PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 3 123 SonSon
13 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan Bios Hata Mesajları

Biosun dilinden biraz anlamak için faydası olacaktır.

BİOS HATA MESAJLARI

1) Bir uzun iki kısa beep:
    Ekran kartınızda bir sorun var. Ekran kartı kablosu yerinden çıkmış olabilir yada ekran kartınız bozuk.

2) Tek kısa beep:

Anakartın bellek tazeleme devresi sorunlu

3) CMOS Battery has failed:
    CMOS pili zayıflamış. Değişmesi gerekir.

4) CMOS checksum error
    CMOS'un bozulduğunu gösterir. (CMOS pili bozuk veya zayıf olabilir)

5) Disk boot failure, insert system disk and press enter
    Sistem boot edemiyor. HDD bağlantısında sorun olabilir, HDD aktif partition tanımlanmamış olabilir, biostan HDD tanımlanmamış olabilir, HDD bozuk olabilir, HDD nizin system dosyaları silinmiş olabilir.

6) Keyboard error:
    Sisteme bağlı bir klavye yok. Klavyenin kablosu hatalı takılmış olabilir, klavye bozuk olabilir, klavye girişinde sorun olabilir.

7) Primary Slave Failed:
    Hatalı HDD tanıtımı. Yada daha önceden bilgisayara takılı olup daha sonra çıkarılan ve biostan kaldırılmayan hddler söz konusu olunca böyle yapar.

8- Floppy Disk Failed:
    Disket sürücünüze erişelimiyor. Kablolarının düzgün takılıp takılmadığından emin olun. Eğer değiştrincede hata devam ediyorsa sürücünüzde sorun vardır.

9) Cache memmory bad, or not enabled cache !:
    Cache bellek bozulmuş olabilir. Yada cache bellek anakart ile uyumsuz.

10) DMA Error:
    Doğrudan Erişimli Bellek devrelerinde sorun var. Anakartı değiştirin.

Varsayılan system32 deki dll hata mesajları

MERHABALAR...BİLGİSAYARIM MASAÜSTÜ AÇILIRKEN ŞU HATA MESAJLARINI VERİYOR...
    1-C:\WINDOWS\SYSTEM32\wtressjy.dll yüklemede hata belirtilen modül bulunamadı .....
    2
    -C:\WINDOWS\SYSTEM32\j5201233.dll
    bu hata mesajlarının sebebi nedir ve nasıl düzeltirim? format atmadan kurtulmak mümkün mü?
    bilgisi olan varsa yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..

Cool

Öncelik bu hata hangi olaydan sonra oldu onu yazman gerek ki yardımcı olalım. Ayrıca bazı Anti virüsler virüs temizlerken virüslü dosyadan virüs çıkarmak yerine virüslü dosyalı siler. Bu da böyle bir hataya sebep olabilir.

Varsayılan VİrÜs Programindan Oldu

NOD32 KULLANIYORUM SYSTEM32 DE VİRÜSLÜ DLL BULUP SİLMEMİ SÖYLEYEN UYARI MESAJI VERİYORDU BENDE SİLDİM...SONRA BU RUN DLL HATA MESAJLARI OLUŞTU...BAŞKA Bİ FORUMDAN ARAŞTIRDIM BENZER SORUNU OLAN Bİ ARKADAŞ AÇILŞTAKİ BU MESAJLARDAN KURTULMAK İÇİN ;başlat\çalıştır\regedit komutuyla ilgili dll satırını sildim...orun yok ama acaba bu dll ler sistemden tamamen kalktımı?
    yani bu satırları registry den kaldırmış olmam sisteme ilerde bi zara verir mi...zaten xp kurulum cd si vermediler...herkeste de bu sorun var...lisanslı ürün alıyoruz ama kopya cd sini vermedikleri gibi nasıl yapacağımıda bilmiyorum..şimdi format atmak gerekirse ilerde xp kurulum cd si yok....AYRICA BU DLL LERİN SİLİNMİŞ OLMASINA RAĞMEN BENİM SİSTEM ŞİMDİLİK İYİ ÇALIŞIYOR.....HARDDİSKTEKİ XP DEN XP KURULUM CD Sİ NASIL YAPILIR..BUNU ÖĞRENMEK İSTİYORUM.....
    SAYGILAR

Wink

Arkadaşım şimdi değil ama ileride bir hataya muhakkak neden olur. Zira bu dosyayı kullanan bir uygulama çalıştırdığında o uygulama hata verir. Odasyayı regeditten silmek yerine aynısını bir başka bilgisayarda kopyalayım senin bilgisayarına yüklemen daha doğru olurdu. Bu arada Aldığın bilgisayarın markası nedir. Toplamamı yaptırdın Yoksa alırken XP lisanslı CD mi istemedin. Ayrıca Hard diskteki XP sidiye bir yedeğini almak akıl işi değildir. Uğraştığına deymez. Sen bilgisayarının markasını söyle bana.

Benzer Başlıklar

1. Hata mesajları ?
    _server_ tarafından PCnet forumunda
    Yanıt: 9
    Son Mesaj: 21.01.2007, 18:45
  2. hata mesajları
    bylal tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 5
    Son Mesaj: 09.09.2006, 01:33
  3. Windows Hata Mesajları
    JaMaL tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 2