+ Başlığa Yanıt Yaz
4 sonuçtan 1 - 4 arası sonuçlar
Başlık: Dosya Kopyalama Hızı
-
20.01.2008 22:25 #1
- Katılım Tarihi
- 2005
Dosya Kopyalama Hızı
Arkadaşlar vista kullanıyorum dosya kopyalarken birşey dikkatimi çekti. 2-3 gb lık dosyaları kopyalarken 20mb/sn ile kopyalarken 20-30gb kopyalarken bu hız 50mb/sn ye çıkıyor. acaba bu dosya boyutuna göre değişiyormu veya bunun ayarını yapmanın bir ayarı varmı bildiğiniz. Belliki vista bunu kendisi belirliyor ayarı olmalı bence.
Teşekkürler şimdiden.
-
20.01.2008 23:20 #2
bende bunu merak ediyorum ayarını bilen lütfen yazsin
CERBERUS
---------------------------------------
http://www.pcnet.com.tr/forum/pcnet/...erlemeler.html
-
20.01.2008 23:56 #3
Merhaba
Aslında o gördüğümüz değer tam anlamıyla hiç bir zaman gerçeği yansıtmıyor malesef, genelde teoride kalıyor. Çünkü işletim sistemi belli bir veriyi transfer ederken sonra transfer edilecek tüm verileri o anki veriymiş gibi düşünerek bu ortalamayı oluşturur. Ama veriler her zaman için farklılık gösterebiliyor. Yani kısacası bu bir genel değer. Çok kafanıza takmanıza gerek yok, bu değer flash belleğinizin performansı ile alakalıdır daha çok..
iyi günler..Tekrar Merhaba PCnet = )
-
21.01.2008 14:39 #4
- Katılım Tarihi
- 2005
Arkadaşım onu biliyorum o ortalama çünkü harddisk kopyalarken 50mb/sn ise her saniye 50mb kopyalamıyor. bir saniye 100 yüklüyor sonraki saniye kopyalamıyor bazen 200 ü geçiyor. Belliki o değer ortalama ama dikkat et gerçekten kopyalama hızı boyut büyüdükçe artıyor. Eğer zamanı kopyalama boyutuna paralel olarak oranlarsan farkı göreceksin. mutlaka onun ayarı vardır diye düşünüyorum ama yoktur belkide.
Birde aygıt yöneticisinde harddisk özelliklerinde şöyle birşey var. Ben ingilizce kullandığım için ingilizce yazıyorum.
Genel sekmesinin yanında policies diye bir sekme var orada
Enable write caching on the disk var işaretlemek için ama seçili değil.
Altında da
This setting improves disk performance but a power outage or equipment failure might result in data loss or corruption yazıyor.
Ne olduğunu bilen varmı acaba?
Benzer Başlıklar
-
en yüksek aktarım hızı ile hangi program dosya indirir?
nohackmove tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 12Son Mesaj: 01.11.2011, 23:51 -
Dosya ve Klasör Kopyalama ve Taşıma Hatası
magie tarafından Windows XP forumundaYanıt: 12Son Mesaj: 11.05.2010, 16:53 -
Dosya Kopyalama Hızı
tosger tarafından Windows Vista forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 22.01.2008, 08:58 -
Dosya Kopyalama Hızı
tosger tarafından Yazılım forumundaYanıt: 0Son Mesaj: 20.01.2008, 21:32 -
Ağ üzerinden Dosya Kopyalama, Nasıl engellenir?
SaMi_bjk tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 29.09.2007, 23:53

Alıntıyla Yanıtla

Ultrabook lazım !
Bugün, 15:06 / Donanım