PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
7 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan dat uzantılı dosyalar ACİL

dat uzantılı bir dosyamın özellikler kısmında birlikte aç seçeneğini internet explorer olarak değiştirdim sistemim hep hata veriyor tekrar hangi dosya ile birlikte aç komutunu vermeliyim veya nasıl düzeltebilirim.

arkadaşım dat uzantıları bildiğim kadarıyla sistem tarzı dosyalar ve video dosyalarının uzantısıdır. pc ye yeni bir film koyunca dat uzantısı henüz ayarlı değilse yine sorar neyle çalıştırayım diye, o durumda windows media player programı ile açarız ve hiç sorun yaşamayız ve artık bilgisayardaki tüm dat dosyalarını tıklayınca media playerla açmaya çalışır o sistem tarzı dosyaları tıklayınca sadece "media player cannot play the file, format is not supperted " benzeri bi hata verir ama tüm sistem sorunsuz çalışır. bence tekrar ayarla ama media player ile çalışacak şekilde. belki sorunu çözebilir.

Eğer bu *.dat dosyası bir film ise, xp için bilgsayarım - araçlar - klasör seçenekleri - dosya türlerinden "dat" uzantısı için bir film oynatıcı, media player ya da bs player, power dvd hangisi yüklüyse ata.

Yok açmak istediğin sistem dosyası ise, hiç uğraşma, işine yaramaz zaten.

İyi günler

dat uzantılı bir dosyamın özellikler kısmında birlikte aç seçeneğini internet explorer olarak değiştirdim şu anda bilgisayarımdaki bütün dat uzantılı dosyalar explorer olarak görünüyor ben bunu düzeltmekistiyorum

Tamam, yukarıda yazdığım yolu izle, düzelecektir. "Sen birlikte aç" dedikten sonra " bu tür dosyaları açarken hep bu programı kullan" kısmını da işaretlemişsin...

Benzer Başlıklar

1. RAR UZANTILI DOSYALAR ACİL YARDIMA İHTİCAIM VAR
    ibrahimcelik964 tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 10.03.2006, 21:20
  2. sis uzantılı dosyalar
    cerkez_ank tarafından Mobil Aygıtlar forumunda
    Yanıt: 10
    Son Mesaj: 25.10.2005, 16:40
  3. rar uzantılı dosyalar
    COMMODORE64 tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 6