PCnet
Geri Dön   PCnet > İşletim Sistemleri > Windows İpuçları
Bu Sayfayı Yenile Windows,Linux,unix,mac,pardus...
Yanıtla

Başlık Araçları
  (#1) Eski

Katılım Tarihi: 2005
Varsayılan Windows,Linux,unix,mac,pardus... - 10.05.2008, 02:39

bilgisayarlarda kullanılan işletim sistemleri için neler söyleyebilrisiniz arkadaşlar..hangisi hangisinden daha iyi sizce??.Windows,Linux,unix,mac,pardus...siz olsanız hangisini neden tercih ederdiniz neden etmezdiniz?Bu bir araştırma ödevi arkadaşlar bu acıdan bakarsanız yorumlarınız benim için dahaa iyi olur.Hız, kullanılabilirlik, destek, kullanılan programlar, yaygınlık, güvenlik vb konuları dikkate alarak
TEŞEKKÜRLER..

En son idcelik tarafından düzenlenmiştir : 10.05.2008 03:04.
Alıntıyla Yanıtla
  (#2) Eski

ByEGT Kullanıcısının Avatar'ı

Katılım Tarihi: 2007
Yer: İstanbul
Varsayılan 10.05.2008, 16:02

Hız, kullanılabilirlik, destek, yaygınlık, güvenlik vb konuları dikkate alacak olursak en iyisi Linux. , Kullanılan programlar olarak en yaygın olanı Windows.
Alıntıyla Yanıtla
  (#3) Eski

Katılım Tarihi: 2007
Yer: ankara
Varsayılan 10.05.2008, 23:03

forumda arama yaparsan bu konuda ne kadar çok konuşulduğunu görürsün.sonuç olarak kesin bi şey çıkmadı şimdiye kadar...

Alıntıyla Yanıtla
  (#4) Eski

AynShtein Kullanıcısının Avatar'ı

Katılım Tarihi: 2003
Yer: Istanbul
Varsayılan 11.05.2008, 11:32

Her işletim sisteminin kendine göre avantajları ve dezavantajları vardır. Biri iyi biri kötü derseniz o zaman taraf tutmuş olursunuz. Ama kısaca,

Windows işletim sistemi daha yaygındır. Program ve oyunlar konusunda daha fazla seçenek ve destek alabilirsiniz. Ama güvenlik açıkları, sistem kararsızlıkları ve virüsler gibi tehlikelerden ötürü sisteminizin performansı düşer...

Macintosh, görsel olarak mükemmeldir. Program kurma, kaldırma derdiniz yoktur. Tek tıklama ile uygulamaları çalıştırabilirsiniz. Performansı çok iyidir. Ancak, hem yazılımları hem de parçaları çok pahalıdır. Profesyonellerin tercihi olabilecek bir işletim sistemidir. Ayrıca, her PC'ye Mac işletim sistemi kurulmaz...

Ubuntu ve Pardus Linux tabanlı işletim sistemleridir. Ubuntu, en yaygın olarak kullanılan Linux dağıtımlarından biridir. Donanım ve yazılım desteği sayesinde, Windows işletim sisteminin pek çok eskiğini hissetmeden bilgisayar kullanmanıza olanak verir. 6 ayda bir yeni sürümü piyasaya çıkar ve yeni özellikleriyle kullanıcılarının taktirini toplar. Fakat Ubuntu, daha çok ev kullanıcılarının tercihi olabilecek bir işletim sistemidir. Zira, diğer Linux dağıtımları kadar fazla yönetim seçeneği yoktur, onlar kadar özelleştirilebilir değildir.

Pardus da son yıllarda yükselişini sürdürmektedir. Bunun en temel nedeni, tamamen Türkçe olması, Türkçe destek sunması ve sistem kararlılığının yüksek olması yatmaktadır. Ancak Pardus'un en büyük dezavantajı desteklediği program sayısının diğer dağıtımlardan az olmasıdır. Pisi depolarında olmayan programların kurulumu için daha fazla emek ve zaman harcamanız gerekir...
Alıntıyla Yanıtla
Yanıtla

Başlık Araçları

Benzer Başlıklar
Başlık Başlığı Açan Forum Yanıt Son Mesaj
windows xp ve pardus franki Yazılım 2 26.03.2008 11:39
pardus linux ta 3D gorüntü baymc Linux 3 31.12.2007 14:47
pardus linux Jean_Baptiste Donanım 5 17.08.2006 23:12
Windows vista, pardus linux ve grub yüklenememe hatası >a mclaren_mercedes Yazılım 2 26.01.2006 22:52
Linux & Unix LINDOWS Linux 4 06.04.2004 11:41

vBulletin® Sürüm 3.7.3 ile güçlendirilmiştir
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
© Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. Hürriyet Medya Towers 34212 Güneşli - İstanbul

İddaa tahminlerinizi bilgisayarınızdan yapın! İddaa'cılara özel yazılım PCnet Aralık DVD'sinde.

En Son Mesajlar

0 gösterim, 0 yanıt

99 gösterim, 7 yanıt

26 gösterim, 3 yanıt

26 gösterim, 2 yanıt

39 gösterim, 2 yanıt

22 gösterim, 1 yanıt

18 gösterim, 1 yanıt

12 gösterim, 0 yanıt

33 gösterim, 5 yanıt

79 gösterim, 3 yanıt

113311 gösterim, 29 yanıt