PCnet
Geri Dön   PCnet > İşletim Sistemleri > Windows XP
Bu Sayfayı Yenile Bu klasör de ne böyle!?
Yanıtla

Başlık Araçları
  (#1) Eski

Katılım Tarihi: 2005
Varsayılan Bu klasör de ne böyle!? - 13.05.2007, 19:09

Arkadaşlar sormak istediğim bişey var:

C:\Documents and Settings\xxx\Local Settings\Temp klasörü ne işe yarar? 14 gblık hard diskte 6gb yer kaplıyor. Silsem sorur çıkarır mı ?

teşekkürler şimdiden..
Alıntıyla Yanıtla
  (#2) Eski

ErHaN12 Kullanıcısının Avatar'ı

Katılım Tarihi: 2004
Yer: İstanbul
Varsayılan 13.05.2007, 19:34

Temp klasörü geçici dosyaların saklandığı yerdir. Gerek işletim sisteminin gerekse bilgisayarınızdaki programların daha hızlı çalışabilmek için geçici dosyalar oluştururlar. Ancak çoğu zaman işleri bitse bile silinmezler. Bu kadar çok geçici dosya, yoğun şekilde grafik işleme, 3D tasarım vb. programlar kullananlarda olur. Siz böyle yazılımlar kullanmıyorsanız, büyük ihtimalle çok uzun süredir format atmamışsınız
Genellikle el ile silmekte bir sakınca yoktur. Ancak el ile silmek bazen sorunlara ve verimde azalmaya sebeb olabilir. Bu ve benzeri klasörlerin temizliğine yapan programlar işinizi görecektir. Kendim CCleaner programını kullanıyorum. Bu program ile genel temizlik dışında Kayıt Defteri'nizdeki gereksiz, eksik girdileri silip kayıt defterinin kendine gelmesini sağlayabilirsiniz.

Kolay gelsin...

En son ErHaN12 tarafından düzenlenmiştir : 13.05.2007 19:37.
Alıntıyla Yanıtla
  (#3) Eski

Katılım Tarihi: 2005
Varsayılan 13.05.2007, 20:42

Alıntı:
Orijinalini Gönderen: ErHaN12 Mesajı Görüntüle
Temp klasörü geçici dosyaların saklandığı yerdir. Gerek işletim sisteminin gerekse bilgisayarınızdaki programların daha hızlı çalışabilmek için geçici dosyalar oluştururlar. Ancak çoğu zaman işleri bitse bile silinmezler. Bu kadar çok geçici dosya, yoğun şekilde grafik işleme, 3D tasarım vb. programlar kullananlarda olur. Siz böyle yazılımlar kullanmıyorsanız, büyük ihtimalle çok uzun süredir format atmamışsınız
Genellikle el ile silmekte bir sakınca yoktur. Ancak el ile silmek bazen sorunlara ve verimde azalmaya sebeb olabilir. Bu ve benzeri klasörlerin temizliğine yapan programlar işinizi görecektir. Kendim CCleaner programını kullanıyorum. Bu program ile genel temizlik dışında Kayıt Defteri'nizdeki gereksiz, eksik girdileri silip kayıt defterinin kendine gelmesini sağlayabilirsiniz.

Kolay gelsin...
çok teşekkür ederim yanıtınız için.. photoshop, flash gibi programların baya etkisi oldu sanırım
Alıntıyla Yanıtla
  (#4) Eski

ErHaN12 Kullanıcısının Avatar'ı

Katılım Tarihi: 2004
Yer: İstanbul
Varsayılan 13.05.2007, 20:48

Önemli değil. CCleaner ile düzenli periyotlarla temizlik yaparsanız bir sorun çıkmaz. Ancak gerektiğinden sık temizlik yapmayın. Normalde haftada bir iyidir.
Alıntıyla Yanıtla
  (#5) Eski

Katılım Tarihi: 2007
Varsayılan 14.05.2007, 23:29

hepsini sil
Alıntıyla Yanıtla
Yanıtla

Başlık Araçları

Benzer Başlıklar
Başlık Başlığı Açan Forum Yanıt Son Mesaj
NİYE BÖYLE :(:(:(:( selcuk_kilic İnternet, Ağ ve Güvenlik 1 02.08.2006 13:09
bu ses de ne böyle! ivyy Donanım 15 05.07.2006 14:20
hdd neden böyle erkanbey Yazılım 3 13.05.2006 18:36
böyle bir program var mı? semihmumcular Yazılım 1 30.12.2004 01:06
Böyle bir javascript var mı? bilgigs Web ve Grafik Tasarımı 2 15.09.2004 14:07

vBulletin® Sürüm 3.7.3 ile güçlendirilmiştir
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
© Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. Hürriyet Medya Towers 34212 Güneşli - İstanbul

PCnet'ten Kıvanç Tanrıkulu ile Erdal Kaplanseren, internet yasaklarını eshefle kınıyor ve yarım saatte web sitesi kurmanın inceliklerini anlatıyor.

DanDun'un bu bölümünde PCnet Yazılım Editörü Daron, yazılımcılar için sertifika programları hakkında bilgi veriyor.