+ Başlığa Yanıt Yaz
3 sonuçtan 1 - 3 arası sonuçlar
Başlık: eski pc ye önerileriniz var mı
-
05.01.2012 16:22 #1
- Katılım Tarihi
- 2012
eski pc ye önerileriniz var mı
arkadaşlar bnm pc eski mhz düşük 928 mb sd ram.. yeni teknolojiye göre çok çok geride..
ama performans artırmak için hergün bi yeriyle uğraşıyorum
yardımcı programlar kullanıyorum
dün kasayı açıp flopy kablousu yani disket sürücüsünü devre dışı bıraktım
onboardlar dan kullanılmayan onboard söktüm şu mazide kalan çevirmeli bağlantı noktası giriş yerlerini..
sistemde bazı boşa çalışan uygulama ve hizmetlerin olduğunu düşünüyorum..
biosdan da kullanılmayanları kapatma düşüncesindeyim..
ama biosu çok bilmediğimden fazla kurcalamıyorum
bana sistemin daha hızlı ve seri çalışabilmesi için öneri veya önerileriniz var mı bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim...
-
09.01.2012 20:24 #2
Sonkullanılan belgeler listesinin silinmesi
Başlat-Çalıştır regedit yaz
HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Policies \ Explorer anahtarına ulaşın ve ekranda sağ tıkla yeni DWORD değeri yap değerin adı “NoRecentDocsHistory” olarak yap.Ardından üzerine tıkla***** kısıtlamayı açmak için 1 değerini gir yok ben belgeler geçmişini istiyom diyosan 0 değerini gir.Yeniden başlat..
Bellek perfonmansının arttırılması
Başlat-Çalıştır regedit.Kayıt defterinde;
HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Session Manager \ Memory Management anahtarına ulaş;
a)DisablePagingExecutive üzerine çift tıkla ondalık tabanında 1 değerini gir.
b)LargeSystemCache üzerine çift tıkla ondalık tabanda 1 gir.
c)Orada yeni bir DWORD değeri oluştur “IOPageLockLimit” olarak adlandır ve değeri ondalık sistemde hangi rami kullanıyosan 128MB için 4000,256 MB için 10000,512MB ve daha yukarısı için 40000 değerini girin.
Yeniden başlat…
Menühızlandırılması
Kayıt defteri düzenleyicisini açın "HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\Destop" altıdaki "MenuShowDelay" dizesine çift tıklayıp 400 olan değeri "0"olarak atadığınızda sorun çözülür...
Bağlantınızın%20 internet hızı artışı
Windows xp professional %80 internet hızını kullanmanıza izin veriyor İnternetinizin hızını % 20 arttırabilmek için
Başlat >çalıştır >gpedit.msc >bilgisayar yapılandırıcısı >yönetim şablonları >ağ >Qus paket zamanlayıcısı >ayarlanabilen bant genişliğini sınırla >etkin >bant genişlik sınırı = 0 >uygula >TAMAM
(önceki bant genişlik ise=20)
Windows XP yi Hızlı Kapatmak istiyorsanız
Regedit HKEY_CURRENT_USERControl PanelDesktop anahtarına gidin ve AutoEndTask DWORD değerini 1 yapın.
bide arkaplanı siyah yapın
anlamıyorsanız denemeyin
kendimm denedim oldu
bide ccleaner i kur msn fln yüklüyse bşlangıçtaki programları kaldır a gir msngr.exe bişiler yazıo devre dışı bırak virüs koruyucun varsa arada sırada kapat
-
09.01.2012 21:02 #3
ubuntu10.04 kur ona o çevirmeli modemi ethernet ile değiştir bak keyfine.
Benzer Başlıklar
-
WP 'te eski sürüm otomatik kaydedilen ,eski sürüm yazıları silme kodu
zeynepcik tarafından Yazılım forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 15.08.2011, 13:22 -
Eski MSI Laptop'a, Yeni Hdd İçin Yardım ve Önerileriniz/Bios Şifre Hkk.
Metehan55 tarafından Donanım forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 07.02.2011, 09:11 -
Eski masaüstü PC için yeni donanım önerileriniz!
kandemir-r tarafından Donanım forumundaYanıt: 9Son Mesaj: 04.11.2010, 15:27 -
Eski IP!!
yaRat1k tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 04.12.2009, 14:47 -
Eski rem
yuni tarafından Donanım forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 04.01.2005, 02:55

Alıntıyla Yanıtla

işlemci %100 ?
Bugün, 17:23 / Donanım