PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
4 sonuçtan 1 - 4 arası sonuçlar

Varsayılan Boot.ini hakkında ufak bir bilgi.

Merhaba arkadaşlar.

Forumlarda benim yazacağım şeylere benzer bir yazı bulamadım yada benim gözümden kaçtı-ki doğaldır, bir aratma yaptım 35 sayfa çıktı :lol: okuyamadım.... Uzun lafın kısası; Her pc kullanıcıları mutlaka bir şekilde bu Boot.ini dosyasına takılıyorlar ve sonucunda ister ayrı hdd'lerde olsun ister aynı hdd olup ayrı partition olsun bir şekilde Boot.ini'yi düzenleyemediklerinden işin içinden çıkamıyorlar. Sonucunda iki ayrı yerlerde bulunan iki ayrı işletim sistemini (Hangi işletim sistemi olursa olsun) kullanamıyorlar. Bende buna karşılık forumda bir arama yapayım dedim. Tabi sağlıklı bir sonuç alamadım. Neticesinde de bu ipuçlarını yazmaya karar verdim... Evet gelelim (Dersimizin konusu, sobamızın borusuna ) konumuza.

Öncelikli olarak size tek hdd ve tek partiationda olan bir Boot.ini gösttereceğim ve orada yazan değerlerin ne anlama geldiğini bir bir açıklayacağım.

Örnek:

[boot loader]
    timeout=30
    default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOW S
    [operating systems]
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Micro soft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

Değerler:
    Multi(x): IDE kanallarını belirtir. Örneğin 0 primary, 1 secondary. SCSI disk varsa scsi(x) kullanılmalı.
    Disk(x): IDE kanalında kaçıncı disk olduğunu belirtir. 0 master, 1 slave.
    Partition(x): Disk üzerinde kaçıncı bölüm olduğunu belirtir. 1’ den başlar.

İşte size ayrı hdd ler üzerinde olup aynı IDE kanalını kullanan bir Boot.ini dosyası:

[boot loader]
    timeout=30
    default=multi(1)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINNT
    [operating systems]
    multi(1)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINNT="Microso ft Windows 2000 Professional" /fastdetect
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Micro soft Windows XP Professional" /fastdetect[b]

Ve farklı IDE kanallarını kullanan Boot.ini dosyası

[boot loader]
    timeout=30
    default=multi(1)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINNT
    [operating systems]
    multi(0)disk(1)rdisk(0)partition(1)\WINNT="Microso ft Windows 2000 Professional" /fastdetect
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Micro soft Windows XP Professional" /fastdetect

Bunun gibi yukarıda belirttiğim değerler içerisinde ve İşletim Sistemleriniz'e hangisi uyuyorsa yukarıdaki örneklerde olduğu gibi düzenleyip sorununuzu çözmüş olursunuz. Acele olduğu için ek yapmak ve düzeltmek isteyen arkadaşlar gerekli yerleri söyleyip haber verebilirler. Ve mümkün ise MOD'lardan bu Topic'i sabitlemelerini istiyorum.

Başarılar.

bende bilgisayar açılırken geçersiz boot.ini dosyasıı yazıyordu boot.ini bilgisayarda hangi klasörün içinde olur

c: ' nin hemen altında ama gizliydi sanırım

Güzel çalışma ama bunu isteme
    Ve mümkün ise MOD'lardan bu Topic'i sabitlemelerini istiyorum.
    Arada güzel ipuçları veriliyor ama sabitlenmiyor. (Ki hala WinMe hakkında sabit başlık var,artık ne kadar kullananı kaldıki?)

Benzer Başlıklar

1. boot.ini yi değiştirdikten sonra çıkan bir sorun hakkında
    eyyuplu tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 11
    Son Mesaj: 05.09.2006, 15:04
  2. forum hakkında ufak bir soru
    yeahmn tarafından PCnet forumunda
    Yanıt: 5
    Son Mesaj: 05.07.2006, 15:37
  3. resim yerleştirme hakkında ufak bir sorun
    slanski tarafından Web ve Grafik Tasarımı forumunda
    Yanıt: 8