PCnet
Geri Dön   PCnet > İşletim Sistemleri > Windows XP
Bu Sayfayı Yenile Açılışta birden fazla Windows'tan birini seç ekranı geliyor.
Yanıtla

Başlık Araçları
  (#1) Eski

Katılım Tarihi: 2007
Varsayılan Açılışta birden fazla Windows'tan birini seç ekranı geliyor. - 30.03.2008, 15:41

Açılışta birden fazla Windows'tan birini seç ekranı geliyor. İlk seçeneğin otomatik seçilmesi için ne yapmak gerekir? Teşekkürler.
Alıntıyla Yanıtla
  (#2) Eski

blaki Kullanıcısının Avatar'ı

Katılım Tarihi: 2007
Yer: Kerbela
Varsayılan 30.03.2008, 17:19

bilgisayarım sağ tıkla >özellikler>gelişmiş>başlangıç ve kurtarma> işletim sistemi listesini gösterme süresi üzerindeki işareti kaldır. tamam de. sonra bilgisayarı kapat aç, eğer gene açılışta gösterirse ;

Aynı yerde "Başlangıç seçenek Dosyasını düzenleyini tıklayın" "düzenle"

örneğin ;

[boot loader]
timeout=3
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOW S
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Micro soft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect /TUTag=1VSR26 /Kernel=TUKernel.exe
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Micro soft Windows XP Professional (TuneUp Backup)" /noexecute=optin /fastdetect /TUTag=1VSR26-BAK

timeout=3 yazıyor burda sende başka bişey yazıyor olabilir ,orada bu timeout yazan yeri 0 yap değişikleri kaydet de

yanlız başka bişeyi değiştirme bilgisayar açılmaz o zaman

En son blaki tarafından düzenlenmiştir : 30.03.2008 17:23.
Alıntıyla Yanıtla
  (#3) Eski

Murty Kullanıcısının Avatar'ı

Katılım Tarihi: 2004
Yer: Eskişehir
Varsayılan 30.03.2008, 17:28

Alıntı:
Orijinalini Gönderen: blaki Mesajı Görüntüle
bilgisayarım sağ tıkla >özellikler>gelişmiş>başlangıç ve kurtarma> işletim sistemi listesini gösterme süresi üzerindeki işareti kaldır. tamam de. sonra bilgisayarı kapat aç, eğer gene açılışta gösterirse ;

Aynı yerde "Başlangıç seçenek Dosyasını düzenleyini tıklayın" "düzenle"

örneğin ;

[boot loader]
timeout=3
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOW S
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Micro soft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect /TUTag=1VSR26 /Kernel=TUKernel.exe
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Micro soft Windows XP Professional (TuneUp Backup)" /noexecute=optin /fastdetect /TUTag=1VSR26-BAK

timeout=3 yazıyor burda sende başka bişey yazıyor olabilir ,orada bu timeout yazan yeri 0 yap değişikleri kaydet de

yanlız başka bişeyi değiştirme bilgisayar açılmaz o zaman
Hocam sizin dediğinizi yaparsa direk sorma ekranı gelmeden ilk seçenek açılır ve ikinci işletim sistemini hiçbir zaman geri eski haline getirmeden açamaz. Zannedersem arkadaş ilk seceneği default nası yapacağını soruyo(ben de merak etmiyo değilim hani)

Rüyadan hiç uyanmasan, rüya ile gerçek dünya arasındaki farkı nasıl anlardın?
Alıntıyla Yanıtla
  (#4) Eski

ascreus Kullanıcısının Avatar'ı

Katılım Tarihi: 2002
Varsayılan 30.03.2008, 17:30

ilk TUKernel.exe den sonraki satırları silerseniz default olarak tek işletim sistemi olur.

A-DEeP
Alıntıyla Yanıtla
  (#5) Eski

Murty Kullanıcısının Avatar'ı

Katılım Tarihi: 2004
Yer: Eskişehir
Varsayılan 30.03.2008, 17:33

Alıntı:
Orijinalini Gönderen: ascreus Mesajı Görüntüle
ilk TUKernel.exe den sonraki satırları silerseniz default olarak tek işletim sistemi olur.
ama tek olması istenmiyor olabilir, iki işletim sistemi sorsun yine, ama birşey seçilmezse ilk işletim sistemi açılsın deniyor.

Rüyadan hiç uyanmasan, rüya ile gerçek dünya arasındaki farkı nasıl anlardın?
Alıntıyla Yanıtla
Yanıtla

Başlık Araçları

Benzer Başlıklar
Başlık Başlığı Açan Forum Yanıt Son Mesaj
birden fazla pencere açılmıyor loko İnternet, Ağ ve Güvenlik 0 27.12.2005 23:24
P4 ABIT SG-72 SIS 661 Bu anakart en fazla kaç mb ekranı des. gokberkkuytul Donanım 1 12.09.2005 17:10
Açılışta İşletim Sistemleri Ekranı Yok. deserts Yazılım 4 29.03.2005 00:10
birden fazla işletim sistemi başlangıç ekranı berkeley77 İnternet, Ağ ve Güvenlik 5 28.03.2005 15:19
linuxu kaldırdım ama açılışta hala linux ekranı gelyr.yardım Benediction Linux 11 27.01.2003 23:04

vBulletin® Sürüm 3.7.3 ile güçlendirilmiştir
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
© Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. Hürriyet Medya Towers 34212 Güneşli - İstanbul

PCnet'ten Kıvanç Tanrıkulu ile Erdal Kaplanseren, internet yasaklarını eshefle kınıyor ve yarım saatte web sitesi kurmanın inceliklerini anlatıyor.

DanDun'un bu bölümünde PCnet Yazılım Editörü Daron, yazılımcılar için sertifika programları hakkında bilgi veriyor.