PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
8 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan Windows Media Player'da Ekran Yeşilleşiyor

Herkeste oluyor mu bilmiyorum; ama Windows Media Player 10'da wmv türü videoları izlerken görüntü gidiyor ve ekran yeşil oluyor. 9. sürümü kullanırken de aynı sorun vardı, bütün güncellemeleri çekip 10'a geçtim ancak sorun değişmedi. Ekran kartım ASUS GeForce FX5700, ses kartım AC 97, sistemde XP SP2 kurulu. Aynı sorun Real Player'da da oluyor, ne yapmam gerekir veya kurmam gereken bir codec mi var?

Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Istanbul - Küçükçekmece

O sorun filmden kaynaklanmıyormu, bazı bozuk filmlerde yapıyordu öyle.
    Bütün filmlerdemi yapıyor.

bence senin bir kac degisik codec yuklemen lazim sorunun cozulur herhalde.bir direct x i guncelle.

powerslave

Senin yaşadığın sorunu çok uzun zamandır yaşıyordum.Codecleri falan denedim bir sonuç vermedi.Ama asıl nedeni tahmin ettiğim gibi buldum.Buna sebep olan bilgisayarlarımızda yüklü olan eklentiler.Denetim masasından internet seçeneklerine girdim.Programlar sekmesinde eklentileri yönete girdim.Bütün eklentileri devre dışı bıraktım.Sadece iki Windows Media Player ActiveX denetimini etkinleştirdim.Sonra eklentiler penceresindeki satırlar kadar (13) eklentiyi en yukarıdan başlayarak grup grup etkinleştirip her grupta tamam diyerek kapatıp media player i çalıştırarak kontrol ettim.Sonunda iki eklentinin Windows Media Player la çakıştıklarını buldum.Sendekilerde aynı olmayabilir ama bende çakışanlar şunlar:

Windows Live Oturum Açma Yardımcı Aracı
    ve
    Shockwave Flash Object

Shockwave Flash Object i devre dışı bırakınca Flash Player çalışmıyor yalnız.Flash Player ı kullanırken etkinleştirmen lazım.Sende aynı eklentiler çakışmayabilir benim gibi deneyerek bulursan daha iyi olur.Sorunu çözersen bana bildir memnun olurum.Kolay gelsin.

sorunu çözdüm. en azından kendi sorunumu çözdüm.

bazı film formatları onlarca kodec e rağmen düzelmiyordu. sonra birkaç yabancı siteye girip tek cümleyle sorunu öğrendim. uyguladım ve başardım. umarım sizinde promleminiz bundan daha kötüsü değildir.

wmp player - araçlar seçenekler - başarım(performans) - gelişmiş > tüm kutucuklar disable. asıl problem hangi kutuydu bilmiyorum ama deneyerek de bakabilirsiniz. ben hepsini disable yaptım sorun düzeldi.

Benzer Başlıklar

1. Media Player'da resim çekemeyenler...
    SwiXtyle tarafından Windows İpuçları forumunda
    Yanıt: 6
    Son Mesaj: 19.11.2006, 18:24
  2. Windows Media Player'da izlediğim klipler Msn'de gözüksün.!?
    _server_ tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 5
    Son Mesaj: 21.04.2006, 09:32
  3. Yanıt: 1
    Son Mesaj: 02.03.2005, 16:58