Yeni bir Windows 2000 işletim sistemi kurarken önce ön yüklemeyi disketlerden boot ederek kurmak (4 disketi) çok zaman alıyor. Windows 98/ME için kolaylıkla boot CD yapabiliyoruz ama Windows 2000 için bir türlü Boot CD yapamadık. Acaba Windows 2000 için Boot CD’si nasıl yapabiliriz? Nero gibi ya da kullanıcıların daha kolay olduğu için tercih ettiği Easy CD Creator gibi CD yazma programlarının şu ana kadarki sürümlerinde Windows 2000 için Boot CD maalesef yapamıyoruz. Bir çok kişi belki Nero’da yazmak için denemiştir ama başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Şimdi anlatacağımız yöntemle bu sorunu halletmeye çalışacağız. Windows 2000 Boot CD için, içine "Boot.bin" dosyasını yazacağımızdan dolayı bu işlem için gerekli olan yani “*.bin” dosyalarını ekleyip CD’ye yazabilen bir program olan CDRWIN programını kullanacağız.
Şimdi adım adım nasıl Windows 2000 Boot CD’si hazırlayacağınızı anlatalım. 1-) Öncelikle biraz önce bahsettiğim gibi boot için gerekli olan Boot.bin dosyasını sabit diskinize indirmeniz gerekiyor. 2-) Şimdi, sabit diskinize bir klasör açın (örneğin, C:\Win2k gibi) ve oraya Windows 2000 CD’sinin içindeki bütün dosyaları (gizli dosya varsa eğer onları da) kopyalayın. 3-) CDRWIN açın ve ana menüsündeki File Backup and Tools’a tıklayın. Daha sonra sabit diskinize kopyalamış olduğunuz Windows 2000’nin klasörünün yolunu Directory’den belirleyip Add’e tıklayın ve sonra da ayarları aşağıda şeçili olan ayarlar gibi değiştirin.

4-) Ayarları düzenledikten sonra Advanced Options tuşuna tıklayın. Burada ki Volume Descriptor kısmına Windows 2000 Professional için ; W2PFPP_EN Server için ; W2SFPP_EN Advanced Server için ; W2AFPP_EN DataCenter için ; W2DFPP_EN yazın.
5-) Daha sonra, yine Advanced options ta bulunan Bootable Disc sekmesine gelin ve En üst Custom, İmage File Name kısmına C:\boot.bin, Developer Name:Microsoft Corporation, Load Segment:07C0 ve Load Sector Count : 4 yapın start ile işlemi başlatabilirsiniz.
Load Sector Count kısmını da 4 yapmayı unutmayın sakın yoksa "boot error code 5" hatası verecektir. Buradaki bilgileri yukardaki gibi düzenleyip tamam dedikten sonra File Backup and Tools menüsüne geliyorsunuz. Artık Start’a basarak yazdırma işlemini başlatabilirsiniz.