Adım adım PhpBB Kurulumu
Öncelikle Domaininizin php desteklediğinden emin olun domaininizin php desteklediğini öğrenmek istiyorsanız phpinfo.php dosyasını sitenize Upload edin ve bakın dosyayı indirmek için Tıklayın
böylece php desteğinden emin olmuş olacağız şimdi ilk önce php forumu kurmak için phpBB2 nin her hangi bir versiyonu gerekli ben size son versiyonunu veriyorum indirmek için Tıklayın Şimdi indirdiğimiz bu dosyayı açın ve sonra sitenizde örneğin Forum diye bir klasör açın dosyaları eksiksiz olarak bu klasörün içine Upload edin Şimdi öncelikle domaininizin Veritabanı adını bilmeniz gerekiyor kurulumda bu olmazsa install i tamamlayamazsınız Varsayalımki domaininizin Lycos dan Lycos un veritabanı adı Kullanıcıadı_uk_db dir şimdi kuruluma geçiyoruz sitenizin linki Lycos olarak farz edersek
Http://members.lycos.co.uk/kullanıcı...ll/install.php olacak
ve önümüze bu ekran gelecek
burada boş alanları resimde görüldüğü şekilde doldurmanız gerekli eğer bu alanları eksiksiz ve doğru bir şekilde tamamlarsanız önümüze bu ekran gelecek
ve Finish installation diyeceğiz ve karşınıza bir uyarı verecek
anlamı kurulumun bittiğini İnstall ve Contrib dosyasını silmeniz gerektiğini belirtiyor dosyaları sildikten sonra admin adı ve şifresi ile login olabilirsiniz login olduktan sonra forumun en alt kısmında Admin Panel çıkacaktır forumunuzun bütün ayarlarını bu panel den yapabilirsiniz
resimde görüldüğü gibi Configuration dan forumun adı sloganı e-mail vb. ayarlarını burdan yapabilirsiniz...
Bu kurulum phpBB2 nin Default kurulumu idi eğer Türkçe dil desteği ile kurmak isterseniz Türkçe Dil Desteğini Buradan İndirebilirsiniz ayrıca SubSilver phpBB forumun default themesi dir SubSilverin türkçesini indirmek için
http://twtelecom.dl.sourceforge.net/...er_turkish.zip
---------------------------------------------------------------------------------
Ayrıca,
Kendi bilgisayarinizdan Forum isletip bunu bütün internet'te sunabilirsiniz ve Hosting icin gerekecek olan maddi Tutar, cebinizde kalacak.Arti sabit Disk'inizde ne kadar yer ayirmak istiyorsaniz, o kadar web space'iniz olur. tabii web traffic derdiniz de olmaz.
Bir tek sorun bilgisayarinizda Server hep acik kalmasi lazim ( kapali oldugu zaman kimse forum'a giremez).
ögrenmek isteyenler
buraya bir göz atabilir.
Kolay gelsin..