PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
4 sonuçtan 1 - 4 arası sonuçlar

Varsayılan Flash: Movie icinde Movie nasıl?

Selam arkadaslar. Flash programından anlayan arkadaslardan bir istegim olacak. Ben bir flash sayfası yapmak istiyorum. Asagıdaki resim sembolik bir resim. Buna benzer birseyler olacak. Simdi istegim soyle; Flash normal yuklenecek. Daha sonra karsımıza asagıdaki gibi bir goruntu gelecek. Yanda bulunan butonlardan birine basınca dikdortgen cerceve icinde baska bir flash yuklenmeye baslıyacak ve yuklenme bitince orada goruntulenecek. Bunu nasıl yapabilirim. Cunku flashın tamamı seklinde yapsam dosya boyutu buyuyor. Yuklenirken kullanıcı sıkılacak. Ben biraz biraz yukleme icin istiyorum bunu. Resimleri bol olan bir sey yapacagımda. Yani kısacası movie icinde nasıl baska bir movie daha yukletip oynatabilirim. Elinde ornek olan arkadaslardan da ornekleri yollayabilirlerse sevinirim.

http://www11.brinkster.com/satrpialo/flash.jpg

Herkese kolay gelsin...

Not:Resim bir turlu eklenmedi bende link olarak verebildim.

flashta da illaki yapılıyodur ama çözümü bulamadım ama bunu html de yapabilirsin sayfaları flash da hazırla html de düzenle bu daha basit ve kullanışlı olabilir

"loadMovie" komutunu kullanabilirsin. Sana bir örnek vereyim mesela, belki işine yarar bişeyler çıkarırsın:

şimdi önceden bir tane icerik.swf isimli hazır bir filmimiz var diyelim. Sen yeni bir flash dosyası aç ve bir tane buton sembolü yap. bu sembolün sahnede olsun ve instance name olarak buton1 ismini ver. sonra filmin ilk karesinin action kısmına şunları yaz:

Kod:
    buton1.onPress = function () {
    	_root.createEmptyMovieClip("pencere", 1);
    	loadMovie("icerik.swf", "pencere");
    	pencere._x = 200 ;
    	pencere._y = 20 ;
    }
    Bu kadar. Bu filmi de icerik.swf nin olduğu dizine export edersen tamamdır. Anlamadığın kısımlar olursa yardımcı olabilirim elden geldiği kadar.

gsogutcu cok cok tesekkur ederim. Ne zamandır bunu yapamıyordum. Cok sagol. Eger baska bir sorunum olursa seni bulurum. Tekrar tesekkur ederim.

tzyrek onerin icin sanada cok tesekkur ederim.

Herkese koley gelsin...

Benzer Başlıklar

1. flash movie clip i açmak
    sonofisiris tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 28.05.2006, 21:32
  2. flash movie loop etme
    Exhumeds tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 26.08.2005, 14:35
  3. iki veya daha fazla flash movie yi biraraya getirme...
    emraydn12 tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 03.03.2005, 16:49
  4. Movie Maker'ı nasıl kullanabilirim ?
    fatih1981 tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 10
    Son Mesaj: 10.01.2005, 00:10
  5. Flash ile geriye dogru oynayan Movie nasıl?
    eefraf tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 20.10.2004, 15:15