PCnet
Geri Dön   PCnet > İşletim Sistemleri > Windows İpuçları
Bu Sayfayı Yenile Işınlanma gerçek oldu
Yanıtla

Başlık Araçları
  (#1) Eski

Katılım Tarihi: 2004
Yer: antalya
Varsayılan Işınlanma gerçek oldu - 04.03.2005, 18:00

Bilim adamları atomlararası özellik iletimini, 1 milimetreden kısa bir mesafede de olsa başardılar.

Teleportasyon’ adı verilen bu yöntemle, atomlar, enerji, hareket, manyetik gibi kuantum özelliklerini birbirlerine aktarıyorlar. ‘ Işınlama ’ ya da atomlararası ‘kuantum aktarımı’nın başarılması, gelecekte üretimi öngörülen kuantum bilgisayarlarını mümkün kılacak. Son derece hızlı çalışacak olan kuantum bilgisayarlarının raflara çıkmasının 10 yıldan fazla sürmesi bekleniyor.

ABD’den National Institute of Standards and Technology öğretim üyesi David J. Wineland ve Avusturya’dan Innsbruck Üniversitesi’nden Rainer Blatt başkanlığındaki ekibin çalışması, atomların fiziksel özelliklerinin birbirleri arasında alışverişini sağlıyor.
Çalışma üzerine Nature dergisinde bir makale yayımlayan Dr. Wineland, aktarımın şimdilik sadece 1 milimetre’den küçük bir mesafe içinde yapılabildiğini, ancak gelecekte daha uzun mesafeler arasında da aktarım yapılabileceğini belirtti.

EŞLENEN ATOMLAR ÖZDEŞLEŞİYOR
Dr. Wineland ‘ Kuantum aktarımı’ çalışmasını beril atomları arasında gerçekleştirdi. Avusturyalı ekip ise, aynı işlem için kalsiyum atomu kullandı. Her iki çalışmada da, bir atomun içinde bulundurduğu kuantum özellikleri diğer eş-atoma aktarıldı.

EİNSTEİN’ I ‘ KORKUTAN ’ YÖNTEM
Bilim adamları, laboratuvar ortamında atomları birbirleri ile ‘entaglement’ denen, Albert Einstein’ın el yazmalarında “korkutucu” diye tarif ettiği, bir yöntemle eşliyorlar. Bu eşlemenin doğası gereği, bir atomun edindiği özelliği, ya da tam tersini, eş-atomu da otomatikman üstleniyor. Özelliklerin iletimi için, eş-atomlar arasındaki mesafe önem taşımıyor. Atomlar teorik olarak kilometrelerce uzakta olasalar dahi, özelliklerini ‘ Kuantum aktarımı ’ ile değiş tokuş edebiliyorlar.
Işınlama süresi sadece milisaniyelerle ifade ediliyor
Alıntıyla Yanıtla
  (#2) Eski
Forum Gurusu

Velociraptor Kullanıcısının Avatar'ı

Varsayılan 05.03.2005, 07:12

Güzel bilgi tesekürler ; Hep düsünmüsümdür , internetten dosya geliyor , peki canli gelemezmi diye; aha iste cevabi, 20-30 sene sonra istermisiniz ucak ve tasitlar kalksin , isinlanip duralim
Alıntıyla Yanıtla
  (#3) Eski

Yer: Bursa
Varsayılan 05.03.2005, 08:11

Alıntı:
Orijinalini Gönderen: Velociraptor
Güzel bilgi tesekürler ; Hep düsünmüsümdür , internetten dosya geliyor , peki canli gelemezmi diye; aha iste cevabi, 20-30 sene sonra istermisiniz ucak ve tasitlar kalksin , isinlanip duralim
bundan 10 sene önce bir film wardı ''Geleceğe Yolculuk'' adlı bu film 2000'li yıllarda arabaların uçacağını belirtiyordu şimdi 2005'e geldik normal arabalar bile arızalı oluyor boşuna hayal kurmayalım
Alıntıyla Yanıtla
  (#4) Eski

Yer: izmir
Varsayılan 05.03.2005, 10:17

28 MART 1943 te PHiladelphia denyinde zaten bu gerçekleşti... Einstein başkanlığında bi deney yapıldı ve koskocaman biş gemi yeşil sis bulutu altında kayboldu ve sanıyeler sonra kilometrelerce uzakta bi yerde bulundu ..Fakat içindeki mürettabat askerlerinin delirmesiyle sonuçlandı..Amerikanın yapmış olduğu bu deney saklanmıştır.Deneyde kurtulan bazı askerlerin yok olup göründüğü de söylentilerde mevcut...Ve bu olay bir çok kitapta mevcuutur.Kuramsal mantıkta molekül transferinin varlığı ispatlanmıştır fakat sonuçları ağır olmuştur..
Daha fazla bilgi edinmek isteyenler için http://www.zamandayolculuk.com/cetin...ECTRAINBOW.HTM bakabilirler fakat detaylı bilgi yok okuduğum bi kitapta sırf bu konu işleniyodu.
Alıntıyla Yanıtla
  (#5) Eski

Yer: izmir/foça
Varsayılan 05.03.2005, 13:00

bu söylediğin olayın kitabinı okumustum..haklısın ama dahada bilimsel konusmak gerekirse esasında kuantum mun da hala yapıtaslarından olan e=m.c'2 bunların hepsini acıklar,yani gerekli hızlara kuantum boyuntunda çıkıldığında her turlü aktasım olagandır fakat molekullerin dogru lokalize yani yerleştirilmesi işi biraz güçtür..ışık hızına yaklaştıkca azalan kutleniz nedeniyle zaman kendi etrafınızda yavaslamaya baslar boylelikle ne kadar c ye yaklasıldıkca zaman yavaşlar ve siz referans olarak yasadığınız zamanı kendiniz lehine cevirip yavaslatırsınız
karadeliklerde olduğu gibi
Alıntıyla Yanıtla
Yanıtla

Başlık Araçları

Benzer Başlıklar
Başlık Başlığı Açan Forum Yanıt Son Mesaj
Gerçek Renk ve Gerçek Performans Aniki Donanım 1 18.12.2006 13:52
Cepten cebe bedava msj gerçek oldu piskofurkan Mobil Aygıtlar 24 27.09.2006 11:36
hdd im 40 gb dı artık 32 oldu 8 gb ne oldu harme2 Donanım 13 11.02.2005 00:58
gerçek üye sayısı bugman PCnet 14 19.05.2003 01:56

vBulletin® Sürüm 3.7.3 ile güçlendirilmiştir
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
© Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. Hürriyet Medya Towers 34212 Güneşli - İstanbul

İddaa tahminlerinizi bilgisayarınızdan yapın! İddaa'cılara özel yazılım PCnet Aralık DVD'sinde.

En Son Mesajlar

0 gösterim, 0 yanıt

99 gösterim, 7 yanıt

26 gösterim, 3 yanıt

26 gösterim, 2 yanıt

39 gösterim, 2 yanıt

22 gösterim, 1 yanıt

18 gösterim, 1 yanıt

12 gösterim, 0 yanıt

33 gösterim, 5 yanıt

79 gösterim, 3 yanıt

113311 gösterim, 29 yanıt