+ Başlığa Yanıt Yaz
8 sonuçtan 6 - 8 arası sonuçlar
Başlık: Boot/BCD sorunu
-
20.11.2011 01:18 #6Genel Moderatör
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- Ankara
HDD'nizde donanımsal bir sorun yok ve Win7 DVD'si ile de onarım yapamıyorsanız; BIOS'unuzu sıfırlayıp bütün ayarlara kontrol amaçlı tek tek bakın. Bu işlemle sonuç alamazsanız iki yol daha izleyebilirsiniz. Öncelikle almanız gereken önemli dosyalarınız varsa; ya HDD'nizi başka bir bilgisayara takın yada herhangi bir CD/DVD'den çalışan işletim sistemiyle dosyalarınızı yedekleyin. Daha sonra ya HDD'nizin ikinci bir bölümüne Win7 kurup EasyBCD programıyla bozulan MBR kaydını düzelttikten sonra, sonradan kurduğunuz sistemi silin ya da madem yeni sistem kuracağım o kadar uğraşmaya değmez diyorsanız doğrudan format atın. Sorununuz muhtemelen MBR'yle ilgili olduğu için benim tercihimi sorarsanız, fix vb. işlemlerle uğraşıp muhtemelen bir süre sonra formatlık bir sisteme sahip olmak yerine yedeklerinizi alıp doğrudan format atın (Öncelikle HDD, kablo vb. bir donanımsal sorun olmadığından emin olun).

-
20.11.2011 13:00 #7
- Katılım Tarihi
- 2010
beyler sorun ikiye katlandi yerel diskleri gördü fakat bu seferde format atmak için sil veya biçimlendiri seçince pc kitleniyor ve hdd yok oluyor resetledigimde ise yine hddler gözükmüyor. PCyi yarm saat sonra yeniden açtigimda ise ayni sey oluyor ve hddler yok oluyor. Noldugunu çözemedim gitti bilgisayarciya para vermek istemiyorum bi el atinnnn!!!
-
20.11.2011 13:44 #8Uzaklaştırıldı
- Katılım Tarihi
- 2009
- Yer
- İyilik,Sevgi Olan Her Yerde...
az ihtimal olsada tüm arkadaşların dediğinidüzgün şekilde yapabildi iseniz hdd kablolarında veya hdd nizde bad sectör olmuş olabilir eğer ıde kablosu ile uzantısı olan diğer ideye multi şekilde bir dvd veya cd yazar bağlı ise o dvd/cd yazarı söküp kablolarını formatıda sizin format cd nizle değil ya başka bir format cd si ile usb den veya usb den ubuntu türü format atın dvd/cd sürücüyü takmadan.
Benzer Başlıklar
-
Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and
DiLos tarafından Donanım forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 02.10.2010, 15:37 -
[+b]Reboot and select proper boot device or insert boot media in select boot [/b]
Dhavlos tarafından Donanım forumundaYanıt: 0Son Mesaj: 02.10.2010, 15:22 -
reboot and select proper boot device or ınsert boot media in selected boot device and
eren0234 tarafından Yazılım forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 24.04.2010, 09:57 -
Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot
gemballa tarafından Donanım forumundaYanıt: 6Son Mesaj: 08.01.2010, 13:54 -
Reboot and select proper boot device or insert boot me in selected boot device and...
Endlessomer tarafından Donanım forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 02.09.2009, 19:47

Alıntıyla Yanıtla

lütfen yardım edin
Bugün, 18:07 / İnternet, Ağ ve Güvenlik