PCnet
Geri Dön   PCnet > İşletim Sistemleri > Windows İpuçları
Bu Sayfayı Yenile bilgisayarımıza bakım yapalım
Yanıtla

Başlık Araçları
  (#1) Eski
Uzaklaştırıldı

chrome007 Kullanıcısının Avatar'ı

Katılım Tarihi: 2007
Yer: MARS
Varsayılan bilgisayarımıza bakım yapalım - 10.03.2008, 00:22

merhaba arkadaşlar zaten bunları biliyorum diyebilirsiniz bilmeyenler için hazırladım size adresini yazıyorum ingilizce anladım kadarıyla bedava kullandım bilgisayar hızlandı sizde deniyebilirsiniz yalnız pahalı parça almakla olmuyor bakım yapalımPerformanslı ve Güvenli Bir PC
Daha verimli çalışan ve daha güvenli bir bilgisayar için 4 aşamadan oluşan bir süreci izlememiz gerekiyor:
1. Disk temizliği
2. Registry temizliği
3. Disk defragmentation
4. Registry defragmentation
Disk temizliğinin amacı bilgisayardaki gereksiz ve geçici (temporary) dosyaları silmek. Böylece daha fazla disk alanına sahip oluyoruz. Sabit disk boyutlarının 250 - 500 GB düzeyine ulaştığı günümüz sistemlerinde birkaç GB'ın lafı mı olur diye düşünebilirsiniz. Ama disk temizliği ayrıca, bir noktaya kadar güvenlik artışını ve kişisel gizliliği (privacy) de getiriyor - sistemdeki çerezlerin (cookie) vb. silinmesi yoluyla..
Bilgisayara kurulup kaldırılan programlar değişen ayarlar, sistem geri yüklemeleri vb. Windows kayıt sistemi (Registry)'ni sürekli büyütüp daha karışık bir yapıya sahip olmasına neden oluyor. Sildiğimiz birçok program gerek diskte gerekse registry ardında pekçok iz bırakıyor. Bozulan dosya ilişkilendirmeleri vb. bunun temel göstergelerinden... Registry temizliği registry'de yer alan bu gibi gereksiz kayıtların silinmesi ve bazı ayarların düzeltilmesi demek; ki bu sistem performansında ciddi artışlar sağlıyor.

Program ekleme ve kaldırma işlemlerinden ve Registry temizliklerinden sonra registry'de önemli bir sorun sabit diskerlde olduğu gibi parçalanma (fragmentation) sorunu. Registry defragmentation bu soruna çözüm bulmak için uygulayacağımız yöntem..
Auslogics Registry Defrag

Auslogics Registry Defrag ile registry'yi olabildiğince kompakt ve küçük boyutta tutmak mümkün. Böylece, PC performansı ciddi düzeyde arttırılabilir.

1. Disk ve registry temizliği hangi sıklıkta yapılmalı?
Bu konuda uzman olmamakla birlikte kendi gözlem ve deneyimlerime göre disk ve registry temizliği için ortalama olarak 1 yada 2 haftada bir uygulamasının yeterli olacağını düşünüyorum.
2. Disk ve Registry Defragmentasyon Sıklığı Ne olmalı?
Aslında doğrudan bilgisayar kullanım oranı ve program ekleme ve kaldırma sıklığı ile alakalı bir durum. Disk defragmantasyonu için aylık bazda (1 - 2 ayda bir) uygulama yeter. registry defragmantasyonu için ise; eğer yeni programlara çok meraklı değilseniz; yani çok sık yeni program kurup eskileri silmiyorsanız 3-6 aylık uygulama periyotları yeterli olacaktır
adresten yalnızca bunları indirin yeterli olacağını düşünüyorum-Auslogics Registry Defrag -Auslogics Disk Defrag .http://www.auslogics.com/en/software

En son chrome007 tarafından düzenlenmiştir : 10.03.2008 02:14.
Alıntıyla Yanıtla
  (#2) Eski

gokcell_er Kullanıcısının Avatar'ı

Katılım Tarihi: 2008
Yer: bursa
Varsayılan 16.03.2008, 02:39

denedim ,sonuçlar gerçekten çok iyi...TŞK...
Ayrıca burada CCleaner ıda tavsiye ediyorum....pc im artık bir canavara dönüştü desem yeridir arkadaşlar...

Windows Version: Windows XP (5.1.2600) Professional
Processor Name: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.80GHz
Videocard Name: NVIDIA Vanta/Vanta LT (Microsoft Corporation)
Installed Memory: 767.48 MB
Internet Explorer Version: 6.0.2900.2180 (SP2)
DirectX Version: 4.09.00.0904
Alıntıyla Yanıtla
  (#3) Eski

crazy_boy_28 Kullanıcısının Avatar'ı

Varsayılan 16.03.2008, 11:27

arkadaş registry temizliğini hangi programla yapsak iyi olur?
paylaşım için sğaol
Alıntıyla Yanıtla
  (#4) Eski
Uzaklaştırıldı

chrome007 Kullanıcısının Avatar'ı

Yer: MARS
Varsayılan 16.03.2008, 11:45

arkadaşım link adersini verdim registry temizliğini yapabilirsin gerçekten faydası oluyor üstelik bedava
1-disk temizliği
2-registry temizliği yapmanızı tavsiye ederim en iyisi
PerfectDisk 2008 Professional ama paralı
Alıntıyla Yanıtla
  (#5) Eski

crazy_boy_28 Kullanıcısının Avatar'ı

Varsayılan 16.03.2008, 11:49

neyse..
advanced WindowsCarePro ile ile registry temizliğini yaptım. şuan disk birleştirme yapıyorum(verdiğiniz programdan) ne zmana biter allah bilir taranan yerde FSX yüklü de
Alıntıyla Yanıtla
Yanıtla

Başlık Araçları

Benzer Başlıklar
Başlık Başlığı Açan Forum Yanıt Son Mesaj
Sistem bakım programları önerileriniz serakn Yazılım 3 23.09.2007 14:55
en iyi bakım prosu hangis? selver Yazılım 5 01.03.2007 20:49
Ne bitmez bakım çalışmasıymış bu yaa! sezaikuyu İnternet, Ağ ve Güvenlik 12 26.11.2006 17:02
TurkTelekom Bakım Calismasi BoSS İnternet, Ağ ve Güvenlik 11 11.10.2004 22:53
Mynet Mail - Bakım Hatası shahan İnternet, Ağ ve Güvenlik 5 20.07.2004 17:04

vBulletin® Sürüm 3.7.3 ile güçlendirilmiştir
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
© Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. Hürriyet Medya Towers 34212 Güneşli - İstanbul

İddaa tahminlerinizi bilgisayarınızdan yapın! İddaa'cılara özel yazılım PCnet Aralık DVD'sinde.

En Son Mesajlar

47 gösterim, 6 yanıt

85 gösterim, 4 yanıt

6 gösterim, 0 yanıt

99 gösterim, 7 yanıt

26 gösterim, 3 yanıt

28 gösterim, 2 yanıt

39 gösterim, 2 yanıt

24 gösterim, 1 yanıt

20 gösterim, 1 yanıt

13 gösterim, 0 yanıt

34 gösterim, 5 yanıt