Yeni Bilgisayarıma Win98 Kuramıyorum -
24.07.2007, 03:45
Merhaba. Bilgisayarımın özellikleri Asus P5GD2 anakart, p4 3.2 Ghz, Geforge 6600 GT 256 MB ekran kartı, 160 GB HDD (Özelliklerini bilmiyomum ama eski harddiskler gibi kalın kabloyla değil, ince kabloyla bağlanıyor ana karta.) 1 GB ram. Ben bu bilgisayara Win98 kurmak istediğimde, dosyalar yükleniyor, bilgisayar kapanıp açılıyor, ancak burada siyah ekranda takılıp kalıyor. Yani kurulumun yarısından sonra ilerlemiyor. Bazıları, yeni bilgisayarlara Win98 yüklenmez diyor. acaba, biostan ya da başka bir yerden ayar yaparak Win98 kurabilir miyim? Şimdiden teşekkürler.
En son agegek tarafından düzenlenmiştir : 24.07.2007 04:16.
arkadaşım bu bilgisayara windows 98 yerine xp kursan daha iyi olur.
hatta biraz zorlasan vista bile kurulur.
xp kur bence bu bilgisayara,yazık etme 98 ile.
aynı hata bendede oldu.biostan yaptığım bi ayardan onu çözdüm(mode seç kod sayfası işlemini otomatik yapamıyodu ben elle ayarladım).98 kuruldu ama cd yazıcıyı görmedi buseferde.bunun çözümü nedir ???
Arkadaşım 160 GB bir diske 98 kurmak istiyorsan öncelikle şu bilmem gerek.
98 Fat32 ile çalışır ve 32 GB büyük diskleri tanımaz. Bunun için önce XP cd ile bilgisayarını hard diskini 32 GB olarak 5 parçaya ayır c: d: e: f: ve g: olmak üzere. sonra c: sorunsuzca win98 kurabilirisin. böylece 160GB diski vindosw 98 32 lik 5 parça şeklinde tanıyacaktır.
Bende Denedim Yeni Bilgisayarıma Ancak Windows 2000 Kurabildim Ama Onuda Pek Sevmedim XP Yükledim Tekrar Xp Daha İyi
Sistemim Benim ----------------- İntel Pentium 4 2.80 GHZ Ati RadeonX700 Se 256 Mb 128 Bit Khingston 1.5 GB Ram Seageate 160 Gb Hard Disk ASUS DVD-CD RW Asus P5GV-MX Anakart Windows XP Home Editon SP3