasına gerek yok dersen table koymana gerek yok , direkt anasayfa içine "iframe" koyarsın olur biter.
istersen kodları da vereyim:
veyaKod:<body> <table width="100%" height="100%" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0"> <tr> <td align="center" valign="middle"> <iframe width="istediğin genişlik" height="istediğin yükseklik" marginheight="0" marginwidth="0" src="main.htm"> </iframe> <td> </tr> </table> </body>
kolay gelsin..Kod:<body> <div align="center"> <iframe width="istediğin genişlik" height="istediğin yükseklik" marginheight="0" marginwidth="0" src="main.htm"> </iframe> </div> </body>
----
Ayrıca aramıza da hoşgeldin... Mesaj başlığını da tamamen büyük harflerle yazmazsan seviniriz... -hani Forum Kuralları gereği--
-
20.07.2004 00:36 #3
- Katılım Tarihi
- 2004
Teşekkür
Çok çok teşekkür ederim.
Gerçekten çok teşekkür ederim ilginiz için, sağolun.
Fakat, daha çok benden kaynaklanan bir yanlış anlaşılma durumu oldu sanırım.
O yüzden ben niyetimi daha açık bir şekilde ifade edeyim.
Bir cd'nin içine bir web sayfası yerleştiriyorum.
Bu Cd'ye auto run özelliği veriyorum. Fakat istiyorum ki index sayfası açılırken, inernet explorer benim istediğim boyutlarda açılsın.
Ve bir de içindeki bazı linklerin de ayrı sayfalarda ve yine benim istediğim boyutlardaki bir explorer penresi içinde açılsın.
Front Page'de çalışıyorum. Kodlardan da pek anlamıyorum yazık ki. (E niye böyle bi işe giriştin derseniz, öğrenmeye çalışıyorum işte derim.)
Yukarıda verdiğiniz kodları direkt olarak yapıştırdığımda explorer programının içinde belirli boyutlarda bir pencerecik oluşuyor.
İlginiz için tekrar tekrar teşekkür ederim.
-
20.07.2004 09:02 #4
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- istanbul
Tam olarak istediğin şey bildiğim kadarıyla artı bir program kullanmadan mümkün değil. Yani otomatik olarak açılan ilk sayfa bilgisayardaki normal ayarlara göre açılır.
Ama şöyle bir alternatif var. İlk açtığın sayfada içerik olmaz , o açıldıktan sonra ikinci bir pencere açılır. Bupencereyi istediğin boyutlarda ayarlayabilirsin. Eskiden çoğu bilgisayar dergisinin CD leri bu şekilde oluyordu. --itiraf edeyim ben de o sayfalar üzerinde oynama yaparak baya şeyler öğrendim.--
Eğer böyle birşey yapmak istiyorsan yardımcı olabilirim.
Elinde bilgisayar dergilerinin CD lerinden varsa bir incelemeni tavsiye ederim.
Senin tam olarak istediğin şey Geçen senenin PCnet CD lerinde uygulanmıştı. Ama tabi bunun için artı küçük progr*****lar var..İçinizde Yeni Şeyler Öğrenme İsteği Kalmadıysa, Yaşlandınız Demektir...
Benzer Başlıklar
-
mp3'lerinizin boyutlarını küçültün..
Mr_HaMMeR tarafından Windows İpuçları forumundaYanıt: 17Son Mesaj: 18.03.2008, 18:18 -
ekran ve ses kartı sürücülerini belirlemek
mbalaban tarafından Donanım forumundaYanıt: 8Son Mesaj: 07.03.2007, 12:33 -
Partition magic ile sürücülerin boyutlarını tekrar düzenleme
XxXapproachateXxX tarafından Yazılım forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 24.07.2005, 13:23 -
resim boyutlarını piksel olarak degiştirme
maniac_ea tarafından Yazılım forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 28.02.2005, 18:04 -
Browser ın açılış boyutlarını nasıl degiştirebilirim
galipozdemir tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 0Son Mesaj: 05.02.2005, 21:53

Alıntıyla Yanıtla

işlemci %100 ?
Bugün, 12:28 / Donanım