PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
6 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan knoppix'i harddiskten windows altında çalıştırmak!!

Merhaba arkadaşalar ,
    sizlere bilgisayarımda uyguladığım birşeyden bahsetmek istiyorum ,
    www.vmware.com adresinden indireceğiniz vmware workstation adlı
    virtual PC programı ile bilgisayarınızın içinde bir sanal pc çalıştırabiliyorsunuz.bu sanal pc'nin de CD-rom'unu isterseniz bir iso
    dosyasına yönlendirebiliyorsunuz.Ben 512 RAM'imin 256'Sını kullanan ve 100mb harddiski olan bir sanal pc yarattım ve cd-rom olarak internetten indirdiğim knoppix 3.3'ün iso'sunu gösterdim.Anlıyacağınız windows altında linux'u çok rahat ve güzel bir şekilde kullanabiliyorum.ama sanırım makinanızın işlemcisinin ve ram'inin yüksek olması lazım hiç daha düşük bir makinada denemedim söylemek isterim.Bu arada vmware workstation'ı çalıştırmak için siteden 30 günlük free serial almanız gerekmektedir.ve sadece linux değil sanırım 30'a yakın işletim sistemi çalıştırabiliyorsunuz sanal pc'nizde..daha sonra bununla ilgili de bir ipucu yazarım..kolay gelsin.. 8)

Merhaba anticor, knoppixle çok içli dışlı değilim sadece birkaç kere kullanmışlığım var, bu yüzden sana bazı sorular soracağım...

-Niye knoppixi herzaman olduğu gibi bilgisayarı cd'den boot edip çalıştırmıyoruz, yani bunun bilgisayarı yeniden başlatma derdinden kurtulmaktan başka faydaları var mı?

-Sende 512 ram var ve pek zorlanmamışsın, peki ya daha az ram'imiz olsaydı?O zaman bilgisayar nasıl ikisine birden ram ayırsın?(Xp kullandığını varsayıyorum)

Kolay gelsin..

ov3rm1nd ,
    Benim kullandığım makine 4 bilgisayardan oluşan ev içi networkümüzün server'ı..benim linux'a geçmem diğer makinaların internetsiz kalması demek bunu çözmeye çalışırken buldum windows altında linux kullanmak isteyen başkaları da varsa diye "ipucu" bölümüne yazdım.Ayrıca sadece knoppix değil her linux'u windows altında VMWare ile çalıştırmak mümkün.

Açıklamalar için sağol, son olarak Windows'tan çalıştırdığın Knoppix ne kadar ram yiyor?

Moderatör
    Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Rize, Turkey

Program için açık net adresi verebilirmisin?

Bu arada iyi bi iş becermişsin çok güzel.

Benzer Başlıklar

1. harddiskten kayıt
    tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 5
    Son Mesaj: 19.04.2008, 20:34
  2. Windows XP de eski oyunları çalıştırmak
    erdalesen tarafından Oyunlar forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 09.08.2006, 11:43
  3. Windows 2000 ve XP tehdit altında
    SweetyCat tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 5