PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
8 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Başlık: Dert Paketi

Unhappy Dert Paketi

Uzun zamandır bu foruma türlü türlü derdimi yazdım. Çoğuna cevap bulamadım. Bari bunlara bulayım dedim. Kesin aranızda bunlardan birkaçını yaşayan vardır.

Sorun 1. Ne olduysa oldu, IE7 de Java kullanamaz oldum. Mesela Rapidshare'a girdiğimizde o saniyeleri sayan kısımda "Please enable Java" diyor. Ama ben zaten disable yapmadım ki! Tüm ayarlara baktım, Java.com en güncelini indirdim. Olmadı. Bir önceki sürümü buldum yükledim. Olmadı. IE7 seçeneklerinde java görünmüyor. Tuttum sildim. IE6 'ya döndüm. Yine işe yaramadı. İşe bakın ki, Firefox ta var ve tıkır tıkır çalışıyor. Yani kısaca Internet Eplorer PC de yüklü javayı görmüyor. Acaba lisans problemi mi dedim? Yok biliyorum ki IE7 lisanssız PC lere de kuruluyor. Hatta onu silip bir de crack le kurdum. Yok, nafile. Ha dahası; Hotmail.com, http://runonce.msn.com/runonce2.aspx gibi Microsoft sitelerini de açmıyor. Şimdi aynı sorunu yaşayıp ta çözen var mı? Yani format en son yol olsun lütfen.

Sorun 2. Media Player 11 kullanıyorum. Daha doğrusu kullanıyordum. IE7 de sorun yaşadığım dönemde farkettim o da çalışmıyor. Yani hiç çalışmıyor. Tıklıyorum açılmıyor bile. Sanki yüklü değil. Program ekle kaldır da gözükmüyor. Ben başka bir program vasıtasıyla kaldırdım. Yeniden yükledim olmadı. Sonra Ekle Kaldırdaki Windows bileşenlerini denedim olmadı. Tamam dedim bari MP10 yükleyeyim. Hata verdi. Biligsayarınızda daha yüksek bir sürüm var diye. Yani tamamen kaldıramıyorum. Yeniden kuruyorum çalışmıyor. Ne oluyor allah aşkına?

Sonuç. Şimdi bu iki program da Microsoft'ûn olduğundan, acaba hani lisansla ilgili bir durum mu? Format atsam çözülür mü? Yaşayan ve çözen var mı? Hepsinin alternatif yazılımları var. IE7 yerine firefox kullanıyorum daha iyi yada MP11 yerine VLC kullanıyorum işimi görüyor. Ama bilirsiniz, insan kıllanıyor. Bir de yılların verdiği alışkanlık var sonuçta. Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın. Burada daha önce hiç bir sorunumu çözemedim. Kimse ilgilenmedi. Bilen varsa nolur yardım etsin.
    Sağolun hepinize iyi günler.
    :twisted:..:: The Biggest In Flames Fan ::..:evil:

Merhabalar
    Öncelikle ilgili programlara en güzel alternatifleri sunayım ben sana
    IE yerine Safari 3.1'i kullan (Firefoxtan 2 kat hızlıdır)
    [Safariyi kurduktan sonra webkit.org adresinden indireceğin zip
    dosyasının içindeki dosyaları aynı safariyi crack yapmaya çalışıyor gibi safarinin klasörüne kopyala değişecek dosyalara izin ver değişsin.
    Ardından safarinin dizinindeki run-nightly-webkit.cmd dosyaya çift tıkla
    geçmiş olsun. ]

WMP yerine ise GomPlayer'ı kur. Emin ol VLC den çok daha hoş ve
    kullanımı daha kolay (ileri geri alma durdurma tam ekran yapma tuşları
    çok rahat )

Sorununu çözmek için ise :
    internet explorer'ı aç ve Tools>Internet Options seçeneğini seç
    sonra :

Önce 1 e ardından 2 ye tıkla
    sorulacak soruları yes veya accept tuşuna basarak kabul et
    en sonuncusu olarak alttaki apply ( uygula ) tuşuna bas.

bilgisayarı yeniden başlat
    Geçmiş olsun

Hocam ilgin için sağol ama yok yav, o yolu da denedim. Şimdi bir daha denedim. Tık yok Media Player için çözüm ne önerirsin?

Valla bu kadar sorun oldu ise tekrar kur windowsu sorunun kalmayacaktır.

İnşallah olmaz. Sağolasın...

Benzer Başlıklar

1. Vista Kullanmak Büyük Bir Dert!
    erdalesen tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 7
    Son Mesaj: 13.11.2007, 23:43
  2. Universitelilerin sanal dert ortağı
    sexbank tarafından Web İnceleme forumunda
    Yanıt: 7
    Son Mesaj: 08.07.2005, 08:56
  3. Ahh şu PC`ler hep dert !