PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 3 / 4 İlkİlk 1234 SonSon
19 sonuçtan 11 - 15 arası sonuçlar

vistayı bir kez denedim ve beğenmedim o nedenle kullanmıyorum. mbr konusunda ise şimdiye kadar hiçbir sıkıntı ile karşılaşmadım. hatta sorun olmasa bile zaman zaman bu işlemi yaparım çünkü pc yi aşırı derecede hor kullanan birisiyim. kısacası mbr nedeniyle dosya kaybı yaşamadım. ha birde mbr onarım işlemini xp cdsiyle yapmıyorum.

Uzaklaştırıldı
    Katılım Tarihi
    2007

Neyle yapıyosun baba banada söle tek takıldığım konu bu C:\Erişilmez uyarısından nefret ediyorum! Nice BT sektöründe saçlarını ağırtmış adama sordum yok ya yok bitek odtü rektörüne sormadığım kaldı sen nasıl hallediyosun mbr sorununu?

Genelde hiren's cd si ya da miniXP cdsi ile. Partition table doctor başta olmak üzere diğer yardımcı yazılımlarla.

C:\ erişilmez dedin de aklıma geldi onuda yazayım. Bir keresinde arşiv olarak kullandığım hdd lerden birinde aynı durumla karşılaştım hatta özelliklerden baktığımda hdd'i boş gösteriyordu. MiniXP ile pc yi açtım boş olarak görünen ve erişemediğim hdd içinden dosyalarımı aldım ve başka bir klasör açarak aynı hdd içine kopyaladım. Sorunu bu şekilde aştım.

Başka bir forumda miniXP için aynen söyle yazmıştım;
    ...Diyelim pc nize virüs bulaştı. ve explorer.exe ya da winlogon.exe arkasına bu yazılım kendini enjekte etti. Siz de silemiyorsunuz hatta antivirüsleriniz bile trene bakar gibi duruyorlar. Silmek için explorer.exe ya da winlogon.exe yi kapatmanız lazım bu da mümkün değil aksi halde işlem yapamazsınız. Peki ne yapacaksınız.? İşte size basit bir neden.

Hemen cd den çalışan bu sistemle pcnizi açıp silemediğiniz zararlıları temizleyebilir hatta msn, internet gibi uygulamaları kullanabilir gerekirse hdd deki partitionları düzenleyerek diskinizi bölebilir/birleştirebilirsiniz. Dahası var bozulan hdd den veri kurtarabilir, mbr/partition sorunu olan hdd inizi onarabilirsiniz.

Basit sürümünü indirmek için TIKLA. Rar paket 97.4mb.
    Ekran görüntüsü için Tıklayın.

Gelişmiş sürümünü indirmek için TIKLA. Rar paket 196mb. *Tavsiye*
    Ekran görüntüsü için Tıklayın.

Yukarıdaki dosyalardan hangisini kullanmak istiyorsanız, indirdikten sonra Winrar ile çıkarın. Oluşan .iso kalıbını BurnCDCC *Tavsiye* veya Nero ile bir cd ye yazdırın. Artık Pc'nizi bu cd ile başlatıp istediğiniz işlemi yapabilirsiniz. Yazım hızını düşük tutmanız önerilir. Her iki dosya da sata ve network desteklidir ancak gelişmiş sürüm daha kapsamlı ve kullanımı daha kolaydır.

Erişemediğiniz dosya, klasör ve sürücüleriniz için buraya bakın.

Belki birilerinin işine yarar ve artık pc den dosya/virüs vb. silemiyorum olayına artık nokta konur.
    (Kendi uploadımdır ve dosyalar temizdir)

''Dosyaların hazırlanışında emeği geçen TNCTR ailesine Teşekkür ederim.''
    En son piRe_ tarafından düzenlenmiştir: 08.07.2010 01:52

Moderatör
    Katılım Tarihi
    2005
    Yer
    izmir

Merhaba

Vista yüklü olması fark etmez. MRB kaydı işletim sisteminden bağımsızdır. Siz bir XP CD'si bulun boot edilebilen. Daha sonra onunla sistemi çalıştırın. Kurtarma konsoluna girin. ( MS-DOS komut sistemini kullanmayı bilmeniz gerekir ) Daha sonra sizden şifre isteyecektir. Administrator yazın ve geçin. Sizden işlem yapmak istediğiniz bölümü isteyecektir. zaten işletim sisteminin içerisinde olan disk C: dir başında 1 yazar 1 e basıp devamedin.

Sonra c:/fixbmr komutu verin yanına bir de fixboot eklerseniz daha yakışıklı olur.
    Tekrar Merhaba PCnet = )

Uzaklaştırıldı
    Katılım Tarihi
    2007

Bu MiniXP hatta MiniVista ile girmeyi bende akıl ettim ama maalesef ondada aynı sorun C:\Erişilmez dedi Yetkilere baktığımdada sorun yoktu hatta yetki sildim ekledim adminden girdim nafile.Ama partition table doktoru geçen aylarda elime geçirdim fakat deneyecek bilgisayarla henüz karşılaşmadım HirenBoot CD 9.0 var elimde acronis için kullanıyorum ama mbr onarmak içinde kullanıcam.Sağol bakalım bu tarif işime yarıcakmı.

Birde şu var harddisk kaliteli ise senin belki kolaylığı bundandır.Veri kurtarma firmalarında kendileri hakkında araştırma yaptığımda firmada çalışan uzmanların yurtdışına bile çıkıp her yeni çıkan harddiskte ne kullanılmış hangi maddeden yapılmış neler kullanılmış bunları bile araştırdıklarını öğrendim sanırım bu mbr olayı yad partition sorunları harddiskten harddisk'e değişiyor.

Benzer Başlıklar

1. Masa üstünde ki simgeler gitti geri nasıl gelecek
    padiSah08 tarafından Windows XP forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 04.06.2008, 13:04
  2. temayı nasıl yüklicem
    maniac_ea tarafından Windows'u Kişiselleştirme forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 18.09.2006, 03:45
  3. ses gitti???
    burock tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 16