+ Başlığa Yanıt Yaz
19 sonuçtan 16 - 19 arası sonuçlar
Başlık: mbr gitti nasıl yüklicem
-
23.06.2008 15:12 #16
Vista kurulumunda bölge/dil/klavye seçimini ilk ekranda yaparsınız, ikinci ekranda ise ister kuruluma devam etmeyi ister onarma seçeneklerinden birini seçer ve işleminizi sürdürürsünüz.
fixmbr komutundan sonra fgurhanf arkadaşımızın da dediği gibi fixboot komutunuda kullanmanız yararlı olacaktır, ancak vista dvd ile bu işlemleri yapıyorsanız komut satırına bootrec /fixboot yazıp Enter tuşuna basmalısınız (bootrec komutundan sonra bir boşluk bırakıp /fixXXX komutunu yazmalısınız).
Vista için biraz daha detaylı bilgiler: http://support.microsoft.com/kb/927392/tr
XP'de mbr yenilemesini denemedim ama vista'da defalarca kullandım (linux önyükleyicierini/grub vb. kaldırmak için) ve hiç bir sorunla karşılaşmadım.Saygı ve sevgiyle kalın, saygılar...
demo KaraKaplı
-
23.06.2008 17:29 #17Uzaklaştırıldı
- Katılım Tarihi
- 2007
Ama işte benim karşılaştığım sorunlar sizinkinden çok farklı adam makinayı habire fişten çekerek kapatmış yada laptopun düğmesine devamlı basarak makine tak diye kapanınca işte bu erişilmez muhabbetleri çıkıyor ortaya, sonra ağlıyor resimlerim vardı önemli şiirlerim vardı yok düğün videom başka yerde yok madem o kadar biliyosun nediye fişten çekiyosun.
Her ikinizde çalışan sorunu olmayan makinaya denemişsiniz benim dediğim harddisk üstünden silindir geçmediği kalmış harddisk ,bunlar kurtulmuyor denedinizmi butürlerde de?En son clickonline tarafından düzenlenmiştir: 23.06.2008 17:32
-
23.06.2008 17:51 #18
Yalnız konuyu açan arkadaşımız tehlikeli durumlara maruz kalmış (bahsettiğiniz gibi) bir bilgisayardan veri kurtarmayı değil, mbr bölümü çıkardığı bir sabitdiske kurulmuş ve (sanırım) halihazırda bu sabit diske ulaşamayacağı sistemde, yeni mbr oluşturmayı sormuş.
Kaldı ki, mbr onarımı/yeniden yüklemesi sırasında sadece önyükleme işlemi için gerekli dosyalar yenilenmektedir. Tabii bu dosyalarda sistem dosyaları olacağı için uyarı vermesi normaldir. Sistemdeki diğer program ve kullanıcı dosyalarına her hangi bir zarar gelmeyecektir; sizin bahsettiğiniz durumdaki bilgisayarlarda zaten sistem dosyaları dahil birçok dosya zarar görmüş halde olacaktır.
Sizin bahsettiğiniz kadar kötü durumda kalmış bilgisayarda denemedim; şansa belki mbr'ı tekrar yüklemek mümkün olabilir ve hatta biraz daha şansa bazı verileri kurtarmakta mümkün olabilir, yoksa bu tür durumlarda profesyonel destek almak en iyi çözüm olacaktır.
Saygı ve sevgiyle kalın, saygılar...
demo KaraKaplı
-
23.06.2008 23:32 #19Uzaklaştırıldı
- Katılım Tarihi
- 2007
Yok ya atıyorum formatı sonra ontrack ile advanced recovery yapıyorum tamam . banane! çekmesin fişten.Bilgisayarı kapat diye bişi koymuşlar ya adam gibi kullan yada kullanmayı bilmiyosan önemli şeylerini yükleme neymiş efendim tek düğün görüntüsü ordaymış fişten çekermiş hep filan.
Profesyonel diyorum bende yemiyor hem ağlıyor hemde 200$ vermek zor geliyor.
Bilgi veren herkeze teşekkürler.
Benzer Başlıklar
-
Masa üstünde ki simgeler gitti geri nasıl gelecek
padiSah08 tarafından Windows XP forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 04.06.2008, 12:04 -
temayı nasıl yüklicem
maniac_ea tarafından Windows'u Kişiselleştirme forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 18.09.2006, 02:45 -
ses gitti???
burock tarafından Donanım forumundaYanıt: 16Son Mesaj: 20.09.2005, 15:02 -
cd rom gitti
DDD tarafından Donanım forumundaYanıt: 12Son Mesaj: 02.01.2005, 01:13 -
internettekileri nereye yüklicem?
asusi tarafından Programlama Dilleri forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 21.09.2004, 21:50

Alıntıyla Yanıtla

Ultrabook lazım !
Bugün, 15:06 / Donanım