PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 3 / 3 İlkİlk 123
12 sonuçtan 11 - 12 arası sonuçlar
  1. #11

    Varsayılan

    Usb girişiniz yok, Cd sürücünüz yok ve siz Win98 yüklemek istiyorsunuz, peki nasıl yapmayı düşünüyorsunuz? 115-120mb lık dosyaları 1.44 lük disketler yardımıyla kaç saatte yapmayı planlıyorsunuz?

    Yapabileceklerinizi yazıyorum;
    1- Win98 kurulum dosyalarını (.iso kalıbını) bir başka pc yardımıyla, winrar kullanarak 3.5'' lik disketlere sığacak şekilde parçalayacak ve bunları disketlere yükleyeceksiniz. Sonra bu parçaları HDD e aktaracaksınız ve birleştireceksiniz. Artık kaç yüz adet disket ister siz hesaplayın. Dahası dos komutlarıyla bu birleştirmeyi yapıp yapamayacağınız ayrı bir muamma.
    Bu seçenek otomatik olarak imkansız çünkü yapacağınız masrafa değmez ve kurulumu yaptırmak için bir servise götürmeniz size daha ucuza mal olur.

    2- Harici bir CD sürücüsü temin edeceksiniz. Win98 kurulum cd sini buna takarak pc yi bu cd den başlatacaksınız. Hemen sevinmeyin, laptopunuzun usb girişi olmadığına göre takacağınız harici cd den de boot etme özelliği olmayacağı için siz yine elinizdeki Win98 kurulum cd sinden pc nizi başlatamayacaksınız, çünkü açılışta harici sürücünüzü pc niz görmeyecektir. Dahası Harici Cd sürücüsünü takabilmek için pc nizde usb girişi yok. Portlardan birini usb ye dönüştürmeniz ve bu iş için ayrıca bir aparata ihtiyacınız var.

    3-Laptopunuzun diskini sökebilir ve cd sürücüsü olan başka bir pc ye takabilirseniz, Win98 kurulum dosyalarını kendi diskinize aktardıktan sonra pc nizi başlangıç disketi yardımıyla açarak Win98 kurulum dosyalarındaki setupcor.exe yi çalıştırmak suretiyle yükleme yapabilirsiniz. Aksi halde siz bu işi unutun.

  2. #12

    Katılım Tarihi
    2006
    Yer
    Özel msj atarken haber verin!
    Mesaj
    1.640

    Varsayılan

    3. seçenek daha mantıklı bu şekilde yükleyin bencede


 

Benzer Başlıklar

  1. Kablosuz ağ kurma[acil]
    ayberk4570 tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 24.11.2007, 15:14
  2. fLoopy nın ıcınde dısket kaldı
    1mmortaL tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 6
    Son Mesaj: 07.11.2004, 14:04
  3. disket sürücüden ses qeliyor
    Torlak tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 06.10.2003, 19:50