PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
7 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan Photoshop'ta yapılan afişler matbaada kötü çıkıyor.

Daha önceden broşür tasarımı ile ilgili program istemiştim, ve photoshop kullanmaya karar verdim. Bu programla güzel broşürler yaptım çok güzel oldu; ama matbaada problemli çıktı. Başlarken A4 kağıdına yapılacak diye söylemişlerdi. Ama 60X90 cm lik afişe yapacağız deyince tüm resim kareler halinde çıktı. Uğradığım dumuru sanırım tahmin edebilirsiniz. ops: Bunu engellemek için tüm afişi 60X90 cm ebatında tekrar yaptım ama program çok yavaşladı. Tamamladım ama matbaadan yine acayip biçimde çıkacak diye çok korkuyorum. Tüm karizma dağılır valla. Uzantı meselesi galiba, nolur yardım :cry:

Şimdiden Teşekkürler

Moderatör
    Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Rize, Turkey

dökümanda çözünürlüğü ne kadar yüksek tutarsan kalite de o kadar artar. Tabi programa düşen yükte bu denli fazlalaşır. Uzantı meselesi değilde çözünürlük meselesi olarak bakarsan daha kolay çözümlersiz zaten dökümanı photoshopta çok farklı uzantılarla kaydedebiliyorsun.

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Ankara

Öncelikle şunu hatırlatmalıyım; Photoshop imaj düzenleme programıdır. Zorlarsan tasarım da yapabilirsin. İşin içine matbaa girdimi şunları yapmalısın!

:arrow: Photoshop ile sadece imajları düzenlersin
    :arrow: Tasarımı Macromedia FreeHand ile yaparsın

İmajları düzenlerken:

:arrow: Çözünürlük, normal tasarımlarda 300 dpi olmalıdır, bilbord vb. büyüklüklerde gerekirse 28 dpi vb. düşmelidir.
    :arrow: Dökümanın CMYK olmalıdır. RGB kullanırsan asla istediğin renkleri basamazsın
    :arrow: Baskıya gönderdiğin döküman duruma göre ya FreeHand belgesi ya da *.tif olmalıdır.

Biraz tecrübe ve hatalarını tekrarlamayarak kısa sürede programları kullanmayı ve sonuç almayı öğrenebilirsin. Sonradan öğrenemeyeceğin tek şey ise tasarımdır. Hayal gücün yoksa yoktur

Unutmadan şunu da belirtmeliyim: Dpi ne kadar yüksekse sonuçta o kadar kaliteli olur diye birşey yoktur. Dpi'ı gereğinden fazla artırırsan imajın kenarlarında beyaz piksellenmeler olduğunu görürsün. Maharet uygun çözünürlüğü seçmektir, bu da tecrübeyle olur.

Anladığım kadarıyla daha yolun başındasın umarım başarılı olursun.

Photoshopta o denli yüksek (afiş gibi) büyüklükte çalışmaları hazırlamaya çalışırsan makinanın kasılması çok normal..60*90 300 dpi çalışma hazırlamak için çok iyi bir makina gerekir..

DETONATOR arkadaşım güzel açıklamış..Ek olarak önerim a4 için kullandığın imajları photoshopta çözünürlüğünü arttırıp corel yada freehand gibi programlara atıp o şekilde tasarım yapmandır..bu şekilde resimlerini pikselleşmeye karşı kısmen dayanıklı hale getirirsin..

uzantı konusuna gelince matbaalara tif yada eps olarak gönderebilirsin..

Varsayılan corelDraw

bi de corelDraw denesene kullanım açısında PhotoShop la aynı
    ve makinayı benim gördüğüm kadarıyla daha az kasıyo.. her ikisinide celeron 2,4 makina da test ettim

Benzer Başlıklar

1. Photoshop'ta 50 püf nokta!!!
    JUSTIN_T11 tarafından Web ve Grafik Tasarımı forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 29.05.2007, 14:19
  2. Photoshop'ta heykel yapımı
    yuempek tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 20.12.2006, 20:44
  3. Photoshop'ta Türkçe karakter sorunu!!
    sezaikuyu tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 24.11.2006, 23:12
  4. Photoshop'ta Layerleri Kullanmak...
    ZxxxE tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 11
    Son Mesaj: 18.05.2006, 16:42
  5. Photoshop'ta Caps Lock Ayarları
    WebTurka tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 5
    Son Mesaj: 09.03.2005, 13:18