Bu konuda ne okula gittim, ne de kurs aldım. 20 yaşıma kadar da bilgisayar nasıl açılır nasıl kapatılır onu dahi bilmiyordum (2002).
Herşey merak merak merak...
2002 yılında ilk aldığım bilgisayarım, aldığımın ertesi günü (Win9

güvenli kipte açılınca; "ben bu işi öğrenmeliyim" dedim. Hiç kimseyi karşıma alıp "abi bana bilgisayarda şunu öğret" demedim. Araştırdım, araştırdım; bulamadığım zaman ancak "bu nasıl oluyor" diye sordum.
İlk yıllarda PcNet ve Chip dergilerini okurdum. Sonra forum dünyasını keşfettim Pcnet forumu ile.
Forumu hiçbir zaman (saçma sapan gereksiz şeylerin sorulup konuşulduğu) eğlence aracı olarak görmedim. Bildiğim meseleleri paylaştım, bilmediklerimi araştırıp bulamadıysam sordum.
Web sayfası yapmasını da FrontPage ile yapılmış siteleri değiştirmeye çalışıp kurcalayak öğrendim. Peşinden Dreamwever ile html kodlarını görerek öğrenme şansım oldu. Bir iki senelik süreç...
Bu hikayeden daha güzelini okumak isterseniz (Bknz Hakan Demiray:
http://www.dmry.net/dmry/hakkimda
---------------------
İnsanlara faydalı olmak için hazırladığım şeylerden herkesin istifade etmesinden rahatsızlık duyacak değilim.
Rahatsızlık duyduğum konu bazı kendini bilmezlerin bunu kendilerine mal edip bunun üzerine prim yapmaya çalışmaları.
Videoları izlemeye sadece üç siteden izin verilmiş olmasına rağmen, kendine prim yapmak için forumlarına bloglarına yazan elliden fazla *** insan ve bunlara alkış tutan yüzlerce *** insan var.
Eğer video izlemesi her siteden izin verilmiş olsaydı suistimalin boyutunu hayal bile edmiyorum.
--------
Camtasia Studio lisanslı bir programdır. Hangi sürüm olursa olsun Portable versiyonları da warez sitelerininde paylaşılan şeylerdir.