PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 3 123 SonSon
11 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Unhappy SÜreklİ Format Atmak Zorunda Kaliyorum

slm arkadaşlar sorunumu en başından anlatmaya başlayayım. 2 seneden fazladır bilgisayarımı sorunsuz kullanıyordum. kaspersky ve windows defender kuruluydu bilgisayarımda ve nerdeyse hiç virüs sıkıntısı yaşamamıştım.
    yaklaşık 2 ay önce illegal yollardan youtube a girdim, izlemek istediğim videoyu açmaya çalıştığımda flash player in güncel sürümünün yüklenmesinin gerektiğini söyleyen bir uyarı ile birlikte video açılmadı. diğer video larıda açmayı denediğimde aynı uyarıyla karşılaştım ve yönlendirdiği adresten ( adobenin kendi sitesi açıldı ) güncel sürümü indirdim. yüklerken bir problemle karşılaşıp tekrar denedim ama yüklenip yüklenmediğine emin olamayıp vazgeçtim.
    bilgisayarın başından ayrıldım. o sırada eşim pc nin monitörünü kapatmış bense döndüğümde pc kapalı sanıp power düğmesine bastım ve pc gerçekten kapandı. tekrar açmak istediğimde güvenli modda başlat, normal başlangıç gibi seçeneklerin bulunduğu bildiğimiz menü çıktı. normal başlangıcı seçtim, windows un yüklendiğini gösteren siyah ekran çıktı fakat sonra çıkması gereken mavi ekrandaki hoşgeldiniz yazısı çıkmadan ekran karardı ve öylece kaldı. bu esnada pc çalışıyor görünüyor ama görüntü yok.
    daha sonra defalarca pc yi yeniden başlatmama rağmen hangi modda açarsam açayım hep aynı yerde dondu kaldı.
    bu olaydan sonra pc ye format attım pc açıldı ama bir iki gün sonra aynı sorunu yine yaşadım ve tekrar format attım. daha sonra defalarca aynı sebpten format attıpm pc ye. öyleki bazen formatı tamamlayıp pc yi yeniden başlattığımda bile yapmaya başladı. bazende bir kaç gün kullandıktan sonra tekrarlıyordu. en son 2 gün önce format attım ve şu an pc çalışır durumda

bu arada ben size denediğim yöntemleride söyleyeyim.
    c diskine defalarca format attım ama d diskine henüz hiç dokunmadım ama bu son formatta d nin yedeklerini aldım ve bir dahaki sefere onu da sileceğim
    çıkarabildiğim tüm donanımları çıkarıp yeniden yerlerine taktım. ekran kartı, ram ler, hard disk vs.
    formattan hemen sonra henüz hiçbirşey yüklemeden virüs taraması yaptırıp bulduklarını sildim (formattan sonra system dosyasında macromedia dosyası altında flash uzantısı bulması normalmidir bu arada)

biraz uzun oldu biliyorum ama bir kaç not daha vereyim. şu an ses kartını yüklemde sorun yaşıyorum ama anladığım kadarıyla sorun driver da değil. driver ı yüklüyorum ama oda pc başka bir aygıtı tanımdaığından sanırım yüklemeyi tamamlayamıyor. donanım ekleden birkaç yükleme yapıyorum sağ alt köşedeki hoparlör işareti ortaya çıktıktan sonra ses kartıda yükleniyor.
    bir dönemde webcam i yükleyemiyordum
    aygıt yöneticisini açtığımda üzerinde sarı renkte soru işareti olan bir kaç donanım gösteriyor. bazılrana "reinstall driver" yaptığımda tanıyor ama bazılarında yine aynı şekilde kalıyor.

sanırım bu kadar yeter umarım okurken sıkılmazsınız. sorunumun donanımdan mı yazılımdan mı kaynaklandığını bilemiyorum bahsettiğim gibi format bugüne kadar çare olmadı umarım siz bana bir yol gösterebilirsiniz.

şimdiden yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara teşekkür eder. sorunsuz eğlenceler dilerim....
    hoşçakalın...
    En son alcatraz07 tarafından düzenlenmiştir: 15.08.2008 14:42

bak canım kurtulmak istiyorsan ikisine de format at hiç yedek almadan sonra internetten ne lazımsa indirirsin benimde oldum ben format atıp kurtuldum bence başka bir yolu da yok bide başlat donatılar sistem araçalrondan disk temizlemeyi çalıştırabilirsin

Uzaklaştırıldı
    Katılım Tarihi
    2007

Formatı Quick format değilde Normal formatla.

normalde denedim quick te ikiside fayda etmedi malesef. disk temizlemeyide deneyeyim madem.
    ilginiz için ikinizede teşekkürler

bu arada sorunun donanımdan kaynaklanma olasılığı nedir? bir fikriniz varmı

Benzer Başlıklar

1. Yanıt: 9
    Son Mesaj: 15.08.2010, 12:27
  2. Format Atmak
    aopen tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 6
    Son Mesaj: 17.01.2008, 09:00
  3. XP güncellemesini yükledim pc format yemek zorunda kaldı
    romeo_008 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 07.08.2007, 22:01
  4. hard diskime format atmak zorunda mıyım?
    ulash tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 24.03.2007, 15:52
  5. Bİlgisayara sürekli format atmak zorunda kalıyorum yardım!!
    joeycloud tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 31.08.2006, 16:53