+ Başlığa Yanıt Yaz
29 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
-
02.07.2004 22:05 #1
- Katılım Tarihi
- 2004
Video ve Audio formatlarındaki karmaşaya son! Genel çözüm(!)
Herkese merhaba;
Forumdaki gözlemlerime dayanarak,bu tür bir başlık açmayı uygun gördüm..eğer siz de video veya audio formatlarını sorunsuzca çalıştırmak istiyorsanız,lütfen yazımı okumaya devam edin..
Gerçekten de bugüne kadar,ses ve görüntü formatları hakkında oldukça fazla sayıda sorun yaşayan kullanıcı oldu..kimisi kullandığı player dan (oynatıcı) memnun değil, kimisi indirmiş olduğu görüntü veya ses formatından... kimisi de tüm formatları tek bir player da çalıştıramamaktan şikayetçi..
İşte tüm bu anlatacaklarım sayesinde,aklınıza gelebilecek bütün video ve audio formatlarını,istediğiniz player ile (!) sorunsuzca çalıştırabileceksiniz..
(bu anlattıklarımı forumda daha önceden de yayınlamıştım..daha düzenli olması amacıyla yeniden düzenledim..)
öncelikle şunu aklınızdan çıkarmayın;
sisteminizde uygun codec (kodlayıcı) olduktan sonra istediğiniz player (oynatıcı) ile,istediğiniz formatı çalıştırabilirsiniz..bunu forumda defalarca tekrarlıyorum ztn..
bu işler program ile sınırlı değil..yani her uzantıya değişik program kullanmanız gerekmiyor.. mesela wmv (windows media video) formatını çalıştırmak için,windows media player 9 u yükleyebilirsiniz..ama bu demek değildir ki,bu format sadece,bu player da çalışıyor.. windows media player 9 yüklendiği zaman,sisteminize otomatik olarak wmv codec i de yükleniyor ve böylece wmp9 ile bu formatı çalıştırabiliyorsunuz.. bundan emin olmak için,isterseniz media player ın yüklediği wmv formatına ait dosyaları bulup,silerseniz ; bu formatın,wmp9 ile çalıştırılamayacağını görebilirsiniz..
bir diğer yanlış anlaşılma da winamp konusunda..çoğu kişi ,winamp ın her şekilde mp3 formatını çalıştırabileceğini sanıyor..halbuki siz sisteminizden mp3 kodlayıcısını kaldırırsanız,winamp veya bundan daha iyi bir oynatıcı bile gelse bu formatı çalıştıramaz..eee hani winamp herşeyi açıyordu?
yani olay player ile alakalı değil, codeclerle alakalı..
quick time veya real media player ın da desteklediği formatları da,istediğiniz player ile çalıştırabiliyorsunuz..bunu fazla kişi bilmez..ilk defa burada açıklıyorum bu 2 player ın tek yaptığı şey,sizin sisteminize uygun codec i yüklemek..böylece .mov uzantılı dosyaları,vs. bu playerlar ile açabiliyorsunuz..ama dediğim gibi,bu player ların kullandığı codecleri bulabilirseniz veya quick time player ı sildiğinizde,önceden yüklenen codeclerin silinmemesini sağlarsanız (!),bi şekilde bu player ın desteklediği formatları,diğer oynatıcılarla çalıştırabilirsiniz..
quick time ı sildiğiniz zaman,bu program ile bereber yüklenen codec ler de silindiği için,mov uzantılı dosyaların sadece quick time player ile açılabileceğini çoğumuz düşünmüşüzdür..normaldir..olabilir.
