PCnet
Geri Dön   PCnet > İşletim Sistemleri > Windows Vista
Bu Sayfayı Yenile orijinal vistayı 2 bilgisayara kurabilir miyim
Yanıtla

Başlık Araçları
  (#1) Eski

Desert_34 Kullanıcısının Avatar'ı

Katılım Tarihi: 2006
Yer: istanbul
Varsayılan orijinal vistayı 2 bilgisayara kurabilir miyim - 19.02.2007, 18:42

ben bır vısta home premium almak istiyorum fakat bu vistayı 2 bilgisayara kurabilir miyim
Alıntıyla Yanıtla
  (#2) Eski

Varsayılan 19.02.2007, 18:48

bilen biri yok mu????.....
Alıntıyla Yanıtla
  (#3) Eski

tafugu Kullanıcısının Avatar'ı

Yer: Bursa
Varsayılan 19.02.2007, 18:48

normalde kuramazsın ama yükleyenler var..ama vista'da korsana karşı bazı önlemler aldığını okumuştum.

kolay gelsin.
Alıntıyla Yanıtla
  (#4) Eski

Varsayılan 19.02.2007, 18:51

yani kursak bile 2. bilgisayarda orjinal olmuyor mu
Alıntıyla Yanıtla
  (#5) Eski
Genel Moderatör

Katılım Tarihi: 2002
Yer: Kayseri / İstanbul
Varsayılan 19.02.2007, 18:54

Microsoft'tan Vista İçin Korsan Önlemleri :

Belirtilen açıklamaya göre, işletim sistemi kurulduktan sonra ilk başta Vista'dan beklenen bazı özelliklere izin verilmeyecekmiş, dolayısıyla ilk kurulumda Vista'nın gelişen grafik ve diğer bazı özelliklerinden kullanıcı yararlanamayacakmış.

Habere göre, Microsoft'un yeni nesil işletim sistemi olarak adlandırdığı Vista işletim sistemi korsan kullanımlara karşı çeşitli önlemler içeriyormuş.

Microsoft'un kıdemli ürün menejeri Thomas Lindeman'ın söylediklerine göre, kullanıcı kurmuş olduğu Vista işletim sistemini 30 gün içerisinde satın alıp lisanslı duruma geçirmezse sistem kullanıcıyı web browser ile 1 saatliğine sınırlandırarak fonksiyonelliğini azaltacakmış.

Bu süre içerisinde kulanıcı surf yapabilecek, dokümanlarına ulaşabilecek ya da web tabanlı mailine ulaşabilecekmiş. Fakat kullanıcı dökümanlarını direkt masaüstünden açamayacak, aynı zamanda Outlook tarzındaki programları çalıştıramayacak.

Lisanssız kullanım bilgisayarın çalışmasını durdurmayacak ve güvenlik güncellemelerini göndermeye devam edecek. Lisanssız kullanımda güvenlik tamamen Microsoft'a bağlanmadan çevirim içi yöntemlerle sağlanacak. Bundan benim anladığım lisanssız Vista kullanan kullanıcı, hata raporları gibi bildirimleri microsoft'a gönderebilecek fakat microsoft ile bağlantı kurup asla güvenlik güncellemeleri yükleyemeyecek.

Microsoft yöneticilerinden Cori Hartje kullanıcıların lisanslı ve lisanssız Vista arasındaki farkı belirtmelerini, ortaya sunmalarını belirtirken, şu sözleri ekliyor;

"Our goal is to really make a differentiated experience for genuine and non-genuine users."

Yani yaptıkları en önemli işin gerçek ve gerçek olmayan kullanıcılar arasındaki tecrübe farkını ortaya çıkartmak olduğunu belirtmekte.

Analist Roger Kay Microsoft'un lisanssız işletim sistemlerini sınırlama hakkına sahip olduğunu belirtmekte. Roger Kay aynı zamanda korsanlık önlemlerinin bazı XP kullanıcılarını Vista'ya geçişten vazgeçirmesini bekliyor. Roger Kay bu nedenle XP'ye bir geri dönüşüm beklediğini açıklamış.

( Not : Alıntıdır )
Alıntıyla Yanıtla
Yanıtla

Başlık Araçları

Benzer Başlıklar
Başlık Başlığı Açan Forum Yanıt Son Mesaj
xp yi silmeden linux kurabilir miyim ? Mystro Linux 21 03.08.2008 15:40
ADSL modemle Ağ kurabilir miyim? mitallika Donanım 7 22.07.2008 00:58
İki farklı pcye orijinal xp olur mu? iap54 Yazılım 9 31.01.2007 19:07
USB CDROM ile windows kurabilir miyiz _SeNsiNi_ Donanım 5 18.10.2005 18:10
Orijinal Hugo Kopyalama Oyunlar 6 22.04.2004 19:22

vBulletin® Sürüm 3.7.3 ile güçlendirilmiştir
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
© Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. Hürriyet Medya Towers 34212 Güneşli - İstanbul

İddaa tahminlerinizi bilgisayarınızdan yapın! İddaa'cılara özel yazılım PCnet Aralık DVD'sinde.

En Son Mesajlar

3745 gösterim, 9 yanıt

45 gösterim, 3 yanıt

16 gösterim, 1 yanıt

4 gösterim, 2 yanıt

34 gösterim, 1 yanıt

0 gösterim, 0 yanıt

27 gösterim, 2 yanıt

17 gösterim, 2 yanıt

17 gösterim, 2 yanıt

47 gösterim, 4 yanıt

0 gösterim, 0 yanıt