PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 2 / 10 İlkİlk 123456 ... SonSon
47 sonuçtan 6 - 10 arası sonuçlar
  1. #6

    Katılım Tarihi
    2006
    Yer
    İstanbul
    Mesaj
    1.312

    Varsayılan

    Alıntı Orijinalini Gönderen: crazzy_alp Mesajı Görüntüle
    WİNDOWS XP PROFESSİONEL KURULUM


    1. XP CD’si bilgisayara takılır, sonra PC yeniden başlatılır.(Restart).
    2. PC açılırken, PC size bir soru soracaktır;”Herhangi bir tuşa basınız.” diye siz bu yazıyı gördüğünüz anda hemen bir tuşa basın ve önyüklemeyi başlatın burada herhangi bir tuşa basmak gerekmez.
    3. Önyüklemeden sonra kaşınıza “Kur’a hoş geldiniz” başlıklı bir pencere açılacaktır.Bu ekranı ENTER’a basarak geçebilirsiniz.
    4. ENTER’a bastıktan sonra karşınıza “Microsoft Windows XP Professional SON KULLANICI LİSANS SÖZLŞEMESİ” başlıklı bir pencere gelecektir bu pencereyi F8’e basarak geçebilirsiniz.
    5. F8’e bastıktan sonra karşımıza “Kur onarma” ekranı gelecek.Bu ekranı ESC’ye basarak geçiyoruz.
    6. ESC’ye bastıktan sonra karşımıza ”Aşağıdaki liste, bu bil…” ile başlayan bi pencere gelecek bu pencerede “D” tuşuna basıyoruz.
    7. “D”’ye bastıktan sonra karşımıza gelen ekranda ise ENTER’a basıyoruz.
    8. ENTER’a bastıktan sonra kaşımıza gelen ekranda ise “L” tuşuna basıyoruz ve bu aşamayı da geçmiş oluyoruz.
    9. “L”’ye bastıktan sonra karşımıza gelen ekranı da ENTER’a basıp geçiyoruz.
    10. ENTER’a bastıktan sonra kaşımıza gelen yeni ekranda ise “B&#246;l&#252;m&#252;, NTFS dosya sistemi kullanarak bi&#231;imlendir.”’i se&#231;iyoruz ve ENTER’a basıyoruz.(NOT:Yanında <&#231;abuk> yazmayanı se&#231;iyoruz)
    11. Kur bi&#231;imlendirme ekranı karşımıza geliyor burada bi&#231;imlendirmenin bitmesini bekliyoruz.
    12. Bi&#231;imlendirme bittikten sonra Hİ&#199;BİR tuşa basmıyoruz.Kur kurulumda gerekli olan dosyaları CD’den hard diskinize kopyalayacaktır burada da hi&#231;bir tuşa basmadan bekleyiniz
    13. Kopyalama bittiğinde Kur bilgisayarınızı yeniden başlatacaktır gene bir tuşa basmanız gerekmez.
    14. PC yeniden başladıktan sonra 2. maddede ki gibi gene ”Herhangi bir tuşa basınız.” yazısı &#231;ıkacaktır.AMA BU SEFER HERHANGİ BİR TUŞA BASMAYACAĞIZ.
    15. Ve kur ana y&#252;kleme işlemine başlayacaktır bu y&#252;klemede size sorulan sorularda herhangi bir şeyi değiştirmeyin fakat boşlukları kişisel olarak doldurun.
    Eğer bios'a girip cdrom'u se&#231;mezsiniz ”Herhangi bir tuşa basınız.” diye bi yazı karşınıza &#231;ıkmaz.

    Ayrıca burada Format atmak ile ilgili resimli anlatım var.Buradan da yardım alabilirsiniz
    En son _nkA tarafından düzenlenmiştir: 09.05.2007 16:36

  2. #7
    Aliefeli
    Misafir

    Varsayılan bilgisayara format atma sıfırdan

    Alıntı Orijinalini Gönderen: _burak_ Mesajı Görüntüle
    arkadaşlar bi arkaadş var bilgisyaraına format atmak istiyor (ben soktum aklına bilgisayrcıya 20 ytl verceğine bi cd al 5tytlye falan onunla yap dedim)neyse şimdi ben yakın olsam ona gidecem ben atacağım formatı ama onun için bi anlatırmısınız üstümde kalmasın yapamazasa diye sağlam olsun hem benimde aklıma tyakılan bir iki soru var onlarıda öğrenmiş olurum
    Arkadaşım diğer arkadaşların yanıtlarını incelediğinde sıfırdan format nasıl atılır açık bir şekilde belirtilmiş. Umarım başarırsınız.
    ÖNEMLİ: Asıl önemli olan format attıktan sonra donanımları yükleyebilmekte. Eğer elinizde donanımlara ait program CD'leriniz yoksa kapı kapı tanıtım CD'si aramak zorunda kalabilirsiniz. Yedekleriniz yoksa kurulu programlarınızın (Windows hariç) birçoğunu kuramayabilirsiniz. Format atmadan evvel bilgisayarınızın C:/Windows/inf (bu klasör gizli olabilir) klasörü içindeki dosyaların bir yedeğini alın. Donanım tanıtımı sırasında işinize yarayacaktır. Diğer programları internetten de indirebilirsin ama donanımlara ait yaqzılımları bulmak için mutlaka donanımların özelliklerini bilmek zorundasın, aksi takdirde donanım çakışması veya işlev görmezlik sorunları yaşayabilirsiniz.
    Kolay Gelsin.

  3. #8

    Katılım Tarihi
    2006
    Yer
    malesef 4 yıl daha afyon sonra
    Mesaj
    220

    Varsayılan

    bide bu inf klas&#246;r&#252; i&#231;inde donanımlarım ekran kartı vs driverlerimi bulunur??yani onun i&#231;in mi yedekleyelim?
    En son SurFeR tarafından düzenlenmiştir: 14.05.2007 20:20

  4. #9
    Aliefeli
    Misafir

    Varsayılan

    Elbette,
    Dediğim gibi eğer elinizde donanımlara ait yazılım CD'leri yoksa çok sıkıntı çekersiniz. Bilgisayarcı, internetcafe vs. dolaşmamak için hazırlıklı olmak iyidir herhalde.

  5. #10
    barakuda2626
    Misafir

    Varsayılan

    eeeeeee ark bu d ye bascaz yaaaa orda hard diskmi cd rommu yaw cd rom ise bende e ama hard disk ise bende c nasıl olcekkk


 

Benzer Başlıklar

  1. format atma
    ersiniksar tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 26.01.2010, 20:58
  2. format atma...
    microbe tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 22
    Son Mesaj: 27.05.2007, 22:14
  3. format atma
    koraydemir tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 7
    Son Mesaj: 24.01.2007, 13:49
  4. format atma
    emirhaNNN tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 17.02.2005, 20:17