+ Başlığa Yanıt Yaz
2 sonuçtan 1 - 2 arası sonuçlar
Başlık: Symantec’ten 30 yama
-
11.02.2005 10:03 #1
- Katılım Tarihi
- 2004
- Yer
- İstanbul Avrupa Yakası
- Mesaj
- 1.141
Symantec’ten 30 yama

Symantec, aralarında BrightMail AntiSpam, AntiVirus Corporate Edition ve 2004 tüketici ürünlerinin de bulunduğu ürünlerinde bulunan çok sayıda açık noktayı kapamak için yama çıkardı.
Hataları bulan rakip Internet Security Systems'in (ISS) X-Force araştırma grubuna göre, UPX (Ultimate Packer for eXecutables) formatındaki sıkıştırılmış dosyaları tarayabilen tarama motorunun bir parçası olan Symantec Antivirus Library’nin DEC2EXE modülünde hata bulunuyor.
X-Force, "Bu açık nokta, uzaktaki bir saldırgan tarafından, istemci, sunucu ve geçit kurulumunda bulunan Symantec AntiVirus Library’yi hedefleyecek şekilde bir UPX dosyası içeren e-mail gönderilerek, kullanıcının haberi bile olmadan kullanılabilir” diyor. Başarılı bir saldırı sonucu korumalı sistemin tüm kontrolü ele geçirilebilir.
Danimarkalı güvenlik şirketi Secunia, bir uyarı yayınlayıp durumu “Son Derece Kritik” olarak nitelendirirken, Symantec “Yüksek” düzeyde bir tehlike olarak adlandırdı.
Symantec, Web sitesinde bir uyarı yayınlayarak, Windows (ve Macintosh) ürünlerindeki 29 açık noktayı listeledi ve hatalı yazılımların upgrade’ini veya update’ini önerdi.
Symantec, ISS bu hataları bildirmeden önce de bazı haberler almış ve ürünlerinin çoğunda bulunan tarama motoru upgrade’lerinden DEC2EXE modülünü çıkarmıştı. Şimdide gelecekteki sürümlerde bütün etkilenen versiyonlardan bu modülü çıkartmayı planlıyor.
Hatayı rakip bile bulsa, Symantec bu açıdan bir hassasiyet göstermedi. Şirket yorumunda, “Symantec, X-Force ekibine ve özellikle de Alex Wheeler’a çalışmalarından dolayı ve Symantec bütün sorunları çözmeye çalışırken verdikleri desteğe teşekkür eder” dedi.
-
11.02.2005 12:52 #2
Benzer Başlıklar
-
Symantec Corporation Client Security ve Symantec 2006 Farkı?
hackolpaxp tarafından Yazılım forumundaYanıt: 0Son Mesaj: 10.07.2006, 20:08 -
symantec 7.5 ghost
veysel23 tarafından Yazılım forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 27.10.2005, 01:10 -
Çin’de internet nüfusu 100 milyon
namcon tarafından Teknoloji forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 07.07.2005, 19:45 -
Mozilla’nın e-postası Thunderbird
ArolixGhastdemon tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 0Son Mesaj: 11.12.2004, 19:55 -
Bagle’ın Yeni Versiyonu
DRACULA tarafından Teknoloji forumundaYanıt: 0Son Mesaj: 19.02.2004, 10:08



Alıntıyla Yanıtla

Amd Driver Güncelleyemiyorum
Bugün, 13:36 / Yazılım