PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
9 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Başlık: hdd formatlama

Varsayılan hdd formatlama

Arkadaşlar ntfs olarak 3 e böldüğüm hdd nin depo olarak kullandığım son bölümünü fat 32 olarak formatlamak istiyorum imkanı var mıdır saygılar

...vardır. ancak 3.hdd boyutu burada önemli bir etken. ayrıntıları forumda bulabilirsiniz.

Uzaklaştırıldı
    Katılım Tarihi
    2007

Bilgisayarım > Yönet > Disk yönetimi > Son E: bölümün yani isimsiz ham bölüm vardır umarım ona sağ tıkla biçimlendir de gelen küçük pencerede dosya sistemi kısmından FAT32'yi seç hızlı biçimlendir tikini koy tamamdır.

Fakat NTFS sisteminin içinde FAT32 olduğu zaman antivirüs programları @@@@@@@@ olarak bir virüs bulduğunu söylüyor eğer böle bir problem yaşarsan bilki farklı dosya sistemlerinden kaynaklanıyor.

Alıntı Orijinalini Gönderen: clickonline Mesajı Görüntüle
    Bilgisayarım > Yönet > Disk yönetimi > Son E: bölümün yani isimsiz ham bölüm vardır umarım ona sağ tıkla biçimlendir de gelen küçük pencerede dosya sistemi kısmından FAT32'yi seç hızlı biçimlendir tikini koy tamamdır.

Fakat NTFS sisteminin içinde FAT32 olduğu zaman antivirüs programları @@@@@@@@ olarak bir virüs bulduğunu söylüyor eğer böle bir problem yaşarsan bilki farklı dosya sistemlerinden kaynaklanıyor.
    Sagol arkadaşım aslında benim yapmak istediğim yedek olarak kullandığım işletim sistemli hdd nin c bölümünde sistem vardı diger 2 bölüm ntfs olarak boştu boş olan bir bölümü fat 32 olarak biçimlendirip diger bölümleri bozmadan bir kutu içine koyup uydu receverden bu fat 32 olarak biçimlendirdigim bölüme tv kaydı yapabilmek (tv kaydı için fat 32 şart) ancak böyle olabilirmiydi yani diger tarafları bozmadan bilemiyorum ama hdd nin tamamını acronis ile fat 32 olarak formatlamak zorunda kaldım iyi geceler dilerim

Uzaklaştırıldı
    Katılım Tarihi
    2007

NTFS'i Fat32 ye çevirebilirsen kullan sorun olmaz.

Ama acronis filan kullanma.

Bilgisayarım > Yönet > Disk Yönetimi

Fat32 yapacağın kısma sağ tıkla Bölüm silde sonra tekrar sağ tıkla biçimlendir de gelen pencereden dosya sistemini Fat32 olarak seç hızlı biçimlendir de tamamdır.

Benzer Başlıklar

1. Formatlama Sorunu
    selimreis tarafından Windows XP forumunda
    Yanıt: 10
    Son Mesaj: 22.07.2008, 19:55
  2. Tüm HDDyi formatlama
    HACKER882 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 8
    Son Mesaj: 05.01.2007, 20:49
  3. formatlama sorunu...
    techal tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 16