+ Başlığa Yanıt Yaz
7 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
-
05.07.2009 21:47 #1
- Katılım Tarihi
- 2009
Windows vista home basic format!!bilgisi olan bakabilirmi lütfen
Arkadaşlar bilgisayarım casper orjinal wista home basic yüklü ben yavaşlama dan ve srunlardan doalyı format atıcam kurtarma cd si ile ama nası atıcagımı bilmiorum bilgsi olan yazarsa çok sevirinim
Bilgisayarın özellikleri:
intel core 2 duo tm e4700 2.62 ghz ram 2 gb ekran kartı ati radeon hd 3450(512 mb)
-
06.07.2009 23:03 #2
Bilgilerini yedekleyip, cd yi yerleştir, pc yi yeniden başlat..Ekrandaki Yönergeleri izle...Yeni kurulum'u sececeksin..Disk bölümünü silip yeniden oluştur, hatta biçimlendiride secersen daha iyi olur...Format budur..
Kolay Gelsin..
Ayrıca Home Basic bende kullanmıştım, Çok sık donmalar yaratıyor,çabuk elden çıkıyor bu sistem belli bir süre sonra...
Tabi bu cümle kendi neticelerim sonucunda elde ettim..Şimdi cıkıp bir kaç kişi;
''ARkadaşım NereDeN Çıkardın alalala Öle bişi Yok..!'' filan derler..Ben onun için kendim baştan Söyliyeyim 4-5 kez denedim formattan sıkıldım, sürüm değiştirdim..ŞiddeTi SevMeM...
Ama KuLLanMayı İyi BiLiriM...
-
06.07.2009 23:11 #3
Kullanım kılavuzuna bak orda Eısa ile formatlama varsa öyle formatla. 1-15 dakkada kurulur.
-
06.07.2009 23:40 #4
- Katılım Tarihi
- 2004
Arkadaşım eğer elindeki format Dvd'si değil de kurtarma Dvd'si ise izlemen gerekenler şunlar :
Aslında kullanıcılara bilgisayar aldıklarında beraber gelen kurtarma dvd'lerinin aldıkları leptop markalarına (casper asus acer vs..) göre değişiyor ama mantıkları aynı
Bilgisayara kurtarma dvdsini tak ve bilgisayarı yeniden başlat
Sonra siyah ekranda kuruluma başlamak için herhangi bir düğmeye basınız var( Bas )
Biraz bekledikten sonra çıkan ekranda eğer Kurtarma DVD'si yönergeleri izlediğin(bazılarında hemen çıkıyor) karşına çıkan ekranda ya üç yada 2 seçenek olacaktır.
Sana gelen ekranda genelde ilkinde Hard diskinin ilk bölümüne (1 partion) format atmakla ilgili şeçenek sunar ikincisinde de her iki bölümünede(2 partion) format atmakla ilgili olan vardır.
Bu ne peki ? İşimize yarar önemli dosyaların varsa illede onları Dvd'ye yazman gerekmez hard diskinin ikinci bölümünde bırakabilirsin. Neyse tamamen sana kalmış
Ama sadece ilk bölüme format atmak yeterli olacaktır.8)
Üçüncü seçenekte de hem hardiskinin her iki bölümüne format atmak ve de sürücüler içinde bir gizli disk oluşturmak istediğini söyler.
Neyse ilkini veya ben tamamen format atmak istiyorum diyorsan ikincisini seç ilerle.
Yüklemenin bitmesini bekle sonlarına doğru bazı kurtarma DVD'lerinde senden Driver(donanımın için gerekli olan sürücülerinin cd'sini) Cd'sini ister takarsın.
O cd'yi taktıktan sonra sürücüleri bilgisayarına kopyalar ve bilgisayarını kapatır açar.
Bu sırada hiç bir şeye tutmuyorsun. bilgisayar açıldığında cd'den attığı sürücülerin kurulumuna başlar. kurulum bitene kadar hiç bir şekilde dokunmuyorsun( Ama bazı durumlarda dokunman gerekebilir. zaten sen anlarsın) bu sırada bilgisayarını 1 kaç kez açıp kapatabilir. Bazı sürücülerin yüklenmesi uzun sürebiliyor yinede bekle dokunma.
Sürücülerin yüklemesi bitincede tekrar bilgisayarını kapatıp açar.
son olarak bilgisayarla ilgili ayarları(bilgisayarın dili guvenlik ayarları gibi vs...) kullanıcı ismini seçersin işlemi bitirirsin.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
""Not: Burda anlattıklarım yüzde yüz işe yarayacak ve kesin bilgiler değildir. Nedeni ise yeni aldığınız bilgisayarınızla birlikte gelen kurtarma DVD'leri satın aldığınız bilgisayar markasına göre değişebiliyor. izlemeniz gereken yönergeler değişik olabiliyor.""
-
07.07.2009 00:10 #5Uzaklaştırıldı
- Katılım Tarihi
- 2005
- Yer
- İZMİR
+ bunu yaparken batarya takılı olsun ve elektrik ile çalışsın... ve o işlem format yapıyor ancak bütün diski ilk haline getirebilir...
Benzer Başlıklar
-
Vista Home Basic donma problemi
kandemir-r tarafından Windows Vista forumundaYanıt: 11Son Mesaj: 10.07.2009, 14:54 -
vista home basic i premium yapabilirmiyim
temliha tarafından Windows Vista forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 08.12.2008, 08:23 -
vista home basic-sistem geri yükleme tarihi olurturma nasıl
luger tarafından Donanım forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 08.03.2008, 10:49 -
Vista home basic 32 bit için spy programı arıyorum
skynett tarafından Yazılım forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 26.02.2008, 15:19

Alıntıyla Yanıtla

Olağan şekilde başlatınca reset atıyor
Bugün, 15:29 / Donanım