+ Başlığa Yanıt Yaz
12 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
-
03.02.2005 08:21 #1
- Katılım Tarihi
- 2005
virüsten beter formata bile bana mısın demedi
:cry:
merhaba ben bilgisayarıma yeni format atttım
ve deep freeze yüklemeden hiçbirşey yüklemedim ve internete de girmedim hiç bi bilgi girişi yapmadım
fakat öncdeden başıma gelen spy lardan biri olduğunu düşündüğüm şeyler hala çalışıyor bunlardan nasıl kutulacam bilen varmı çalışan şeyleri yazıyorum
csrss.exe
smss.exe
lsass.exe
svchost.exe (4- 5tane birden )
ki bu bazan cpu nun %98 ini kullanıyor böylece bilgisayar bi kaplumbaya dönüşüyor bunlardan nasıl kurtulabilirim bilen varmı
not: şu syp sweeper ve windowsun yeni spy doktoru bile bunlarla başa çıkamamıştı
şimdiden teşekkürler
-
03.02.2005 08:44 #2
-
03.02.2005 08:45 #3
Bu adresten önce işletim sisteminizi sonrada lisanını seçip gerekli yamayı indirin. [/img]http://security.ege.edu.tr/winpatch.php
ama bu yamayı çalıştırmadan önce internet bağlantınızı kesin ve antivirüs programınız da dahil olmak üzere çalışan ne varsa kapatın
Programları kendi menülerinden kapattıktan sonra CTRL+ALT+DEL yaparak buradaaaan...
explorer.exe
spoolsv.exe
svchost.exe (bundan birkaç tane olabilir)
lsass.exe
services.exe
winlogon.exe
csrss.exe
smss.exe
system.exe
sistemboştakalmaişlemi
taskmgr (bu da zaten açık olan pencereye ait
Bu yukarıdakiler standart sistem servisleri.
Bunlar hariç ne görürseniz üzerine sağ tuş ile tıklayıp işlem ağacı sonu (end process tree) diyerek tek tek kapatın.
Bu çok ihmal edilen bir konu. Sisteme dal budak yayılmış bazı programlar otomatik sonlandırılamadıklarında yamaların TAM gerektiği gibi yüklenmesinde ciddi sorun oluşturuyorlar.
Bunları not edin, yüklenecek her yamadan veya büyük boyutlu bir programdan önce bu işlemleri mutlaka uygulayın.
Geçmiş olsun
[u
[/img]
-
03.02.2005 09:30 #4
- Katılım Tarihi
- 2005
- Yer
- w, q ve x kullanımına hayır!
Sanki bu durum virüs falan değilmiş de donanımsal veya bozuk işletim sistemi sorununa benziyor. Donanımın düzgün olduğundan, özellikle HDD, Ram ve işlemci için emin olmak gerekiyor.
-
03.02.2005 11:03 #5
- Katılım Tarihi
- 2004
Re: virüsten beter formata bile bana mısın demedi
Sorununuz aynen wuauclt.exe gibi bi problem sanirim. onuda virus saniyolardi ama sadece otomatik guncellestirmeleri yapan bi programciktir... bahsettikleriniz kesinlike spy deildir. kullandiginiz yazilimlar bu yuzden bunlari bulamiyordur.
Orijinalini Gönderen: wow_climax
Ama bu programlar cpu'nun %98 ini kullanmazlar. bu yuzden sorunu isletim sisteminiz yada herhangi bir yazilimda aramak yerine donaminizda arayin.
Benzer Başlıklar
-
beter böcek
guray_karadeniz tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 10Son Mesaj: 08.10.2007, 23:40 -
Donanımdan iyi anlayan arkadasım Lütfen bakar mısın
DrEgHoT tarafından Donanım forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 11.11.2006, 12:45 -
xp de güvenlik duvarı sorunu virüsten koruma izlenmiyor
cumur tarafından Yazılım forumundaYanıt: 5Son Mesaj: 30.07.2006, 20:30 -
Formata gidiyorum
_baris_ tarafından Yazılım forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 24.07.2006, 23:05 -
PC'ye giren virüsten sonra başıma gelenler!!!
TSuNaMi67 tarafından Yazılım forumundaYanıt: 8Son Mesaj: 22.06.2006, 22:39

Alıntıyla Yanıtla

Twetle ve facebook paylaş butonları
Bugün, 23:34 / Web Geliştirme