+ Başlığa Yanıt Yaz
17 sonuçtan 11 - 15 arası sonuçlar
-
05.06.2005 15:57 #11
Masaüstündeki "internet explorer" simgesine sağ tıkla.
Özellikler 'e gir.
"İçerik" kısmına tıkla.
Kişisel bilgiler bölümünde "Otomatik Tamamla" butonuna tıkla.
Çıkan pencerede "Otomatik Tamamla Geçmişini Sil" kısmına bak.Zaten iki buton vardır.Biri "Formları Sil" diğeride "Parolaları Sil" dir.
Formları sil butonuna tıkla.
Eğer bilgisayarım arama kutcuklarına girdiğim yazıları kaydetmesin diyorsan otomatik tamamla penceresi altındaki "forumlar" kutucuğunun işaretini kaldırmalısın.
Paroları sil seçeneği ise "üye girişi yaptığın sitelerde bilgisayarını kayıtlı olan paraloları içerir"Bu içeriği de silmek için "Paraloları Sil" butonunu kullanabilirsin.
Kolaygelsin.
-
21.06.2005 21:39 #12
- Katılım Tarihi
- 2005
Teşekkür
arkadaşlar lime wire i tavsiye ettiğiniz için sizlere teşekkür ederim. Gerçektende Lime Wire mükemmel bir programmış. Üstelik hiç bir spywire vs barındırmıyor. Bende Kaza mı kursam ares mi kursam diye düşünyodum. Gerçekten Lime Wire'i tavsiye ederim.
-
21.06.2005 23:07 #13
ya "sedoo" arkadaşım ben herkese söylüyorum bunu ama dinletemiyorum kimseye.Millet tutturmuş "kazaa" diye.
Arkadaşlar bir kurup kullansalar ne kadar basit,hızlı,güvenli ve kullanışlı olduğunu görücekler.Program Türkçe bunun daha ötesi var mı ki.
Yapan Adamlar programa o kadar güveniyorlar demek ki herkes kullanabilsin zorluk çekmesin diye en az 10 - 15 dile çevirmişler programı.
Limewire'dan önce yukarıda da söylediğim gibi Kazaa kullanıyordum ve Kazaa'da başıma gelen bir olayı paylaşmak istiyorum ki aynı şeyler başka arkadaşların başınada gelmesin ve mağdur olmasınlar.
O zamanlar Kazaa'da an tam olarak hangi mp3'ü indirdiğimi hatırlamıyorum.Neyse Kazaa'dan ben bu mp3'ü indirdim.Pat diye bir ileti çıktı karşıma.
Bu iletide "telif haklarıyla korunan bir parçayı yada müziği yasadışı olarak kullanıyormuşum yada başkalarıyla paylaşıyormuşum IP adresim alınmış ve en yakın zamanda bunun için bir bedel ödemem gerektiği aksi halde ağır cezalarla karşılaşacağım" gibisinden şeyler yazıyordu.
Ben tabii ciddiye almadım baştan bunu.Sonra internete ne zaman girsem aynı iletiyle karşılaşıyordum ve bu iletide IP adresim ve anlam veremediğim yada bilmediğim "kod" yada bir çeşit "adres" olarak yorumladığım rakamlar ve harfler vardı.
Bundan 2-3 gün sonra e-mail adresime aynı türden mailler gelmeye başladı.Ama ben artık kazaa yı kullanmayı çoktan bırakmıştım.Acaba bu bir "trojan" veya "casus yazılım" vs. vs. gibi birşey olabilir mi diye düşündüm.
Hani beni korkutup para koparmak istiyorlar falan diye düşündüm.Zaten gelen iletilerdede yasadışı olarak kullandığım mp3 le telif hakkı kurallarını ihlal ettiğim,bunun için bir bedel ödemem gerektiği ve en kısa zamanda cezalandırılacağım yazıyordu.Fakat mail adresime gelen maillerde bu bahsettikleri bedeli nereye ve nasıl ödeyeceğimden söz etmiyorlardı.
Ayrıca bu maillerde 12345@789.com gibi saçma sapan adreslerde geliyordu
Tabii o zamanlarda Türkiye'deki sanatçı ve prodüktörlerde "telif hakkı yasaları" ve "korsan CD" ler için mücadele veriyorlar meclisin kapısını aşındırıyorlardı.
Bu telif hakkı yasalarına uymayanlar için uçuk rakamlarda caydırıcı cezalardan bahsedildiğini de hatırlatmak isterim.
Bende haliyle korktum tabiki Kazaa'yı sildim.Bilgisayara format attım.1 ay sonra da oturduğum yerden taşındım.
Fakat bir daha bunun gibi iletiler hiç gelmedi.Kurtulmuştum yani.Ama büyük olasılıkla bunu bir casus yazılım gibi bir şey yapmıştı.Ben bildiğim ne kadar güvenlik programıyla bilgisayarı tarattıysam da hiç birşey bulamadım.
Bazı arkadaşlara bu olay gülünç hatta komik bile gelebilir.Zaten şimdilerde bende hatırlatınca gülüyorum ama insanın başına gelince öyle olmuyor.Ben hala bu olana bir anlam veremedim.
Tavsiyem Kazaa'dan sakının arkadaşlar.Uzun zamandır bu tür bir program (p2p) kullanıyorsanız ve sorununz yoksa da onu kullanmaya devam edin.Ben Limewire böyle şeyler hiç yaşanmadığı için herkese tavsiye ediyorum.Tabi "ares" ve "emula" gibi programlardan da memnunsanız kullanmaya devam edin.Ama Kazaa kesinlikle.Aman ha !
-
22.06.2005 10:57 #14
- Katılım Tarihi
- 2004
Bu başlığa ne oldu? eskiden sabitti şimdi sabit değil
-
22.06.2005 14:15 #15
- Katılım Tarihi
- 2005
Sevgili chrispo arkadaşım dediğin olay bugün herkesin başına gelebilir.. Ve gerçektende gerçekte olabilir.. arkadaşların bu gibi durumlarla karşılaşmamaları ve mağdur durumda kalmamaları için herkersin bu uyarıları bence dikkate alması gerekir.. Ve ayrıca bizimlede paylaştığın için teşekkürler...
Benzer Başlıklar
-
NFS : Carbon Sorunları ve Cözümleri
Hamuul tarafından Oyunlar forumundaYanıt: 514Son Mesaj: 09.05.2011, 13:47 -
NFS:MW sorunları & çözümleri
bugman tarafından Oyunlar forumundaYanıt: 812Son Mesaj: 08.07.2010, 17:40 -
pc sorunları ve çözümleri
turk_empire tarafından Donanım forumundaYanıt: 11Son Mesaj: 25.05.2010, 14:27 -
Fahrenheit sorunları/çözümleri
maniac_ea tarafından Oyunlar forumundaYanıt: 29Son Mesaj: 29.12.2007, 21:06 -
ADSL Sorunları&Çözümleri!!!
Nemesis_54 tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 16.08.2006, 12:35

Alıntıyla Yanıtla

PackardBell Isınma Sorunu
Bugün, 23:39 / Donanım