PCnet
Geri Dön   PCnet > İşletim Sistemleri > Windows İpuçları
Bu Sayfayı Yenile bilgisayar alırken
Yanıtla

Başlık Araçları
  (#1) Eski

Katılım Tarihi: 2006
Varsayılan bilgisayar alırken - 19.11.2006, 12:20

arkadaşlar bilgisayar alırken nelere dikkat edilmeli...
yani bilgisayarın parçaları birbirine bağlı ama en önemli parçalar ana parçalar hangileridir...

mesela
oyun dışında diğer ihtiyaçlar alanında...
yada oyun ve her türlüsü..
yada diğer şekillerde...
hengi parçanın boyutu ne olmalı...

hardiskmi ekran kartımı önemli ramler mi yada diğerleri...

önerileriniz nelerdir...
Alıntıyla Yanıtla
  (#2) Eski

SwiXtyle Kullanıcısının Avatar'ı

Katılım Tarihi: 2006
Yer: Ankara
Varsayılan 19.11.2006, 12:50

Masaüstü bilgisayar alırken nelere dikkat etmeliyiz...

Masaüstü bilgisayar alırken nelere dikkat edilmeli...

Laptop alırken nelere dikkat edilmeli...

Alıntı:
Orijinalini Gönderen: SiirlerEfendisi
merhaba arkadaşlar
bu haftaki konumuz pc alırken dikkat edilecek hususlardır. Öncelikle bilgisayarı ne için kullanacağınızı iyi bilmeniz gerekiyor. Büroda office vb programlarla iş yapacağım arada bir solaiter oynayacağım diyorsan her türlü ucuz pc yi alabilirsiniz. hepsi işinizi görür. Ben oyun manyağı biriyim her çıkan oyunu oynarım cd satıcılarını ben zengin ederim diyorsanız. İşlemci ram ve ekran kartınız iyi olsun hdd ise ne kadar manyaksanız o kadar büyük kapasiteli olanını alın. Yani bir amd 64 3400+ işlemci asus a8n anakart 2 adet 6600gt ekran kartı 1 gb ram ve manyaklık derecesine göre 120 ile 300 gb arasında değişen bir hdd ile birkaç sene istediğiniz oyunu high yani en iyi kalitede oynarsınız sonrasına Allah kerim.
Ben arşivciyim diyorsanız eskilerin sözüyle koleksiyoncuyum diyorsanız oyundan da anlamam diyorsanız ortalama bir işlemci anakart ekran kartı 3 lüsü yeter sermayeyi hdd ye yükleyin 2 adet 300 gb hdd iyi koleksiyon yapar. tabi güzel bir adsl bağlantınız olsun yoksa hem maddi hemde manevi olarak çökersiniz. Eğer ben grafikçiyim iyi fotoşop yaparım 3 boyutlu manken resmi çizerim diyorsanız yukarıda yazdığım oyun konfigürasyonunda ufak bir değişiklik yapmalısınız. Öncelikle rami 1,5 gb yapın ekran kartını eğer enseniz kalınsa quaddro serisi alın inceyse 400-500 dolarlık olanlardan alın model yazmıyom çünkü öyle çok marka varki artık hangisi iyi karar veremiyorum. tavsiyem önce PCnet dergilerine sonra tomshardware sitesine göz atın ona göre alın.
Son olarak hem oyun oynarım hem yazı yazarım arada fotoşopla birşeyler yapmaya çabalarım 3d programlar yüklüdür ama anlamam hava atmak için yüklerim program vidyo mp3 arşivi yaparım diyorsan yazdığım sistem özelliklerindne ortaya bir karışık yapın onu alın. karışık nasıl olur derseniz. onu cebinizdeki para belirler. ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı ne kadar paranız varsa o kadar iyi bir karışık yaparsınız.

Kendinize iyi bakın askerlik daha belli olmadı olursa yazacam. ayrıca gitmeme sevinenler özel mesaj atsın hint kınası aldım bizzat ellerimle yakacağım.
Küçüklerimin gözlerinden büyüklerimin ellerinden öper yaşıtlarıma selam ederim.
Bilgisayarsız kalmayın bilgisayarla da fazla içli dışlı olmayın.
Çok muhabbet tez ayrılık getirirmiş
Kolay gele..
Alıntıyla Yanıtla
  (#3) Eski

MehmetNadir Kullanıcısının Avatar'ı

Katılım Tarihi: 2004
Yer: Eskişehir
Varsayılan 19.11.2006, 13:00

Bilgisayarın en önemli parçaları dersen;
Hard Disk bence birinci öneme sahiptir, çünkü bilgisayarın diğer bütün parçaları performans için gekeklidir ancak hard disk bilgi için gereklidir. Bundan dolayı hard disk çok öenmli. Sonra sırayla işlemci, ana kart, ram, ekran kartı, ve diğer bileşenler.

Öncelikle Hard Diskin kapasitesine, buna bağlı olarak Bellek kapasitesine ve işlemci hızına önem vermen gerekli olan performans için büyük etken sağlarlar.

Önerim 160 gb hızlı denilebilecek bir Hard Disk, sonra en azından 1 GB ram (günümüzde bir çok program çok yüksek bellek hızı gerektiriyor, bundan dolayı bellek büyüklüğü yüksek olsa iyi olur ve en az 1 gb ram öneririm. Ekran kartı bilgisayarın grafik işlemcisidir ve bilgşsayarda en çok younlarda lazım olacak olan parçadır. Ve bazı programlarda ekran kartını çok fazla kullanır, bundan doalyı ekra kartının belleği ve bit derinliği önemlidir.

intel core duo bir işlemcili
1024 mb bellekli
512/256 mb bellkli bir ekran kartı
160 gb hard diskli bir sistem iyidir bu devirde ve idealdir.

Benim aklıma bunlar geldi arkadaşlar sizin önerileriniz nelerdir... Farklı fikirler daha iyi olur.
Alıntıyla Yanıtla
Yanıtla

Başlık Araçları

Benzer Başlıklar
Başlık Başlığı Açan Forum Yanıt Son Mesaj
anakart alırken hooijdonk Windows İpuçları 6 21.05.2006 16:34
Yeni bir bilgisayar alırken biraz daha dikkatli olalım! KaDigitaL Donanım 13 12.02.2006 17:38
bilgisayar alırken bu firmaya dikkat fatmad Teknoloji 3 02.09.2005 15:53
Bilgisayar Alırken Dikkat Edilecek Hususlar? electronica Donanım 2 22.07.2005 23:33
2. el tv kartı alırken ... NiQuitinCQ Donanım 3 05.05.2004 16:03

vBulletin® Sürüm 3.7.3 ile güçlendirilmiştir
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
© Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. Hürriyet Medya Towers 34212 Güneşli - İstanbul

İddaa tahminlerinizi bilgisayarınızdan yapın! İddaa'cılara özel yazılım PCnet Aralık DVD'sinde.

En Son Mesajlar

6 gösterim, 0 yanıt

99 gösterim, 7 yanıt

26 gösterim, 3 yanıt

28 gösterim, 2 yanıt

39 gösterim, 2 yanıt

24 gösterim, 1 yanıt

20 gösterim, 1 yanıt

13 gösterim, 0 yanıt

34 gösterim, 5 yanıt

85 gösterim, 3 yanıt

113332 gösterim, 29 yanıt