PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 3 123 SonSon
14 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan Sata harddiske Windows 98 kurulumu?

Selamlar..

Samsung 80 Gb sata harddiske Windows 98 kurmaya çalışınca şöyle bi problem yaşıyorum.. Normal şekilde 98 kurmak için entere basın ekranına kadar her şey tamam.. Ama enter diyince siyah bi dos ekranında dakikalarca beklediğim halde bi değişme olmuyor.. Anlıayacağınız 98 i sata hardiske kuramıyorum.. Smartdrv diye bi komutla bu işin hallolacağını duydum ama nasıl yapılacağı konusunda bi fikrim yok..

Sizlerden ricam bu konudaki tecrübelerinizi paylaşmanız..

Şimdiden teşekürler..

98 mi? niye 98? gül gibi Xp dururken 98 gibi tuhaf bir sistemle uğraşmak niye.benim önerim Xp kur ve paşalar gibi kullan.. 98 kurmak için harcadığın zamana yazık be kardeşim
    ***HaSaN***

Ben daha yapıcı bir tavsiyede bulunayım.

Windows 98 otomatik olarak kurmak yerine, konsolu açarak setupcor.exe ile kurmaya başlamak daha iyi olabilir.

Denemenizi tavsiye ederim.

Alıntı Orijinalini Gönderen: shahan Mesajı Görüntüle
    Ben daha yapıcı bir tavsiyede bulunayım.

Windows 98 otomatik olarak kurmak yerine, konsolu açarak setupcor.exe ile kurmaya başlamak daha iyi olabilir.

Denemenizi tavsiye ederim.
    Eskilerden birini görmek güzel.. İlgin için teşekürler.. Deneyeceğim..

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    İZMİR

HDD'niz SATA anakartınızın yongası nedir?.Bazı anakart üstünde sata kontrolcülerinin tanıtılması lazım oluyor kurulumdan önce.Ama o işlevi Xp kurulumunda takacağınız sürücü disketi ile hdd'yi sisteme tanıtıyorsunuz bu yolla sata diski sistem görmüş oluyor.Ama yeni anakartların yongaları artık bu sürücü kurup sata disk tanıtma işlevini kaldırdı.Anakartın yongalarından birine entegre edilen sata kontrolcüsü otomatik tanıyor diski.Sizin probleminiz daha çok win98 kurulum cd'sinde olan bir problem gibi görünüyor.Birde disk biriminiz FAT32 olması lazım.

Benzer Başlıklar

1. sata hdd kurulumu
    kali77 tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 29.09.2006, 14:38
  2. SATA HDD'ye Xp Kurulumu
    aytaccici tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 11.02.2005, 15:32
  3. Windows 98 SATA diskte çalışmıyor mu?
    serserikedi tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 5
    Son Mesaj: 30.03.2004, 15:17
  4. SATA ve windows 98
    jeliel tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 19.03.2004, 20:05