PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
6 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan virüs ve spyware yardım

PC az önce virüs ve spyware(azesearch) bulaştı.Microsoft antispyware ile kaldırdım.F-Secure ilede pc taradım 5 virüs buldu.Tarama sonunda 3 Renamed türünde bir ifade verdi.Daha sonra Anasayfam Azesearch altında 6 tane anasayfam vardı.Mic.Antipywareden İE Settingden anasayfayı değiştirdim.Aklıma takılan soru şu: Casus yazılımı tam olarak kaldırdım mı? Çünkü casus yazılımı kaldırdığımda tekrar önce kullandığım anasayfamı kullanmaya başlamam gerekmiyormuydu? çünkü manuel olarak ben kendim düzelttim.Birde İnternet seç. anasayfayı değiştireceğim kısım donmuş şekilde değiştirmeyi denediğimde hiçbirşey yapamıyorum halbuki sisteminde virüs veya spy yok.Bu durumda ne yapabilirim?

Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    KADER UTANSIN

bence iyi bir temizlik yapmamışsın
    anlatığına göre senin iyibir antivirüs prog. ile ve ad-aware ile temizlik yap
    güvenli kiptende yap

Alıntı Orijinalini Gönderen: ozefe27
    bence iyi bir temizlik yapmamışsın
    anlatığına göre senin iyibir antivirüs prog. ile ve ad-aware ile temizlik yap
    güvenli kiptende yap
    özefe yalnız imternet seç. Anasayfayı değiştiremem bu akşamki olay ile ilgisi yok uzun zamandır bu şekilde (yaklaşık 1 aydır).Şimdide sık kullanılardan da 6 dosya sildim.Sık kullanılar sekmesindeydi sekmeyi bi açtım 6 tane değişik dosya (travel,shopping,search vb.) Tam olarak ne yapsam acaba? anti virüs ile spy değiştirmeyi düşünmüyorum ama.... :twisted:

Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    KADER UTANSIN

pc anlıyorsan bunlardan tam olmasa bile epey kurtulurusun
    ama pek anlamam diyorsan anladığın kadarıyla temizle gerisi kalır
    ben olsam format atar windows baştan kurardım

not : bilmediğin sitelerede dolaşırken dikkat etmesen bunlarla çok karşılaşırsın
    alışman lazım ama zararlı şeyler

acaba anti-virüs programınımı değiştirsemsen herhalde bana bitdefender yada kaspersky önereceksin ama sanırım onlarda shaware.Birde F-Secure daha üstün olduklarını sanmıyorum ama yinede içim rahat değil. 2 tane spy programı kullanmak sisteme zarar verir mi? birde ayriyetten trojan progaramı yüklesemmi diyorum ama zaten antivirüs programlarıda bu konuda çok iyi.Ne yapacağımı şaşırdım ama şu kesin kesinlikle format atmayacağım en kolay yol olmuş olur.Bu da bana ters.

Benzer Başlıklar

1. virüs + trojan + spyware
    hackolpaxp tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 29.04.2011, 17:07
  2. Spyware Doctor virüs silme
    MATPROF tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 09.04.2006, 11:29
  3. Virüs-Spyware çözümleri
    hackolpaxp tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 11.07.2005, 19:45
  4. Spyware, Dialer, Trojan, Virüs, Keylogger, Spam(çözüm)
    Toad tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 18
    Son Mesaj: 21.06.2005, 21:01
  5. Spyware virüs sorunu
    TrI-C tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 14
    Son Mesaj: 06.04.2005, 17:24