+ Başlığa Yanıt Yaz
4 sonuçtan 1 - 4 arası sonuçlar
Başlık: windows'ta görüntü özellikleri
-
07.09.2009 11:59 #1
windows'ta görüntü özellikleri
1)Cleartype LCD ekranlarda yazıların daha rahat okunmasını sağlar.xp de ve diğer eski sistemlerde devre dışı,vistada ise açık olarak gelir.xp ye ie7 yüklendiğinde cleartype otomatik açılır.LCD kullanıyorsanız cleartype yi açmanızı,CRT monitör(tüplü monitör)kullanıyorsanız kaptmanızı öneririm.
xp de cleartype yi açmak için;
masaüstü sağ tık/özellikler/görünüm/efektler/ekran yazı tiplerini düzeltmek için aşağıdaki yöntemi kullan/cleartype yi seçin.
vistada kapatmak için;
masaüstü sağ tık/kişiselleştirme/pencere rengi ve görünümü/daha çok renk seçeneği için klasik görünüm özelliklerini aç/efektler/ekran yazı tipi kenarlarını düzeltmek için aşağıdaki yöntemi kullan/standart ı seçin veya bu seçeneği tamamen devre dışı bırakın.
2)görüntü özelliklerinin gelişmiş bölümünde monitör sekmesinde ekranınızdaki görüntünün titremesini engellemek için yenileme sıklığını ayarlayabilirsiniz.
3)ekran çözünürlüğünüzü yükselttiğinizde nesne ve yazıların çok küçülmesi gözünüzü yoruyorsa DPI ayarını yükseltip sisteminizi yeniden başlatarak sorununuzu çözebilirsiniz.
4)kimi zaman(mesela pcnize uzaktan bağlanırken)performansı arttırmak için eindeows un renk kalitesini düşürmek istiyebilirsiniz.16 biti seçmeniz performansı yükseltecektir.
5)görüntüyle ilgili performans sorunları yaşadığınız durumlarda,sorun gider sekmesine geçerek donanım ivmesini düşürmek sorununuzu çözmenize yardımcı olabilir.Beğendim: a.santos'un mükemmel çalımlarını ve golünü.
Bekliyorm: pcnet dergilerinde sayfa başı reklam olmamasını
Sıkıldım: insanlarn 'format at çözülür' demesinden
Sövdüm: ttnetin 2mbit lik internetinin amerikadaki 16/20 mbit olan internettn pahalı olmasına
nvidia kullanıyosan tıkla
ATATÜRK İÇİN TIKLA
-
30.09.2009 18:40 #2
- Katılım Tarihi
- 2009
teşekkürler =)
-
30.09.2009 21:13 #3
rica ederim..
Beğendim: a.santos'un mükemmel çalımlarını ve golünü.
Bekliyorm: pcnet dergilerinde sayfa başı reklam olmamasını
Sıkıldım: insanlarn 'format at çözülür' demesinden
Sövdüm: ttnetin 2mbit lik internetinin amerikadaki 16/20 mbit olan internettn pahalı olmasına
nvidia kullanıyosan tıkla
ATATÜRK İÇİN TIKLA
-
05.11.2009 19:15 #4
- Katılım Tarihi
- 2009
yaptım tmmda ben ekrandaki yazı tiplerinde hiçbir değişiklik görmedim
Benzer Başlıklar
-
Windows 98 Görüntü problemi
Toad tarafından Yazılım forumundaYanıt: 7Son Mesaj: 25.01.2009, 13:55 -
Windows Vista paket özellikleri hakkında bilgi sahibi olun
Turkceye_evet tarafından Yazılım forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 25.12.2006, 10:11 -
Masaüstü Görüntü Özellikleri
sanannd88 tarafından Windows İpuçları forumundaYanıt: 0Son Mesaj: 21.03.2006, 21:32 -
Windows'ta özellikleri değiştiremiyorum
powerslave tarafından Yazılım forumundaYanıt: 0Son Mesaj: 26.11.2005, 21:37 -
Windows XP (Home)de Sharing özellikleri hakkında
Tuna2000 tarafından Yazılım forumundaYanıt: 0Son Mesaj: 11.07.2005, 13:52

Alıntıyla Yanıtla

Battlefield 3 ü rahatlıkla oynayan PC...
Bugün, 16:33 / Donanım