PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 4 1234 SonSon
19 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan Dosyaların boyutlarını çok ama çok küçültme

Önce boyutunu küçülteceğimiz dosyayı sıkıştırıyoruz(WinRAR ile).Sonra o winrar dosyasını yeni klasöre atıyoruz ve o yeni klasörü yeniden sıkıştırıyoruz ve dosyanı boyuutu küçülünceye kadar bu işlemleri yapıyoruz ve bir bakmışız dosyanın boyutu 1 mb ben 600 mb dosyayı 1 mb yaptım bu yolla
    En son gokaydan1 tarafından düzenlenmiştir: 03.07.2010 12:19 Sebep: yanlış yazma

Katılım Tarihi
    2008
    Yer
    Çatalca/İstanbul

Evet bu mümkün ama onu bide tekrar çıkarması var

evet işte o zor

- Silindi -
    En son ByEGT tarafından düzenlenmiştir: 05.07.2011 10:37

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Ankara

Alıntı Orijinalini Gönderen: gokaydan1 Mesajı Görüntüle
    Önce boyutunu küçülteceğimiz dosyayı sıkıştırıyoruz(WinRAR ile).Sonra o winrar dosyasını yeni klasöre atıyoruz ve o yeni klasörü yeniden sıkıştırıyoruz ve dosyanı boyuutu küçülünceye kadar bu işlemleri yapıyoruz ve bir bakmışız dosyanın boyutu 1 mb ben 600 mb dosyayı 1 mb yaptım bu yolla
    Sıkıştırma işleminin mantığını okunamınızı öneririm. Her programın kendine özgü bir tarzı vardır ama temelde hepsi ortak 1'leri ve 0'ları bir araya toplayıp şurda şu kadar 1 veya 0 var şekline dönüştürerek sıkıştırma yaparlar.

Dosyanın özelliklerini değiştirmeden bir dosyayı oluşturan 1 ve 0'ların sayılarını değiştiremiyeceğimize göre kullandığınız sıkıştırma programının limitleri ne ise, boyutun ineceği miktar da odur.

Dediğiniz yöntemli 600 MB veriyi Winrar ile 1 MB yapmak mümkün değildir. Lütfen oluyormuş gibi yanıltıcı ifadelerde bulunmayınız. Kaldı ki sıkıştırılmış dosyalar tekrar sıkıştırılmak istendiğinde belki byte mertebesinde biraz daha sıkışırlar. Bu durumda dediğiniz doğru olsa bile 600 MB'tı 1 MB'a indirmek için en az 3 milyon kez sıkıştırma yapmanız gerekir, size kolay gelsin.

Benzer Başlıklar

1. Disk boyutlarını değiştirme
    diablo_267 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 41
    Son Mesaj: 15.09.2010, 16:14
  2. sayfa boyutlarını sınırlamak
    wezir_im tarafından PHP forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 05.02.2010, 15:09
  3. Gif'in boyutlarını nasıl küçültebilirim
    ULtRaDRaGoN2 tarafından Web ve Grafik Tasarımı forumunda
    Yanıt: 5