PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
5 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Question Sınırlı Kullanıcı Hesabı düzenleme..

Arkadaşlar, bilgisayarımda sınırlı yetkili bir kullanıcı oluşturmak ve bu kullanıcının d: ve e: sürücülerini görmelerini engellemek istiyorum. Geçenlerde çocuklar d: sürücüsünde bulunan müzik , resim , video arşivimden bir kısmını silmişlerdi. Kurtarmak 4-5 günümü aldı. Yardım ederseniz sevinirim...

Uzaklaştırıldı
    Katılım Tarihi
    2007

Çalıştır > gpedit.msc burdaki ayarlara göz at.istediğin şeyi yapabilirsin.
    Bir tanede Guest hesabı aç ve gpedit.msc ayarlarında buna göre ayarlar bul mesela sınırlı kullanıcılar şunu yapamasın falan filan bir ton ayar var.

Alıntı Orijinalini Gönderen: clickonline Mesajı Görüntüle
    Çalıştır > gpedit.msc burdaki ayarlara göz at.istediğin şeyi yapabilirsin.
    Bir tanede Guest hesabı aç ve gpedit.msc ayarlarında buna göre ayarlar bul mesela sınırlı kullanıcılar şunu yapamasın falan filan bir ton ayar var.

kardeş, ilgin için teşekkürler. dediğin şeyi denedim ancak oradan yapılan değişiklik tüm kullanıcıları etkiliyor...

biraz araştırma sonucunda sorunumu windows steady state adlı microsoft yazılımı ile çözdüm. tam aradığım program. aşağıdaki linkten benzer sorunu olan arkadaşlar indirebilirler. program xp ve vistada çalışıyor.

http://www.microsoft.com/downloads/d...displaylang=en

Varsayılan administrator kullanıcısının özellikleri okunmaya çalışılırken şu oluştu...

ARKADAŞLAR BENİM ŞÖYLE BİR PROBLEMİM VAR ;

BİLGİSAYAR YÖNETİMİNDEN YEREL KULLANICILAR VE GRUPLARA GİRİYORUM. ADMINISTRATOR HESABINA SAĞ TIKLAYIP ÖZELLİKLERDEN ÜYELİĞE TIKLADIĞIMDA "administrator kullanıcısının özellikleri okunmaya çalışlırken şu oluştu. server hizmeti başlamadı." UYARISI VERİYOR.
    SINIRLI HESAPTA DA AYNI UYARIYI VERİYOR.
    AYRICA "IUSR" ve "IWAM" DİYE İKİ HESAP VAR BUNLARI SİLİYORUM PCYİ KAPATIP AÇTIĞIMDA TEKRAR GERİ GELİYORLAR.
    SADECE HESABI KAPATMAYA İZİN VAR.KAPATIYORUM.
    "IUSR" DE "Internet Konuk Hesabı" "Internet Information Services'a anonim erişim için yerleşik hesap"
    "IWAM" DA " İşlem uygulamaları dışında Internet Information Services'a anonim erişim için kullanılan yerleşik hesap" DİYE AÇIKLAMA VAR.
    YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.

Benzer Başlıklar

1. Yanıt: 1
    Son Mesaj: 17.03.2007, 14:46
  2. WinXP'de Sınırlı Kullanıcı Yaratmak???
    Apotheosis tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 19.07.2006, 00:33
  3. sınırlı kullanıcı hesabıyla ilgili
    muslums27 tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 6
    Son Mesaj: 17.01.2006, 19:22
  4. SP2'de sınırlı kullanıcı
    polat_alemdar tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 28.07.2005, 09:16
  5. winXP de sınırlı kullanıcı yaratma