Alıntı:
Orijinalini Gönderen: _burak_
arkadaşlar bi arkaadş var bilgisyaraına format atmak istiyor (ben soktum aklına bilgisayrcıya 20 ytl verceğine bi cd al 5tytlye falan onunla yap dedim)neyse şimdi ben yakın olsam ona gidecem ben atacağım formatı ama onun için bi anlatırmısınız üstümde kalmasın yapamazasa diye sağlam olsun hem benimde aklıma tyakılan bir iki soru var onlarıda öğrenmiş olurum
|
Arkadaşım diğer arkadaşların yanıtlarını incelediğinde sıfırdan format nasıl atılır açık bir şekilde belirtilmiş. Umarım başarırsınız.
ÖNEMLİ: Asıl önemli olan format attıktan sonra donanımları yükleyebilmekte. Eğer elinizde donanımlara ait program CD'leriniz yoksa kapı kapı tanıtım CD'si aramak zorunda kalabilirsiniz. Yedekleriniz yoksa kurulu programlarınızın (Windows hariç) birçoğunu kuramayabilirsiniz. Format atmadan evvel bilgisayarınızın C:/Windows/inf (bu klasör gizli olabilir) klasörü içindeki dosyaların bir yedeğini alın. Donanım tanıtımı sırasında işinize yarayacaktır. Diğer programları internetten de indirebilirsin ama donanımlara ait yaqzılımları bulmak için mutlaka donanımların özelliklerini bilmek zorundasın, aksi takdirde donanım çakışması veya işlev görmezlik sorunları yaşayabilirsiniz.
Kolay Gelsin.