PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
5 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
    Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Eskişehir

Varsayılan Asus ADSL modemlerde sorun yaşayanlara birkaç çözüm önerisi

selamlar...

Benimde kullanmakta olduğum ve araştırdığıma göre de birçok kullanıcının sorun yaşadığı asus adsl modemler için birkaç çözüm önerisini sizlerle paylaşmayı uygun gördüm...

Sorun:
    Bu modemlerde sıklıkla karşılaşılan sorunların başında bağlantı problemleri ve ürünün kurulum sayfasına(bios/setup) erişememe geliyor.
    Mesela siz 192.168.1.1 yazdığınız zaman modemin arayüzüne erişemediğiniz gibi internet ile de bağlantı kuramıyorsunuz.Modemin bu hale gelmesinin sebeplerinden biri ağ ayarlarına hassas olması. Nedense modem açıkken yapılan lan bağlantısındaki değişikllikler sonucu çoğu zaman modemin sayfasına girmek tekrar mümkün olmayabiliyor

Çözüm:
    Modeme reset atarsanız,modemin sayfasını tekrar açabilir hesap bilgilerinizi girerek tekrar nete bağlanabilirsiniz.Ancak bu noktada resetin nasıl atılacağı ile ilgili bir konuda var.Bilgisayarlarımıza yaptığımız gibi bir reset tuşuna basma eylemi bu modemde sonuç vermiyor.
    Modeme reset atabilmeniz için: Modeminizi güç düğmesinden kapatın,modemin arka panelinde yer alan reset düğmesini bırakmadan basılı tutun birkaç saniye.Daha sonra güç düğmesine tekrar basarak modeme güç girişini sağlayın.Şimdi bu şekilde bekleyin elinizin reset düğmesine basılı duracak.Modemin hat ışığı yanıp sönecek yani hattı arayacak.Belli bir süre sonunuda hat ışığı tamamen sönecek işte bu sırada elinizi reset tuşundan çekmeden tekrar gücü kapatın.Şimdi elinizi resetten çekebilirsiniz.Biraz bekleyin ve tekrar açın modemi hat ışığının yanıp sönmesi bittikten sonra 192.168.1.1 yazarak tekrardan modemin sayfasına erişebilirsiniz.

Önemli hatırlatma
    Hattınızda bir sorun olmadığına ve açık olduğuna eminseniz ve buna rağmen modemin hat ışığı yanmıyorsa ne yazıkki tekrardan flash atılması gerekebilir ve bu da sadece istanbulda yapılıyor.

Sorun2:
    Modeminizin sayfasına erişebiliyorsunuz ancak internete bağlanamıyor uzun bir beklemenin ardınan ie de sayfa görüntülenemiyor hatası alıyorsunuz...

Çözüm
    Modemin sayfasını açarak tools/system command sayfasından restore defaults seçeneği size yardımcı olabilir.Bunun dışında ağ bağlantınızı windowstan devre dışı bırakın ve modeminzi kapayın. Biraz bekleyin önce ağ bağlantısnı, takip eden birkaç saniye sonra da modeminizi açın.

sizde deneyimlerinizi ve araştırmalarınızı paylaşmak isterseniz lütfen çekinmeyiniz.

iyi çalışmalar...................................

Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    izmir/karsıyaka

asus router modem maduru olarak birde reset sorununu ekliyeyim.bazı modellerinde modeme reset atamıyorsunuz.acıkcası asus markasına cok guvenirim ama modem konusunda son derece zayıf kalmıs bir marka.verdigin bilgiler icin sagol cok yararlı olcagından eminim

Moderatör
    Katılım Tarihi
    2005
    Yer
    izmir

Bilgiler için çok teşekkürler fakat ben ASUS Adsl router kullanıyorum yaklaşık 14 aydır ve hiç bir sorunla karşılaşmadım açıkcası. hattan bile düşmedin diyebilirim. genelde herkes sorun mu yaşıyor yoksa?? :roll: :roll:

bendede asus DSL-N11 diye bir modem var 2, 3 dk kendi reset atıo galiba film izlicem zaman mynetten oyun oynarken donuo yardım ederseniz sevinirim :S

2004 yılından bu yana ASUS ' un AAM 6020VI Wireless modelli modemini kullanıyorum bu güne kadar hiç bir sorunla karşılaşmadım çokta memnunum modemimden fakat geçen günlerde Elektirik kesintilerinden dolayı modemim arayüzüne girmiyordu. internetim var fakat modem ara yüzüne 192.168.1.1 yazınca giremiyordum sanırım ip leri alamıyordu. modeme reset atmaya çalışıyorum arkasında reset yazan yere basıyorum resetlemiyorum bi kaç gün uğraştım yapamadım. bu gün "Turkceye_evet" nickli arkadaşımızın söylediği yöntem ile modemime reset attım ve web arayüz sayfasını açmayı başardım. kendisine çok teşekkür ediyorum...

Benzer Başlıklar

1. Yanıt: 5
    Son Mesaj: 09.08.2011, 10:42
  2. usb adsl modemlerde sorun yaşayabilirsiniz...
    teknikbil tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 10.02.2007, 23:37
  3. splitter'u olmayan adsl modemlerde ne yapılır
    sempatix89 tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 12
    Son Mesaj: 31.03.2005, 00:46
  4. ADSL Modemlerde Port Açmak
    sciencemaker tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 09.12.2004, 15:56
  5. ADSL Modemlerde yıldırım ve şimşek etkileri