Öncelikler hepinize selamlar ben uzun zamandır bu web işindeyim fakat hiç hosting de derine inmedim fakat inmeyi hedefliyorum çünkü belirli firmalara tasarım yapıyorum ve başka firmalardan bayilik alıyorum böylede olmasını istemiyorum yani başkasına bağlı kalmak istemiyorum.Ve kendim bir server kurmak istiyorum fakat nasıl olucak bunu burada acıklarsanız çok mutlu olurum yapmak istediğim bir server ( kasa) Kurup içinde hdd ram işlemci vs vs.. gibi şeyler bulundurmak ve bunu benim bulundugum şehirde barındırmak istiyorum yani iş yerimde felan bunun için neler yapmam lazım çok acil vericeğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler
bu işin tr deki en mantıklı hali server kiralama hizmetidir bu sektörde türkiye b*ku çıkmış bir iştir bu iş yaptım o yüzden biliyorum herkes seni dolandırmak ister ayda 350 ytl kadar ödemesi var makinaların ama olaki sağalm yer bulursun yaşadaın en iyi hizmeti alırsın bunlar hakkında pcnette pek bilgiye ulaşamazsın pek işlenen bir konu değil ama nette biraz ama ile bilgi edinirsin ama işin özeti şu server kirala evdeki hızın yetmez bir datacenter ile çalışmak en hayırlısı ne kadar hdd alanı o kadar para ram yüksek olmalı makinada işlemci çok sağlam olmalı vs googleda arasan bu işi sürekli yapan adamlardan daha çok bilgi alırsın
demek istediğini anladım fakat bu server kiralayınca sonucta yine kiraladığım firmaya bağlı kalıyorum ve benimde bu konuda yaşadığım bazı kötü anılar yüzünden güvenim kalmadı çünü yaptığım tasarımları büyük firmalara yapıyorum ve bu beni tedirgin ediyor onun için kendi kasamı kurmak istiyorum biraz arştırma yaptım zor gibi gözüküyor
Kendi kasanızı kurmakta bence problem; şayet genede bu konuya eğilecekseniz bunları göz önünde bulundurun.
Güç kaynağı, jeneratör
Yedekleme tertibatı
Yüksek internet bağlantısı
Düşük voltaj problemi
Yangın problemi
Teknik arızalar
Yazılım problemleri
Uptime süresi
Hack, Trojen, Virüs vb. karşı koruma
Vb.
Bu tarz şeyleri gözönünde bulundurarak kendi sunucunuzu kurabilirsiniz ki bu işi yapan büyük firmalar bu özelliklere ve imkanlara fazlasıyla sahipler.Tabiki kiralamak isteyeceğiniz sunucunun fiyatı, firma kalitesine, makina özelliklerine ve extra isteyebileceğiniz özelliklere göre değişim gösterecektir ki 100 ytl ye SERVER kiralayan var aynı makinayı 350 YTL ye kiralayan var.Şahsi tavsiyem evinize kurmamanız yönündedir ki problem yaşarsınız en iyisi mevcut müşteri yapınıza uygun şekilde kalitesi ve güvenilirliğini istaplamış bir firmadan SUNUCU kiralamaktır.Eğer bu tarz firmalar hakkında bilgi isterseniz irbibata geçmeniz yeterli.Zamanında bende çok uğraştım bu işlerle.
Şimdi işin özeti şu kardeş bu anlatılanların hepsi doğru özellikle brabus kardeşim çok içten anlatmış konuyu ve ek olarak bir sunucu açtığın taktirde extradan kendine birde pc almalısın ki bunun nedeni illaki sizde pc kullanacaksınız. Bu kullanacağını web program vs olaylar sunucuya aşırı derecede bir yüklenme yapacaktır. Bu kurmuş olduğun sunucuda kasılmalar olursa ki illaki olucak müşteriler bu tür kasılmaları sevmez. Ama yok ben satmak için değil de kendime bir kurulum yapmak kendi webimi pazarlamak istiyorum diyorsan o ayrı. Ama sana verebileceğim bir sunucu kiralama birosu yok var ama yok =) anlarsınya Paran çoksa kefil ol İşin yoksa Şahit ol benim ne o kadar param nede o kadar işim çok veya yok =)