şimdi anlatacağım adımları sırasıyla uygularsanız,tüm ama tüm formatları sorunsuzca çalıştırabilirsiniz..
hedefimiz şu;
k-lite codec pack
quick time alternative
real alternative
ve mplayer2 (veya istediğiniz herhangi bir player)
download k-lite codec pack;
http://ftp.isu.edu.tw/pub/Windows/Ed...lcodec227f.exe
quick time alternativ;
ftp://www.slunecnice.cz/slunecnice/w...timealt133.exe
real alternative;
ftp://www.slunecnice.cz/slunecnice/win/r/realalt123.exe
bunların dışında,bazı xvid ile sıkıştırılmış video larda,takılma veya donma gibi sorunlar yaşıyorsanız, ffdshow programını yükleyerek,bu sorunu halledebilirsiniz.
ffdshow mpeg-4 video decoder;
http://www.codecsdownload.com/cgi-bi...d.pl?file=0010
eveet,tüm bunları indirip yükledikten sonra istediğiniz formatı,istediğiniz player ile çalıştırabileceksiniz..
(tavsiyem,her zaman olduğu gibi windows media player (eski versiyonu) ..başlat\çalıştır = mplayer2
)
eğer forumda yeniden, görüntü ve ses formatlarını çalıştıramama,vb. türünde sorular sorulursa,lütfen o kişileri bu başlığa yönlendirin..böylece tüm video ve audio formatlarını çalıştıramama sorunları kökünden çözülmüş olur
saygılar...
-
02.07.2004 23:38 #2
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- istanbul
Elerine sağlık, ben bukadar uzun yazmaya üşenirdim...
......
MPlayer ile ilgili... Eğer k-lite codec pack kurarsanız içinde MPlayer Classic var
daha iyi..İçinizde Yeni Şeyler Öğrenme İsteği Kalmadıysa, Yaşlandınız Demektir...
-
03.07.2004 07:45 #3
- Katılım Tarihi
- 2004
evet,üstte belirttiğim tüm codec pack lerinin içinden media player classic te çıkıyor..buda güzel bir player tabii..
k-lite codec pack ile ilgili bir şey daha söylemek istiyorum..bu codec paketini kurarken,kurulacak olan codec leri dikkatle inceleyin..standart ayarlarındayken,mpeg 2 codec lerden herhangi biri seçili değil(!) bu pakette, birden fazla mpeg2 codec i bulunduğu için,ilk ayarlarıyla hiç biri aktif değil..sizin seçim yapmanız gerekiyor..mesela,ligos un mpeg 2 codec ini seçebilirsiniz..
-
10.07.2004 18:43 #4
Bilgisayarımda DVD izlerken neden bir DVD player'a ihtiyaç duyuyorum?
MPlayer DVD oynamıyor mu?
Bunun için uygun codec mi bulmam gerekir ve nedreden bulabilirim?
-
11.07.2004 12:04 #5
- Katılım Tarihi
- 2004
dvd ler ,mpeg 2 formatındadır..bu codec i yüklediğiniz taktirde,başka bir player ile de açabilirsiniz..zaten üst tarafta verdiğim k-lite codec pack in içinde,birden fazla mpeg 2 codec var..(yükleme yaparken,standart ayarlarda hiçbir mpeg 2 codec i seçili değildir.(çünkü 1den fazla var..o nedenle seçim kullanıcıya bırakılmış.) siz kurulum yaparken buna dikkat ederseniz iyi olur..yoksa hiçbir mpeg 2 codec i yüklenmez..mesela ligos mpeg 2 codec ini seçebilirsinz..)
Benzer Başlıklar
-
XP de Görev Yöneticisi kilitlenenler için genel çözüm
Turkceye_evet tarafından Windows XP forumundaYanıt: 212Son Mesaj: 31.12.2011, 18:24 -
youtube'den video izlediğimde hep donuyo.bi çözüm varmı?
ONUR92 tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 02.12.2006, 15:47 -
Windows Me Yardımını Çalıştıramayanlara Genel Çözüm!
Turkceye_evet tarafından Windows İpuçları forumundaYanıt: 14Son Mesaj: 31.01.2005, 16:43 -
c++ genel bilgi
osmanguder tarafından Programlama Dilleri forumundaYanıt: 14Son Mesaj: 25.08.2004, 18:27

Alıntıyla Yanıtla

En hızlı ve en iyi antivirüs
Bugün, 01:30 / İnternet, Ağ ve Güvenlik