+ Başlığa Yanıt Yaz
16 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
-
01.11.2008 11:02 #1
Win Xp Pro Sp3 - Genel Sorun..!!!
Merhaba Arkadaşlar,
Öncelikle göstereceğiniz ilgi ve alakadan dolayı şimdiden hepinize çok teşekkür ederim.
Dell Inspron 6400 cs11 note book kullanıyorum ve bir iki hafta önce yeni bir sistem kurdum WinXp Pro Sp3 olarak.
Sistemde bazı sorunlar ve gariplikler var bunları sizinle paylaşıp, çözüm bulma ümidi içindeyim..
**Sorun 1
Sistem açılırken gayet normal bir şekilde açılıyor masaüstü ekranıda geliyor fakat sadece bilgisayarın genel ihtiyacı olan programlar öncelikle açılıyor ( Avg Virüs Prog.). Diğer yüklü programlar 3 veya 4 dakika sonra aktif olup görev çubuğunda gözükmeye başlıyor ( Wind.Live Messenger - Bluetoth - Wireless - Internet Baglantı Simgesi vs.) Bu durumun yanındada görev yönetisinden işlemler bölümüne baktığım zaman
kullanıcı ismi 3 4 dakika gözükmüyor ve dolayısı ile sistem yavaşlamış oluyor.
**Sorun 2
Sisteme herhangi bir program yüklemek istediğimde her defasında Windows Installerı yüklememi istiyor halbuki sistemde, gereksinim duyduğu son sürüm mevcut ama kurmamı istiyo.
**Sorun 3
Sisteme dün akşam Winamp 5.54 pro yükledim. sonra hoşuma gitmeyip win media player kullanmayı tercih edip programı uninstal ettim.Bunu yaptıktan sonra mesala bir müzik dosyasını sağ tıkladığımda halen winamp la ilgili seçenekler çıkıyo program kurulu olmadığı için, ayrıca müzik dosyalarının simgeleri de değişti sangi simge yokmuş gibi bir görüntü mevcut.
Bu sorunlar nedemek ve nasıl halledebiliriz...?
Yardımlarınız için simdiden sağolun arkadaşlarŞahin
-
01.11.2008 11:04 #2
Kurulu programları kaldırmak ve sistemi temizlemek için Your Uninstaller 2008 Programını kullanıyorum arkadaşlar bilgilerize..!!!
Şahin
-
01.11.2008 11:26 #3
Bende xp prof sp2 kullanırken sp3 yükledim. Daha sonra da windows defenderi yükledim fakat windows defenderin saatin yanında çıkan ikonu çıkmadı.Bir iki defa kaldırıp tekrar yükledim ama yine olmadı.Halbuki sp2 de böyle sorun olmuyordu...
-
01.11.2008 14:18 #4
Göyaa Sp3 WinXp deki açıkları kapatım eksikleri tamamlıyordu fakat Sp2 de olmayan sorunlar Sp3'te çıkmaya başladı anlamadım gitti ya...

Arkadaşlar Halen Bir Çözüm veya Öneride Bulunan Olmadı..
Yardım edecek yokmu bana...?Şahin
-
01.11.2008 16:17 #5Moderatör
- Katılım Tarihi
- 2004
- Yer
- Eskişehir
1- Bilgisayarınız normal biçimde açıldıktan sonra Başlat|Çalıştır|Msconfig kısmında gördüğünüz ve tanımadığınız kısımların önündeki çentiği kaldırın, sistemi yeniden başlatın. Bu işlem için eğer kullanmayı biliyorsanız HiJackThis programını kullanmanızı öneriyorum.
2- Windows Installer CleanUp Utility ile Windows Installer'i kaldırın ve güncel sürümünü güvenilir bir siteden indirip tekrar kurun.
Windows Installer CleanUp Utility
Windows Installer 3.1
3-Windows Media Player'i açarak Araçlar|Seçenekler|Dosya Türleri kısmından hangi dosya türlerinin Media Player ile açılmasını istiyorsanız onları seçiniz.
Benzer Başlıklar
-
win xp sp3 notepad sorunu
cey_cey tarafından Windows XP forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 01.11.2008, 08:33 -
Xp sp3 formattan sonra sorun olustu
Burhask tarafından Windows XP forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 10.10.2008, 18:45 -
Win XP Pro Açılış Sorunu!!
rulman tarafından Donanım forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 30.05.2006, 10:39 -
Yardım Win XP Pro
suslu_2005 tarafından Yazılım forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 15.02.2006, 21:16 -
win xp pro fatal error
pcstudent tarafından Yazılım forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 21.10.2003, 05:14